1 2 3

Randevú Rómában

Nino Rota: Sinfonia sopra una canzone d’amore (Szimfónia egy szerelmi dalra)
André Jolivet: II. trombitaverseny
Ottorino Respighi: Róma kútjai
Ottorino Respighi: Róma fenyői

Pálfalvi Tamás – trombita

Vezényel: Leonardo Sini

Koncert várható hossza: 100 perc
Jegyárak: 5990,4990,3990
Jegyvásárlás

Randevú Rómában címmel a tavalyi karmesterverseny győztese, Leonardo Sini vezeti a közönséget az olasz zene világába. Ezúttal azonban nem az olasz zene nagy alakjaival, Verdivel, vagy Rossinivel találkozhatunk, hanem fiatalabbakkal, a századfordulós Respighivel és a 20. századi, Fellini filmjeinek zenéiből is ismert Nino Rotával. A randevú másik résztvevője nem olasz, hanem francia, André Jolivet, akinek elhangzó II. trombitaversenye még Amerikát és a jazz világát is a hangversenyterembe varázsolja. Rota zenéje pedig határt képez a klasszikus és könnyűzene világa között, ugyanakkor azon 20. századi zeneszerzők közé tartozik, akik mindvégig megtartották kapcsolatukat a közönséggel, a kor avantgárdjának kisebb-nagyobb nemtetszésére. Respighi darabcímei pedig egyszerre idézik Liszt Zarándokévek ciklusát, Debussy impresszionizmusát és a mediterrán világot, egyszóval mindent, amit a századforduló Rómája jelentett. Felfedezőknek és napfénykedvelőknek egyaránt ajánljuk ezt a mediterrán téli estét!

Koncert kép
Koncert kép

 

PannoniClub a koncert után A mediterrán hangulatú koncertet nem is követheti más, mint egy zajos olasz klubest. A fiatal olasz karmester, Leonardo Sini a Pannon Filharmonikusok olasz fagottművészével, Alessandro Bravinnal és a szintén olasz születésű Pécsett élő Alessandro Codeluppi operaénekessel beszélget Rómáról és az itáliai életérzésről. Ízelítőt kapunk a szerelem olasz dallamaiból, és az Elefántos Étterem vezetőjétől azt is megtudhatjuk, hogy milyen finomra szeletelve igazán ízgazdag a pármai sonka. A sonkakóstolót klubtagjaink egy pohár proseccoval öblíthetik le, a büfében pedig olasz falatkák várják a megéhezőket.

André Jolivet II. trombitaversenye egy igazi „Mount Everest” a repertoárban mind technikailag, mind fizikailag, mind pedig zeneileg. A mű Maurice André szólótrombitásnak íródott. Nagy hatást gyakorolt a szerzőre a jazz világa, ami ebben a műben már a hangszerelésben is megmutatkozik. Többek között szaxofon, nagybőgő és nem kevesebb mint 14 féle ütőhangszer hallható benne. A szerző maga úgy hívta a darabot hogy»az egyik trombita-balettem«, ami főként a táncosságára utal. 
Pálvalvi Tamás

Koncert kép

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992