1 2 3

Ellentétek találkozása

Richard Wagner: Sigfried-idill
Kalevi Aho: Sieidi – Concerto for percussion
Johannes Brahms: II. szimfónia (D-dúr) Op. 73

Martin Grubinger – ütőhangszerek

Vezényel: Bogányi Tibor

Koncert várható hossza: 120 perc
Jegyárak: » 2990 » 3990 » 4990 Ft
Jegyvásárlás

Ellentétek találkozása. Valószínűleg Wagner és Brahms is felhúzta volna a szemöldökét, ha egy művét nagy kulturális ellenfelének alkotásával látja egy műsoron. Azon pedig főleg, hogy a két darabot egy évszázaddal későbbi versenymű választja el, melynek az ütőhangszerek a szólistái. E hangversenyen pedig erre kerül sor. Richard Wagner, a Zukunftsmusik lelkes úttörője. Ring tetralógiájának egyik leghíresebb jelenete a Siegfried Idill, mely jelen esetben önálló zenekari műként hangzik el. Brahms a német konzervativizmus ikonikus alakja. II. szimfóniája az elsőtől eltérően sziporkázó és vidám. Ahogyan a szerző fogalmaz: „Olyan vidáman és kedvesen szól, mintha egyenesen egy ifjú házaspár számára íródott volna.” A két mű között egy kortárs versenymű hangzik el. De a szólista ezúttal sem vonós, sem fúvós, sem billentyűs: ütős. Szokatlan szólistaválasztás, ugyanakkor az ütőhangszerek az elmúlt évtizedekben megmutatták, hogy sem színességükben, sem virtuozitásukban nem maradnak el más hangszerektől.

 

„… Grubinger a kulturális határokon ugrik át és konvenciókat hág át, amit ereje és tehetsége tesz lehetővé, elegáns és temperamentumos játéka, álomszerű virtuozitása által stílusok és kultúrák közti határok omlanak le.” (Fidelio)

Koncert kép

Pécsi (Kodály Központ) bérletújítás 2020. június 10-től augusztus 20-ig


Korábbi pécsi bérleteseink bérleteiket 2020. augusztus 20-ig tudják helyreszólóan megújítani:

 

Online a www.pfz.hu/berletujitas oldalon bankkártyás fizetéssel, átutalással vagy futárnál történő utánvéttel. Bérlet típus vagy hely módosítása esetén is várjuk online megrendelését, és munkatársunk felkeresi Önt a választható lehetőségekkel.

 

A bérlet személyesen is megújítható a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában.

 

Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpontfoglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.


Részletfizetési lehetőség!
A teljes bérletár fizethető két részletben is. A fizetéskönnyítésként megadott részletfizetési összegek és a befizetések ütemezése nincs összefüggésben az elhangzott koncertek számával. Az első részlet a bérlethosszabbításkor vagy az új bérlet megvásárlásakor fizetendő. A második részlet határidőre történő befizetésének elmaradása esetén a bérlet érvényét veszti. Megértését köszönjük!

A 2. részlet befizetésének végső határideje: 2020. október 31.

 
*+1 koncert
A Kodály-, Breitner- és Pannonicum-bérlet a felsorolt koncerteken kívül +1 hangverseny látogatására jogosít. A ráadásként választható koncertek listája, valamint az átvétel módja 2020. szeptember 1-jétől megtalálható a www.pfz.hu weboldalon és a zenekar szeptemberben megjelenő évadfüzetében.Új bérlet váltása (Müpa, Kodály Központ)
2020. június 10-től

Bérletek 2020. június 10-től kaphatók az adott bérletsorozat első koncertjének napjáig (sorozatonként változó az időpont), illetve a rendelkezésre álló helyek mértékéig.

Online a www.jegymester.hu oldalon.

 

A pécsi bérletek személyesen is megvásárolhatók a hosszú sorban állás elkerülése érdekében kizárólag időpontfoglalás után a Kodály Központ jegypénztárában. Időpont a www.kodalykozpontjegyiroda.hu oldalon foglalható. Kérjük, az időpontfoglalását visszaigazoló emailt hozza magával. Az időpont foglalásban szükség esetén munkatársaink segítenek a 72/500-300-as telefonszámon.

 

KÖSZÖNJÜK, HOGY AZ ONLINE BÉRELTÚJÍTÁSI ÉS BÉRLETVÁLTÁSI LEHETŐSÉGET VÁLASZTJA!

 

Szeretettel várjuk Önöket a következő évadban!
Bérletvásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992