1 2 3

Szabad ég alatt Kamaraszimfonikus est Bogányi Tiborral

Jean-Joseph Mouret: D-dúr szvit
Dietrich Buxtehude: Chaconne – Bánfalvi Zoltán hangszerelése
Joseph Haydn: Esz-dúr Trombitaverseny
J.S.Bach-J.J. Abert: Korál és fuga
Gabriel Fauré: Pavane
Jules Massenet: Meditation
Johann Strauss: Kirándulóvonat-gyorspolka
Johann Strauss: Egyiptomi induló
Johann Strauss: Vadászat-polka
Johann Strauss: Művészélet-keringő
Gioachino Rossini: Tell Vilmos nyitány

Varga-Deák Márta – hegedű
Solymosi Péter – trombita

Vezényel: Bogányi Tibor

Koncert várható hossza: 75 perc
Jegyárak: 2.500Ft
Jegyvásárlás

Első nyári „Szabad ég alatt” koncertjein a Pannon Filharmonikusok kamaraszimfonikus formációja könnyedebb, de értékes klasszikus zenei művekkel köszönti újra élőben a közönségét. A találkozásnak a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvara ad otthont, a sokszínűséget és a zenei élményt a különböző hangszereket felvonultató változatos művek is biztosítják. 

Június utolsó hétvégéjén a zenekar szólistái színesítik az amúgy is változatosra, könnyedebben klasszikusra „hangszerelt” műsort. Varga-Deák Márta hegedűművész szólaltatja meg Massanet csodaszép Meditation című művét, Solymosi Péter trombitaművész Haydn Esz-dúr Trombitaversenyével varázsolja el a közönséget. Bánfalvi Zoltán, a zenekar koncertmestere sikeres darabok zeneszerzője is egyben, hangszerelésében most Buxtehude Chaconne-ját hallhatjuk, de felcsendül egyebek mellett több kedvelt, ismert Strauss polka, keringő, de Rossini Tell Vilmos nyitánya is.

Kérjük, hogy indulás előtt a www.pfz.hu oldalon mindenki tájékozódjon arról, hogy melyik helyszín ad végül otthont a koncerteknek.

Felhívjuk a figyelmet továbbá arra is, hogy a hatályos rendelkezések előírják a nézőszám korlátozását.

Megértésüket köszönjük!

„Az élet nem várt módon mutatta meg számunkra, hogy a Pannon Filharmonikusok művészeti közössége és a közönsége olyan egységet alkot, amely túlmutat a művész-befogadó viszonyán... Különös közösséget alkotunk.” -olvashatjuk Horváth Zsolt igazgató köszöntő szavait a zenekar Ezüstcsillanás bérletajánló magazinjában.

A zenekar a vírus okozta krízisidőszak alatt is intenzíven, egyénenként tartotta a kapcsolatot bérleteseivel, így értékes visszajelzésekhez jutott.  

"Nem tudtuk, mikor találkozunk majd újra, nem is gondoltuk át igazán, mit jelent számunkra a zene, bekapcsolhatjuk a rádiót… csakhogy így nem láthatjuk amikor Mártának hét vonószála szakadt el egy koncerten, nem érezhetjük a terem illatát, nem láthatjuk a mozdulataikat, ruhájukat, mosolyukat, meghajlásukat a tapsviharban. Nem tudtuk, hogy ennyire fogunk hiányozni egymásnak…"  -üzente a pécsi zenebarátok egyike a muzsikusoknak.

Pécs városában közel 210 éve áll szimfonikus zenekar a zene és a közönség szolgálatában, erősen összefonódva a városlakókkal, a közönséggel. A járvány okozta krízis utáni első szabadtéri koncertjein a Pannon Filharmonikusok ezt a nem mindennapi közösséget, a zene összetartó, kríziseken átsegítő erejét is kívánja ünnepelni.

Galéria
Szeretettel várjuk Önöket a következő évadban!
Bérletvásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992