Bécsi ikonok

Arnold Schönberg: II. kamaraszimfónia, op.38
Wolfgang Amadeus Mozart: Esz-dúr sinfonia concertante hegedűre, brácsára és zenekarra, K.364
Franz Schubert: IX. "Nagy C-dúr" szimfónia, D.944

Benjamin Schmid – hegedű
Alexander Zemtsov – brácsa

Vezényel: Bogányi Tibor

Jegyárak: 6500, 5500, 4500, 1000
Jegyvásárlás

Ha azt mondjuk, Bécs, mindenkinek eszébe jut valami. Kinek a hajdani császárváros, kinek a nyugati világ első bástyája, kinek a keringő, kinek a bécsi szelet… és a zeneszeretőknek persze a bécsi klasszikusok. E koncert keretében a pécsi zenészek egy estényi Bécset hoznak a budapesti közönségnek, de annak egy különleges oldalát, mely nem keringő vagy dal, nem is Kaiserquartett, hanem három bécsi korszakalkotó zeneszerző egy-egy nagyszabású műve, melyben nemcsak Bécs zenéjét hallhatjuk, hanem mindazt, amit a két nagy bécsi korszakalkotó, Mozart és Schubert magába szívott, illetve amit száz évvel később Arnold Schönberg helyezett új alapokra. Az elhangzó művek ugyanis a fenti szerzők életművében afféle bizonyságtételek, hogy mindazt, amit a kor és a közelmúlt szerzői tudnak az adott műfajról, ők is tudják, sőt, virtuóz módon használják saját zenéjükben. És ahogyan számos nem bécsi hatást magukba szívtak, számos nem bécsi zeneszerzőre is hatottak az utókorban, például Schumann vagy Mendelssohn zenéjére, illetve Schönberg a 20. század zenéjére. A hamisítatlan előadásmódról pedig a pécsi Pannon Filharmonikusok Bécsben élő vezető karmestere, Bogányi Tibor gondoskodik.

(...) a vezető karmester Bogányi Tibor nagy rajongója vagyok, mert arrafelé tereli a zenét, ahol lennie kell, nem tökéletességet akar a tökéletesség kedvéért, hanem tökéletességet a zene kedvéért... (Benjamin Schmid)
A Pannon Filharmonikusok hangversenyei aranyfedezetet nyújtanak arra, hogy a koncerteken eltöltött időnk a minőségi kikapcsolódáson túl a zene közös megteremtésének idejévé nemesüljön.
Bérlet vásárlás

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

Szőts Dorottya
jegypénztáros
szotspontdorottyapontevakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Tóth Eszter
kommunikációs munkatárs
tothponteszterkukacpfzponthu
Tel.: 20/449-8552