1 2 3

Kínai Filharmonikus Zenekar

Bartók Béla: Román népi táncok
Guo Wenjing: “Chou Kong Shan” - bambuszfuvola-verseny
Ludwig van Beethoven: C-dúr zongoraverseny
Alexander Borodin: Polovec táncok

Serena (Yalun) Wang – zongora
Wei Sijun – bambuszfuvola

Vezényel: Huang Yi

Jegyárak: 2990 » 1990 Ft
Jegyvásárlás

2020-ban ünnepli az egész világ Beethoven születésének 250. évfordulóját, melynek keretében számos koncerten emlékeznek meg a nagy zeneszerzőről. A Beethoven év első Beethoven előadását a Kínai Filharmonikus Zenekar adja a pécsi közönségnek, akik a Pannon Filharmonikusok meghívására érkeznek városunkba. 
A koncerten a kivételesen tehetséges ifjú kínai zongoracsillag, Serena Wang Beethoven C-dúr zongoraversenyét játssza el, és az est során Guo Wenjing bambuszfuvola-versenye is felcsendül, melynek különleges hangszerét Wei Sijun szólaltatja meg.
A Kínai Filharmonikus Zenekar 2000 májusában alakult Pekingben. Azóta az együttes óriási utat járt be szakmai és művészeti téren, és ezzel mind hazájában, mind külföldön széleskörű elismerést szerzett. A zenekar tükrözi mindazt az erőt és energiát, mely Kínát jellemezi egyrészt a kulturális megújulás, másrészt a kirobbanó gazdasági fejlődés területén.
Kína egyik legifjabb és legdinamikusabb szimfonikus zenekaraként professzionalitásával példaképül szolgál sok más hazájában működő zenei együttes számára. Az utóbbi 14 évben több ősbemutatót játszottak, mint bármely más kínai zenekar, és szerteágazó művészi tevékenységük során saját, csak rájuk jellemző előadói stílust alakítottak ki.

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992