1 2 3

Bécsi ikonok

Arnold Schönberg: II. kamaraszimfónia, op.38
Wolfgang Amadeus Mozart: Esz-dúr sinfonia concertante hegedűre, brácsára és zenekarra, K.364
Franz Schubert: IX. "Nagy" C-dúr szimfónia (D. 944)

Benjamin Schmid – hegedű
Alexander Zemtsov – brácsa

Vezényel: Bogányi Tibor

Koncert várható hossza: 120 perc
Jegyárak: 5990,4990,3990
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Ha azt mondjuk, Bécs, mindenkinek eszébe jut valami. Kinek a hajdani császárváros, kinek a nyugati világ első bástyája, kinek a keringő, kinek a bécsi szelet… és a zeneszeretőknek persze a bécsi klasszikusok. E koncert keretében a pécsi zenészek egy estényi Bécset hoznak a budapesti közönségnek, de annak egy különleges oldalát, mely nem keringő vagy dal, nem is Kaiserquartett, hanem két bécsi korszakalkotó zeneszerző, Mozart és Schubert egy-egy nagyszabású műve. Az elhangzó darabok ugyanis a fenti szerzők életművében afféle bizonyságtételek, hogy mindazt, amit a kor és a közelmúlt szerzői tudnak az adott műfajról, ők is tudják, sőt, virtuóz módon használják saját zenéjükben. És ahogyan számos nem bécsi hatást magukba szívtak, számos nem bécsi zeneszerzőre is hatottak az utókorban, például Schumann vagy Mendelssohn zenéjére, illetve Schönberg a 20. század zenéjére. A hamisítatlan előadásmódról pedig a pécsi Pannon Filharmonikusok Bécsben élő vezető karmestere, Bogányi Tibor gondoskodik.

Koncert kép
Koncert kép
PannoniClub a koncert után Az első klubest vendége Bécs. Ha a várost nem is láthatjuk, az ott született Benjamin Schmid hegedűművészt, az ott élő Bogányi Tibor vezető karmestert és az osztrák fővárosban egyetemet végzett Horváth Zsolt igazgatót hallhatjuk a zene fővárosáról beszélgetni. Klubtagjainknak a Trüffel Cukrászdát vezető Sztanics Balázs mesél a hamisítatlan bécsi kávé és torta délutáni szertartásáról. A résztvevőket egy szelet Sacher tortával és egy burgenlandi borkósotlóval Győrffy Zoltán, a Széchenyi téri Főtér borszakértője várja, a büfékínálatból pedig nem maradhat el a bécsi szelet sem.

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992