1 2 3

Vagyok, aki vagyok

Richard Strauss: Don Juan – szimfonikus költemény
Richard Strauss: I. (Esz-dúr) kürtverseny
Franz Schubert: VI. (C-dúr) szimfónia

Bereczky Dávid – kürt

Koncert várható hossza: 80 perc
Jegyárak: 1990, 2990, 3990 Ft, 6-18 éveseknek díjmentes jeggyel látogatható!
Jegyvásárlás

Ezen a hangversenyen az ifjú Richard Strauss és az ifjú Schubert hangját hallhatjuk. Richard Strauss kétarcú szerző. Pályája kezdetén és végén kifejezetten romantikus hangvételű zenét írt, középső szakaszában viszont a 20. század úttörőjeként a végletekig szétfeszítette a tonalitás kereteit. Pályaszakaszaiban azonban közös, hogy zenekari szólamai minden időben rendkívüli kihívás elé állították a zenekari zenészeket, nem véletlen, hogy muzsikus körökben Richard Stressz néven is szokták emlegetni. Ezen a koncerten a közönségnek stressz helyett sokkal inkább kedves dallamokban, lendületes szeszélyekben lehet része. A Don Juan legendát feldolgozó szimfonikus költeményben a lírai én az ideális nőt keresi mind szenvedélyesebben – de hiába. Az I. kürtverseny a 18 éves szerzőt állítja elénk, aki a kor egyik legjobb kürtösének fiaként fiatal kora ellenére nagy biztonsággal nyúlt a hangszerhez, így szemtelenül fiatalon a kürt repertoár egyik legnépszerűbb darabját komponálta meg. Schubert ugyanígy korszakok határán alkotott, így hangjában egyszerre érezhető, ami volt (a bécsi klasszika) és ami lesz (a romantika). IV. és V. szimfóniája egy-egy tisztelgés Beethoven és Mozart előtt, VI. szimfóniája pedig az egyéni hang új útja, melyben nem tűnik el az elődök hatása, mégis Schubert dalszerűsége válik uralkodóvá.

A pécsi Kodály Központ számomra az egyik legkedveltebb fellépőhely a világ összes hangversenyterme közül. Nagyon várom, hogy magukkal, a házigazdákkal együtt muzsikálhassak itt. Elképzelésem és reményem szerint egy felhőtlen és emlékezetes ünnep lesz a januári koncert.

(Bereczky Dávid / Papageno)

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992