A zene mágusai

Heitor Villa-Lobos: I. Sinfonietta (A memória de Mozart)
Wolfgang Amadeus Mozart: 'Schon lacht der holde Frühling' – koncertária, K.580
Wolfgang Amadeus Mozart: 'Pupille amate' – Cecilius áriája a Lucio Silla c. opera III. felvonásából
Heitor Villa-Lobos: Bachianas brasileiras No.5
Igor Stravinsky: Tűzmadár-szvit (1919)

Nika Gorič – szoprán

Vezényel: Bogányi Tibor

Koncert várható hossza: 70 perc
Jegyárak: 5990, 4990, 3990, 1000
Jegyvásárlás

E koncert hallgatói világzenét hallhatnak – de másképp, mint ahogyan azt megszokhattuk. Világzene végső soron bármi lehet. Miért ne lehetne minden idők egyik legismertebb klasszikus zeneszerzője, Mozart egy-egy műve?! És ha népi, miért ne lehetne nem magyar? Ha amerikai, miért ne lehetne nem jazz? A műsor Heitor Villa-Lobos századfordulós brazil zeneszerző egy Bachra és egy Mozartra emlékező művével mutatja meg, hogyan látják Brazíliából Európát. Sőt, nem a mostani, hanem a száz évvel korábbi, saját színes arculatára ébredő Brazília szemével nézhetjük-hallhatjuk a világot. Mozart zenéje a forrás, a középpont, melyet a világ minden táján valamiképpen igazodási tényezőnek tekintenek. Sztravinszkij műve pedig egy másik szemszög, dél-nyugat helyett észak-keletről szemlél. A 20. szászad úttörő balettje, mely régi orosz mesén alapul, de párizsi bemutatóra készült. Mindezt pedig Anna El-Kashem, a mindössze 22 éves orosz énekesnő hangja koronázza meg, aki a 2018-as salzburgi Mozart verseny győzteseként foglalta el helyét a hiteles Mozart-interpretátorok között.

PannoniClub a koncert után

Az európai klubestek után a tengerentúlra utazunk. A kora nyári esten a dél-amerikai kontinens gyümölcsökben és színekben gazdag tájait idézzük fel, és klubtagjaink a kakaó őshazájához hűen a gyümölcsök zamatát a Pezsgőház Étterem csokiszökőkútjába mártva élvezhetik egzotikus koktélok kíséretében Nagy Katalin üzlevezető ajánlásával. Az est beszélgetése során megismerhetjük Villa-Lobos izgalmas életét, az európai és dél-amerikai kultúrát összekötő művészt, személyes beszámolót hallhatunk a riói olimpia pécsi önkéntesétől, Juhász Bencétől és a Rotary Club dél-amerikai cserediákjaitól.
Az estet és a klubévadot szamba bemutató zárja.
A Pannon Filharmonikusok hangversenyei aranyfedezetet nyújtanak arra, hogy a koncerteken eltöltött időnk a minőségi kikapcsolódáson túl a zene közös megteremtésének idejévé nemesüljön.
Bérlet vásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

Szőts Dorottya
jegypénztáros
szotspontdorottyapontevakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Tóth Eszter
kommunikációs munkatárs
tothponteszterkukacpfzponthu
Tel.: 20/449-8552