1 2 3

Kodály Aperitif 2021 Filmzenei csemegék

Forrest Gump, Jurassic Park, Star Wars és társai

Keresztes Zoltán: Zenei csemegék a sorozatok világából
Richard A. Whiting: Csillagok háborúja - szvit – Nyitótétel
Klaus Badelt: A Karib-tenger kalózai
Richard A. Whiting: Schindler listája – Főcímzene
Richard A. Whiting: Jurassic Park – részlet
Alan Silvestri-Calvin Custer: Forrest Gump - szvit
Richard A. Whiting: Csillagok háborúja - szvit – Birodalmi Induló
Richard A. Whiting: E.T. - A földönkívüli

Magyar Bálint – ének

Vezényel: Illényi Péter

Koncert várható hossza: 130 perc
Jegyárak: 1500 Ft » 2500 Ft » 3000 Ft » 4500 Ft
Jegyvásárlás

A Pannon Filharmonikusok ezen az estén jól ismert filmzenéket és sorozat-zenecsemegéket kínál. Ki ne hallgatná meg szívesen élőben a Star Wars, a Karib-tenger kalózai jól ismert dallamait? A Forrest Gump, a Schindler listája vagy az E.T. zenéje megunhatatlan. De hallotta már szimfonikus hangszerelésben a Ciao Bellát? Kóstoljuk meg ezeket a zenéket most filmek nélkül, egymás mellé feltálalva! Minden bizonnyal új köntösben láthatjuk kedvenc sorozatainkat ezen a koncerten.

Sokunk életének része egy-egy vagy akár több ikonikus film vagy filmsorozat. Némelyik puszta unaloműzés, másik hosszan feszülő dráma, megint másik érdekes szellemi látótér-tágítás – éppen úgy, mint a zeneirodalom. Ennek kapcsán adódik a kérdés: nem lehetne a filmek, sorozatok zenéjéből koncertet rendezni? Dehogynem! A Pannon Filharmonikusok ezen az estén filmes zenecsemegéket kínál.

A Filmzenei csemegék a sorozatok világából és a megunhatatlan, már-már klasszikusokká vált filmek zenéjéből válogat. A koncert különlegessége, hogy a zenekar által eljátszott filmek, sorozatok főcímzenéiből írt darabot az a kínai Vuhanban élő, Pécsett született, nemzetközi szinten elismert magyar muzsikus-zeneszerző, Keresztes Zoltán, akit megismerhettünk a vírushelyzet kapcsán a híradásokból.

Keresztes zeneszerző, hangszerelő, karmester, zenei rendező, hangmérnök és producer, és figyelemreméltó karriert futott be. Zenéje igen széles skálán mozog, a legkülönbözőbb zenei stílusokat ölelik fel munkái, klasszikus zenét, jazzt, popzenét. Több rangos európai, szingapúri, kínai produkcióban működött közre. Dolgozott számos neves magyar színházi társulatnak, szimfonikus és kamarazenekarnak, kórusnak. Írt zenét filmekhez, televíziós műsorokhoz és kortárs zenei projektekhez. Jelenleg a közép-kínai Vuhan városában zenei vezetője és házi zeneszerzője a Han Show nevű, világhírű, hatalmas színpadi produkciónak. 

A Kodály Aperitif közönsége egy pezsgő hangulatú, nyáresti koncerten találkozhat a muzsikájával. Ismert, kedvelt sorozataink, filmjeink zenéjét idézi meg úgy, hogy egy önálló alkotás születik belőle. Sok izgalmas zenei meglepetéssel!

Vezényel Illényi Péter karmester úr, aki nem csak idehaza mozog igazán otthonosan a filmzenék világában, közreműködik a Pannon Filharmonikusok.

 

A Kodály Aperitif programsorozatot az augusztus 20-i ünnep köré szervezték a rendezők, a hosszú hétvégéhez kapcsolódóan, hagyományteremtő céllal. A szervezők eredeti szándéka szerint minden évben ezen emblematikus ünnepünk a rendezvény középpontja. A megelőző napokban már lehetősége van a családoknak bekapcsolódni a kulturális programokba, a hétvége pedig igazi közös nyárbúcsúztató lehet. A Magyar Kormány hatályos 457/2021. (VIII. 3.) rendelete értelmében az államalapítás emlékünnepe keretében megrendezésre kerülő 5 napos rendezvény programjai korlátozás nélkül látogathatóak.

RÉSZLETEK A KODÁLY APERITIF PROGRAMSOROZATRÓL, A CSALÁDI, GYERMEK PROGRAMOKRÓL: https://www.kodalyaperitif.hu/

A program megvalósulását az NKA (a Nemzeti Kulturális Alap) Kulturális Fesztiválok Kollégiuma pályázata támogatja.

Koncert kép
A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992