Randevú Rómában

Nino Rota: Sinfonia sopra una canzone d’amore (Szimfónia egy szerelmi dalra)
André Jolivet: II. trombitaverseny
Ottorino Respighi: Róma kútjai
Ottorino Respighi: Róma fenyői

Pálfalvi Tamás – trombita

Vezényel: Leonardo Sini

Koncert várható hossza: 100 perc
Jegyárak: 5990,4990,3990
Jegyvásárlás

Randevú Rómában címmel a tavalyi karmesterverseny győztese, Leonardo Sini vezeti a közönséget az olasz zene világába. Ezúttal azonban nem az olasz zene nagy alakjaival, Verdivel, vagy Rossinivel találkozhatunk, hanem fiatalabbakkal, a századfordulós Respighivel és a 20. századi, Fellini filmjeinek zenéiből is ismert Nino Rotával. A randevú másik résztvevője nem olasz, hanem francia, André Jolivet, akinek elhangzó II. trombitaversenye még Amerikát és a jazz világát is a hangversenyterembe varázsolja. Rota zenéje pedig határt képez a klasszikus és könnyűzene világa között, ugyanakkor azon 20. századi zeneszerzők közé tartozik, akik mindvégig megtartották kapcsolatukat a közönséggel, a kor avantgárdjának kisebb-nagyobb nemtetszésére. Respighi darabcímei pedig egyszerre idézik Liszt Zarándokévek ciklusát, Debussy impresszionizmusát és a mediterrán világot, egyszóval mindent, amit a századforduló Rómája jelentett. Felfedezőknek és napfénykedvelőknek egyaránt ajánljuk ezt a mediterrán téli estét!

 PannoniClub a koncert után A mediterrán hangulatú koncertet nem is követheti más, mint egy zajos olasz klubest. A fiatal olasz karmester, Leonardo Sini a Pannon Filharmonikusok olasz fagottművészével, Alessandro Bravinnal és a szintén olasz születésű Pécsett élő Alessandro Codeluppi operaénekessel beszélget Rómáról és az itáliai életérzésről. Ízelítőt kapunk a szerelem olasz dallamaiból, és az Elefántos Étterem vezetőjétől azt is megtudhatjuk, hogy milyen finomra szeletelve igazán ízgazdag a pármai sonka. A sonkakóstolót klubtagjaink egy pohár proseccoval öblíthetik le, a büfében pedig olasz falatkák várják a megéhezőket.

André Jolivet II. trombitaversenye egy igazi „Mount Everest” a repertoárban mind technikailag, mind fizikailag, mind pedig zeneileg. A mű Maurice André szólótrombitásnak íródott. Nagy hatást gyakorolt a szerzőre a jazz világa, ami ebben a műben már a hangszerelésben is megmutatkozik. Többek között szaxofon, nagybőgő és nem kevesebb mint 14 féle ütőhangszer hallható benne. A szerző maga úgy hívta a darabot hogy»az egyik trombita-balettem«, ami főként a táncosságára utal. 

Pálvalvi Tamás

Galéria
A Pannon Filharmonikusok hangversenyei aranyfedezetet nyújtanak arra, hogy a koncerteken eltöltött időnk a minőségi kikapcsolódáson túl a zene közös megteremtésének idejévé nemesüljön.
Bérlet vásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

Szőts Dorottya
jegypénztáros
szotspontdorottyapontevakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Tóth Eszter
kommunikációs munkatárs
tothponteszterkukacpfzponthu
Tel.: 20/449-8552