Honvéd Férfikar 70

Franz Schubert: Gesang der Geister über den Wassern, D.714 (Szellemek éneke a vizek felett)
Johannes Brahms: Német requiem

Brassói-Jőrös Andrea – szoprán
Szegedi Csaba – bariton
Honvéd Férfikar és a Budapesti Stúdió Kórus

Vezényel: Strausz Kálmán

Jegyvásárlás

A Honvéd Férfikar 2018-19-es évadának első bérletes hangversenyén Johannes Brahms: Német Requiemje és Franz Schubertnek J. W. Goethe versére írt: A szellemek éneke a vizek felett c. műve hangzik el. Az est karmestere Strausz Kálmán.

„Schubertet nagyon megragadta a költemény, amely 1779 októberében keletkezett. Goethét a svájci Lauterbrunnenben lévő Staubbach vízesés 300 méteres vízfüggönye inspirálja. Nem egyszerűen a természeti jelenség megörökítéséről szól, hanem az örök körforgásról és az emberi lélekről, az emberi élet sorsáról, mely szerint hasonlóan a vízpermethez föntről száll alá az égből. Ahogy a tóba ér a vízpermettel övezett folyó, úgy jut vissza az emberi élet is Teremtőjéhez. Schubert négyszer látott hozzá a megzenésítéshez. Először dal, majd később férfikarra és zongorára, valamint a hangversenyen szereplő, férfikarra és mélyvonós hangszerekre írt változatban. Schubertnak ez utóbbi művét szerette legjobban Brahms. Nem nehéz észrevenni, hogy egyértelműen a Schubert mű inspirálta a Német Requiem kezdő zenéjének hangszerelését, azt, hogy csak mélyvonósok játszanak benne, azaz hiányoznak a hegedűszólamok.”
– összegezte a műsorválasztást a koncert karmestere. 

A Pannon Filharmonikusok hangversenyei aranyfedezetet nyújtanak arra, hogy a koncerteken eltöltött időnk a minőségi kikapcsolódáson túl a zene közös megteremtésének idejévé nemesüljön.
Bérlet vásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

Szőts Dorottya
jegypénztáros
szotspontdorottyapontevakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Tóth Eszter
kommunikációs munkatárs
tothponteszterkukacpfzponthu
Tel.: 20/449-8552