1 2 3

Peer Gynt titka

Camille Saint-Saëns: I. gordonkaverseny
Gabriel Fauré: Elégia
Edvard Grieg: Peer Gynt II. szvit, Op. 55
Edvard Grieg: Peer Gynt I. szvit, Op. 46

Daniel Müller-Schott – gordonka

Vezényel: Varga Gilbert

Koncert várható hossza: 80 perc
Jegyárak: 2990, 3990, 4990 Ft, Ft 6-18 éveseknek díjmentes jeggyel látogatható!
Jegyvásárlás

Romantika, francia zene és a távoli észak legendái. A műsorból nem hiányzik a szenvedély, a bánat, a küzdelem sem, de megjelenik a mesevilág, a képzelet birodalma is – líra, dráma, epika egy estén. Saint-Saëns I. gordonkaversenye a-mollban íródott, és drámaiságát a moll hangnem mellett tovább erősíti, hogy a mű a szólista és a zenekar heves vitájával indul, a bővebb és líraibb gondolatok kifejtésére csak később kerül sor. A bő érzelmű alkotás könnyen magával ragadja a közönség érzelmeit is. Mintha a mű folytatása lenne Fauré méltán népszerű Elégiája, mely a zenei melankólia és vigasztalás ékes példája. Zárásként abban a különleges élményben lehet részünk, hogy Grieg mindkét Peer Gynt szvitje elhangzik egy hangversenyen, de ezúttal némileg új dramaturgiai keretben, előbb a II., aztán az I. szvit. A Peer Gynt egy-egy dallamát a klasszikus zenét ritkán hallgató közönség is ismeri, az viszont mindig érdekes tapasztalat, amikor ezek a dallamok teljes kontextusukban hangzanak el. A produkció a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Fogadják szeretettel Maestro Varga Gilbert videó - koncertajánlóját!

Ez a csellóverseny 12 éves korom óta van a repertoáromon. Azután szerettem bele, hogy meghallgattam Daniel Barenboim és Jacqueline du Pré közös előadását. Még a szülővárosomban, Münchenben kezdtem vele foglalkozni, aztán 17 évesen ezzel indultam turnéra a moszkvai Csajkovszkij Verseny után. Egy fantasztikusan friss és spontán darab, rögtön bele kell csapni a közepébe, egyszerűen nem lehet megunni. Újra és újra előveszem. Mindig tartogat valami meglepetést. (Daniel Müller-Schott / Papageno)

Koncert kép
A hangverseny támogatói, koprodukciós partnerei

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992