Titán

Karl Goldmark: A-dúr scherzo
Hubay Jenő: Hegedűverseny No. 3, Op. 99
Gustav Mahler: I. szimfónia „A Titán” (öttételes változat)

Banda Ádám – hegedű

Vezényel: Bogányi Tibor

Jegyárak: 5990; 4990; 3990 Ft
Bérletárak: 27.400 (D/Ny: 22.900) » 23.400 (D/Ny: 19.700) » 18.400 (D/Ny: 17.500)
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Aki szereti a 19-20. század fordulójának magyar világát, feltétlenül érdemes ellátogatnia erre a hangversenyre. A századforduló emblematikus alakjainak művei megidézik azt a kulturális virágzást és kavalkádot, amely a kort jellemezte. Kevesen tudják, de a fiatal Mahler két évet töltött Budapesten, és a koncerten elhangzó I. szimfóniájának ősbemutatójára is itt került sor. Szép példája ez a mű annak, ahogyan egy huszonéves ifjú „titán” megméri magát az egyik legmagasabb rendű szimfonikus műfaj, a szimfónia mércéjével. Hubay a kor zeneoktatásának is meghatározó alakja volt, hegedűiskolája máig nemzetközileg elismert, a Zeneakadémia vezetőjeként pedig generációknak mutatott utat. Goldmark Károlyt inkább színpadi műveiről ismerték a maga korában, de A-dúr scherzója friss nyitánya a hangversenynek és a bérletnek egyaránt. Zenéjükön nemcsak magyar hatások érezhetők, hanem mindaz, amit az Osztrák-Magyar Monarchia, a késő-romantika és a szecesszió kultúrája jelentett. Egy hosszú és gazdag évszázad búcsúja és az új és ismeretlen nyitánya rejlik műveikben, akárcsak a közönség érzéseiben egy nyárvégi – kora őszi estén.

Bogányi az a karmester, aki, úgy érezzük, mindig felfedezőként közelít a megszólaltatandó zenéhez, és a művekben folyamatosan izgalmas és friss mozzanatokra talál.

Kultura.hu, 2017.

Galéria
A Pannon Filharmonikusok hangversenyei aranyfedezetet nyújtanak arra, hogy a koncerteken eltöltött időnk a minőségi kikapcsolódáson túl a zene közös megteremtésének idejévé nemesüljön.
Bérlet vásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

Szőts Dorottya
jegypénztáros
szotspontdorottyapontevakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Tóth Eszter
kommunikációs munkatárs
tothponteszterkukacpfzponthu
Tel.: 20/449-8552