1 2 3

Őszi szerenád

Leonard Bernstein: Candide – Nyitány
Leonard Bernstein: Szerenád - Platón: A lakoma című műve nyomán
Edward Elgar: II. szimfónia

Giovanni Guzzo – hegedű

Vezényel: Howard Williams

Jegyárak: 3990 » 2990 » 1990 Ft
Jegyvásárlás

Egy amerikai és egy angol szerző művei, melyek közül az elsőt a francia Voltaire német földön játszódó műve, a másodikat az antik görög Platón alkotása inspirálta, a harmadik pedig egy angol uralkodó emlékére íródott. Mindez pedig egy venezuelai szólista, egy angol karmester és egy magyar zenekar tolmácsolásában – a nyugati világ teljes pompája. Bernstein Candide című művének nyitánya az optimizmust és bizakodást szólaltatja meg, míg a szerenád, amely valójában hegedűverseny, tételeiben egy-egy szónoklat a szerelem témájában. Elgar szimfóniája VII. Edvárd király emlékét idézi meg, és mint ilyen, méltóságos és fennkölt, ugyanakkor meglepően intim és személyes zene. A műsor tehát számos oldalról ragadja meg a legalapvetőbb emberi érzelmeket, és bár mindegyik mű a huszadik században keletkezett, az ókortól a felvilágosodáson át a századfordulóig megidézik az emberiség történetét, és az azon átívelő filozófiai gondolatvilágot.

Koncert kép

Bernstein Szerenádja Platón híres műve alapján íródott, melyben egy vacsora után öt filozófus azt vitatja meg, mi is a szeretet valójában. Fantasztikus, ahogy Bernstein a zene nyelvén ábrázolja a filozófusok meglátásait és érzéseit.

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992