1 2 3

Mozart Mise

Húsvéti ünnepi hangverseny

Wolfgang Amadeus Mozart: Regina coeli KV. 127
Wolfgang Amadeus Mozart: c-moll mise KV. 427

Giulia Bolcato – szoprán
NN – alt
Hámori Szabolcs – basszus
NN – tenor
Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus (karig.: Dobos László és Vass András)

Vezényel: Vass András , Dobos László

Koncert várható hossza: 90 perc
Jegyárak: » 1990 » 2990 » 3990 Ft
Bérletárak: I. kategória: 8.500 Ft, II. kategória: 7.500 Ft, III. kategória: 6.500 Ft
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Mozartot remekbe szabott, de mégis könnyű kézzel megírt kompozícióiról ismerjük. Bámulatos tempóban volt képes megkomponálni remekműveit, egészen fiatal korától kezdve. Ez érződik egyik korai himnuszán is, melyet egy húsvéti Mária-énekre, a Regina coelire komponált. Kivételt képez azonban a c-moll mise, melyet esküvője után kezdett el komponálni. Nagyszabású kantáta-misének szánta, melyben felesége énekli a szoprán szólót, és szülővárosában, Salzburgban mutatják be. A következő évi bemutatóra azonban csak a Kyrie és a Gloria tétel készült el, majd még később a Credo egy része, a Sanctus és Benedictus, de az Agnus Dei például sosem. A műben ugyanakkor a korábbiaknál sokkal nagyobb mértékben láthatjuk a barokk zene, különösen Bach és Händel hatását. Nagyszabású fúgák, virtuóz ellenpont, francia barokkos pontozott ritmusok jelennek meg újra és újra, de mindez Mozart egységes és önálló stílusának köntösében. A befejezetlenül maradt mű tételeit végül a Davidde penitente című oratóriumában használta fel.

Pécsi (Kodály Központ) bérletújítás 2020. június 10-től augusztus 20-ig


Korábbi pécsi bérleteseink bérleteiket 2020. augusztus 20-ig tudják helyreszólóan megújítani:

 

Online a www.pfz.hu/berletujitas oldalon bankkártyás fizetéssel, átutalással vagy futárnál történő utánvéttel. Bérlet típus vagy hely módosítása esetén is várjuk online megrendelését, és munkatársunk felkeresi Önt a választható lehetőségekkel.

 

A bérlet személyesen is megújítható a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában.

 

Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpontfoglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.


Részletfizetési lehetőség!
A teljes bérletár fizethető két részletben is. A fizetéskönnyítésként megadott részletfizetési összegek és a befizetések ütemezése nincs összefüggésben az elhangzott koncertek számával. Az első részlet a bérlethosszabbításkor vagy az új bérlet megvásárlásakor fizetendő. A második részlet határidőre történő befizetésének elmaradása esetén a bérlet érvényét veszti. Megértését köszönjük!

A 2. részlet befizetésének végső határideje: 2020. október 31.

 
*+1 koncert
A Kodály-, Breitner- és Pannonicum-bérlet a felsorolt koncerteken kívül +1 hangverseny látogatására jogosít. A ráadásként választható koncertek listája, valamint az átvétel módja 2020. szeptember 1-jétől megtalálható a www.pfz.hu weboldalon és a zenekar szeptemberben megjelenő évadfüzetében.Új bérlet váltása (Müpa, Kodály Központ)
2020. június 10-től

Bérletek 2020. június 10-től kaphatók az adott bérletsorozat első koncertjének napjáig (sorozatonként változó az időpont), illetve a rendelkezésre álló helyek mértékéig.

Online a www.jegymester.hu oldalon.

 

A pécsi bérletek személyesen is megvásárolhatók a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában. Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpont foglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.

 

KÖSZÖNJÜK, HOGY AZ ONLINE BÉRELTÚJÍTÁSI ÉS BÉRLETVÁLTÁSI LEHETŐSÉGET VÁLASZTJA!

 

Szeretettel várjuk Önöket a következő évadban!
Bérletvásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992