1 2 3

Nyáréj

Csillagfényes álmodozás

Kodály Zoltán: Nyári este
Einojuhani Rautavaara: Cantus Arcticus (Concerto zenekarra és madárhangokra)
Felix Mendelssohn-Bartholdy: Szentivánéji álom

Dolhai Luca – szoprán
Elek Petra – szoprán
Bősze Ádám – házigazda, narrátor
Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus (karig.: Vass András)

Vezényel: Hamar Zsolt

Mennyi szerelem, micsoda színház, milyen gazdag fantázia! (Mendelssohn: Szentivánéji álom - Nyitány)
Koncert várható hossza: 101' 00"
Jegyárak: 4990, 3990, 2990 Ft
Jegyvásárlás

Hamar Zsolt kreativitását ismerve biztosak lehetünk abban, hogy a képzeletünk szárnyán a csillagos ég alatt repülhetünk és álmodhatunk a bérletzárón, szabadon, csak a szívünkre figyelve!

Ezen az estén nyári és természetzenéket hallhatunk. A Nyári este című zenekari darabot Kodály a diplomakoncertjére írta, és a műben erőteljesek az impresszionista hatások. Rautavaara a 20. század nagy finn zeneszerzője. A Concerto madárhangokra és zenekarra a hűvös észak madarait jeleníti meg három tételben: Mocsár, Melankólia, Hattyúk vándorlása. A zenekar minden tétel végén elhalkul, mintha távolodnánk, és a látomás véget érne. Az est második részében Mendelssohn Szentivánéji álom című művének részletei hangzanak el, mely Shakespeare azonos című vígjátékát viszi be a zenés színpad világába. Ha csak meghalljuk az első ütemeit, már láthatjuk is magunk előtt a csillagos nyári eget. Bár a Nászindulót mindenki ismeri a műből, ilyen feldolgozásban ritkán hallható, Bősze Ádám narrációjával kiegészülve élvezheti a Pannon Filharmonikusok közönsége.

 

. . . .


Néha te is elveszel az információk, letöltések és lejátszási listák erdejében? Nehezen mozogsz a komolyzene terepén? Ha nem tudod, mit válassz a sokszor ismeretlen című művekből, fogalmad sincs, ki az igazán jó előadó, és melyik zenekarban bízhatsz, tarts a PFZ-vel a 2022/2023-as évadban, és mi összehozunk az Igazival! Flörtölésre alkalmas művek, szólisták és karmesterek mutatnak neked örökzöldeket, különböző stílusú, ősziesen régi és ragyogóan friss darabokat. A sorozat végén egy tisztásra kiérve heverünk a csillagfényes ég alatt, és álmodozunk egy jót, hogy a zenei kirándulás egy izgalmas flörthöz hasonlóan sokat ígérő és kellemes nyomokat hagyó legyen a szívedben.

A produkció a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A Flört-bérletsorozat médiatámogatója a Made in Pécs.

Koncert kép

Kedves Közönségünk!

Tisztelettel hívjuk fel figyelmüket, hogy a műsorlapot, amit a koncerten szoktunk kiosztani, letölthetik előre innen a honlapunkról, elolvasgathatják az előadás előtt az adott koncert oldaláról. Bízunk benne, hogy idővel kevesebb nyomtatott kiadvánnyal, közösen óvjuk a környezetet!

ENNEK A KONCERTNEK A LAPOZÓS ONLINE MŰSORLAPJA ide kattintva olvasható!

 

 

Galéria
A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992