1 2 3

Legyél tagja a PFZ Gyerekkórusának!

A Pannon Filharmonikusok a felnőtt Fesztiválkórusa mellett 2024 őszén gyerekkórust alapít. A PFZ Gyerekkórus egyedi koncertekre készül fel, és a Pannon Filharmonikusok hangversenyein lesz hallható. A kórus művészeti vezetője Hoffner Tibor lesz. A PFZ Gyerekkórus a 2024. november 9-10-i Carmina Burana előadásokban mutatkozik be. A kórusba 2024. szeptember 20-ig várja a zenekar a jelentkezőket. A pontos felhívás a hírben olvasható!

Kedves Érdeklődő!

Szeretettel várunk a Pannon Filharmonikusok által életre hívott PFZ Gyerekkórus tagjai közé! A kórus ún. projekt kórus, amely egy-egy konkrét fellépés mentén szerveződik majd újra és újra a város legszebben éneklő és legbátrabb csemetéiből. Bízunk benne, hogy te is köztük leszel!

Várjuk a jelentkezésedet, ha elmúltál már 7 éves, de még nem töltötted be a 15 évet, szeretsz és tudsz is énekelni, szívesen és fegyelmezetten részt vennél egy igazi nagyzenekari produkcióban!

 

JELENTKEZÉSI LAP ITT!

 

A kórus első alkalommal 2024. november 9-én és 10-én a Pannon Filharmonikusok Kodály Központban meghirdetett koncertjén Carl Orff Carmina Burana című művének előadásában működik közre. Az előadás karmestere Kesselyák Gergely vezető karmester lesz.

A koncertről bővebb információt ezen a linken találsz: https://www.pfz.hu/koncert/1824/carmina-burana

A kórus művészeti vezetője, Hoffner Tibor fogja a gyerekeket felkészíteni az előadásra. Hoffner Tibor gyakorlott karvezető és pedagógus, kisgyermekes édesapa, aki nagyon kedves, de kellőképpen határozott, így nem csak a jó hangulat garantált a próbákon, hanem hatékony munkára is kell számítani. Tibor itt mesél magáról Nektek:

 

Hoffner Tibornak hívnak, gyerekkoromban trombitán tanultam Tapolcán. Zeneiskolásként mindig nagyon tetszett az éneklés a szolfézs órákon, de csak Veszprémben, a középiskolában énekeltem először kórusban, ami varázslatos élmény volt számomra, ezért kezdtem el komolyabban foglalkozni vele. A Pécsi Tudományegyetemen Ének-zene tanár és Zeneismeret tanári diplomát szereztem, oktatásom fontos része volt a karvezetés. Tagja vagyok a csak fiúkból álló Bartók Béla Férfikarnak, mellyel Pécs jó hírét visszük az egész világon. A Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusának alapító tagja vagyok, velük a zenetörténet legszebb alkotásait adhattuk elő az elmúlt években. Tanítottam szolfézst zeneiskolában, ahol minden évben alakítottunk kórust az év végi koncertekre, jelenleg a PTE Művészeti Karán tanítok szolfézst, zeneelméletet és a Nőikart vezetem a kollégámmal. Két kisfiammal és hegedűművész feleségemmel mindennapos tevékenységünk közé tartozik az éneklés, hiszen „zene nélkül lehet élni, de nem érdemes”.

 

 

 

 

Hogyan tudsz bekerülni a gyerekkórusba?

 

Első lépésként küldd el a jelentkezésedet az ITT LETÖLHETŐ jelentkezési lapon! A jelentkezés határideje: 2024. szeptember 20., péntek

Töltsd ki, hogy mi a neved, hány éves vagy, melyik iskolába jársz, és, hogy jársz-e zeneiskolába. Szükségünk van édesanyád vagy édesapád nevére és elérhetőségére is.

Nem szükséges, hogy tudj kottát olvasni, de előnyt jelent a válogatásnál, ha tudsz, ezért kérjük, hogy ha zeneiskolás vagy, akkor az utolsó félév eredményét fotózd le és küldd el a titkarsag@pfz.hu  e-mail-címre!

A jelentkezésedre kapni fogsz egy válaszlevelet, amiben megírjuk a meghallgatás időpontját. A felnőttek sokat tudnak ebben segíteni. A meghallgatás a Kodály Központban lesz szeptember végén. Szükség lesz majd rá, hogy legalább az egyik szülőd vagy a felkészítő tanárod veled legyen.

Kettő különböző karakterű (például egy gyorsabb és egy lassabb) dallal készüljél majd fel. Ha tudsz, hogy kérj segítséget a felkészüléshez az ének-zene tanárodtól vagy szolfézstanárodtól vagy kórus vezetődtől, hogy kevésbé izgulj majd a meghallgatáson.

A meghallgatás után kapni fogsz egy értesítést arról, hogy felvételt nyertél-e a kórusba. Ha igen, akkor szükség lesz a szüleid beleegyezéséhez arra, hogy részt vehess a próbákon és az előadásokon. Ehhez egy megállapodást fogunk aláírni a szüleiddel, és a törvényben előírtak szerint honoráriumot, fellépti díjat is fogunk fizetni neked. A próbák iskolaidőn túl zajlanak majd, a Kodály Központban. Ha szükséges, tudunk igazolást kiállítani számodra.

Az előadáson elhangzó Carmina Burana című mű gyerekkórusos részeit itt tudod meghallgatni:

Tempus Est Iocundum 

Amor Volat Undique

Ha kérdésed merül fel a gyerekkórussal kapcsolatban, kérjük, hogy írjál a titkarsag@pfz.hu e-mail címre, és válaszolni fogunk.

Szeretettel várunk a PFZ Gyerekkórusába!

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
+36 72 500 300
jegypenztar@pfz.hu

Nyári nyitvatartás
2024. július 8. és 21., valamint augusztus 5. és 18. között
H–Cs: 10.00–18.00
P: 10.00–16.00
Szo–V: zárva

2024. július 16-án, július 22. és augusztus 4. között, valamint augusztus 19-én és 20-án a jegypénztár zárva tart.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992