Bécsi ikonok

Arnold Schönberg: II. kamaraszimfónia, op.38
Wolfgang Amadeus Mozart: Esz-dúr sinfonia concertante hegedűre, brácsára és zenekarra, K.364
Franz Schubert: IX. "Nagy C-dúr" szimfónia, D.944

Benjamin Schmid – hegedű
Alexander Zemtsov – brácsa

Vezényel: Bogányi Tibor

Koncert várható hossza: 120 perc
Jegyárak: 5990,4990,3990
Bérletárak: 26.900 (D/Ny: 20.300) » 22.900 (D/Ny: 17.200) » 16.900 (D/Ny: 13.500)
Jegyvásárlás Bérletvásárlás

Ha azt mondjuk, Bécs, mindenkinek eszébe jut valami. Kinek a hajdani császárváros, kinek a nyugati világ első bástyája, kinek a keringő, kinek a bécsi szelet… és a zeneszeretőknek persze a bécsi klasszikusok. E koncert keretében a pécsi zenészek egy estényi Bécset hoznak a budapesti közönségnek, de annak egy különleges oldalát, mely nem keringő vagy dal, nem is Kaiserquartett, hanem két bécsi korszakalkotó zeneszerző, Mozart és Schubert egy-egy nagyszabású műve. Az elhangzó darabok ugyanis a fenti szerzők életművében afféle bizonyságtételek, hogy mindazt, amit a kor és a közelmúlt szerzői tudnak az adott műfajról, ők is tudják, sőt, virtuóz módon használják saját zenéjükben. És ahogyan számos nem bécsi hatást magukba szívtak, számos nem bécsi zeneszerzőre is hatottak az utókorban, például Schumann vagy Mendelssohn zenéjére, illetve Schönberg a 20. század zenéjére. A hamisítatlan előadásmódról pedig a pécsi Pannon Filharmonikusok Bécsben élő vezető karmestere, Bogányi Tibor gondoskodik.

PannoniClub a koncert után

Az első klubest vendége Bécs. Ha a várost nem is láthatjuk, az ott született Benjamin Schmid hegedűművészt, az ott élő Bogányi Tibor vezető karmestert és az osztrák fővárosban egyetemet végzett Horváth Zsolt igazgatót hallhatjuk a zene fővárosáról beszélgetni. Klubtagjainknak a Trüffel Cukrászdát vezető Sztanics Balázs mesél a hamisítatlan bécsi kávé és torta délutáni szertartásáról. A résztvevőket egy szelet Sacher tortával és egy burgenlandi borkósotlóval Győrffy Zoltán, a Széchenyi téri Főtér borszakértője várja, a büfékínálatból pedig nem maradhat el a bécsi szelet sem.
Galéria
A Pannon Filharmonikusok hangversenyei aranyfedezetet nyújtanak arra, hogy a koncerteken eltöltött időnk a minőségi kikapcsolódáson túl a zene közös megteremtésének idejévé nemesüljön.
Bérlet vásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

Szőts Dorottya
jegypénztáros
szotspontdorottyapontevakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Tóth Eszter
kommunikációs munkatárs
tothponteszterkukacpfzponthu
Tel.: 20/449-8552