1 2 3

A különbözőség harmóniája

Paul Hindemith: Amor und Psyche – nyitány
Richard Strauss: Burleske zongorára és zenekarra
Anton Bruckner: III. szimfónia

Balog József – zongora

Vezényel: Bogányi Tibor

Koncert várható hossza: 110 perc
Jegyárak: »3990 »4990 »5990 Ft » A szeptember 10-i és az október 1-jei koncertre is jegyet váltók 30%-os kedvezménnyel vásárolhatnak kombinált jegyet
Jegyvásárlás
ÉLŐ ONLINE KÖZVETÍTÉS (STREAM) HOZZÁFÉRÉS

Olyan sok német anyanyelvű zeneszerzőt ismerünk. Bach, Beethoven, Mozart, Wagner, hogy csak a legismertebbeket említsük. De ne gondoljuk, hogy nem hallhatunk újat! Ezen a hangversenyen három ritkaság csendül fel. A testi szerelem és a lélek kapcsolata több szerzőt is megihletett. Jelen esetben Paul Hindemith e témához keletkezett balett-nyitányát ismerhetjük meg elsőként. Ezt követi egy zongoraverseny, mely szokatlan módon a Burleske nevet viseli, és bár Richard Strausst inkább operáiról és szimfonikus költeményeiről ismerjük, melyek gyakran igen modern hangzású művek, jelen esetben egy romantikus, és furcsa végkicsengésű művét hallhatjuk. A műsort a szintén romantikus Anton Bruckner monumentális III. szimfóniája zárja. A nagy gonddal, lassan komponáló Bruckner ezt a művét nagy példaképének, Wagnernek ajánlotta, s ez még inkább arra késztette, hogy a végletekig tökéletesítse ezt az alkotását: a gyakori átdolgozásoknak köszönhetően összesen hat változata ismert. Ajánljuk tehát ezt a koncertet mindenkinek, aki szívesen megmerítkezik a német zene ritkábban játszott dallamaiban.

"Nagyon szeretem Richard Strauss zenéjét. Sokat foglalkoztam a szonátáival, a dalaival, kifejezetten szeretem az Elektra című operát, A rózsalovag tercettje pedig véleményem szerint a zeneirodalom egyik legszebb ékköve. A Burleske-et tervezem már egy ideje, és éppen ezért nagyon örülök, hogy a Pannon Filharmonikusok engem kért fel szólistának."(Papageno)

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992