1 2 3

A Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa új tagokat vár VALAMENNYI szólamába.

A jelentkezés határideje: 2024. május 20., hétfő 12.00. a meghallgatás időpontja: 2024. május 21-22. A meghallgatásra azok jelentkezését várjuk, akik a Fesztiválkórus tagjaként a Pannon Filharmonikusok produkciójának részesévé kívánnak válni, és megfelelnek az ehhez szükséges feltételeknek. A kórustagok az előadásokon való részvételért honoráriumban részesülnek.

Zeneszakmai elvárás a barokk és a bécsi klasszikus repertoár stílusos megszólaltatására való törekvés, mely a szövegkiejtésben, az artikulációban, a zenei tagolásban és a hangzásban egyaránt érvényesül. További feladat a barokk és a klasszikus stílussal való megismerkedés, a zenei értelmezés új lehetőségeinek feltárása, illetve elsajátítása, valamint cél az áttetsző, hajlékony, letisztult, sallangoktól mentes, a stílusnak megfelelő kórushangzás kialakítása, mely ugyanakkor a régi zenére jellemző lendületet, virtuozitást és frissességet, továbbá a markáns zenei karaktereket sem nélkülözi.

A Fesztiválkórus − mint azt a neve is jelzi − nem folyamatosan, heti rendszerességgel, hanem a hangversenyeket megelőző próbaperiódusokkal, precíz esti próbarenddel és a Pannon Filharmonikusok szakmaiságához méltó zenei elvárással dolgozik.

A jelentkezés módja: írásban a fesztivalkorus@pfz.hu e-mail-címre küldött fényképes bemutatkozó levélben, melynek tartalmazni kell:

- a hangfaj megjelölését

- a kórusban szerzett tapasztalatok leírását

- a magánénekesi tapasztalatok leírását

- a meghallgatáson elénekelendő szólórepertoár kottaanyagának másolatát

- az előéneklésnél feltüntetett dátumok (május 21-22.) alkalmas időperiódusának megjelölése (lehetőleg minél szélesebb intervallum)  

- pontos elérhetőségeket (e-mail-cím, telefonszám)

A jelentkezés feltétele: betöltött 16. életév A meghallgatásra azok jelentkezését várjuk, akik a fenti célokkal egyetértve a Pannon Filharmonikusok produkcióinak részesévé kívánnak válni, motiváltak kimagasló színvonalú oratórikus kórusprodukciók létrehozásában, és megfelelnek az ehhez szükséges feltételeknek.

 

további részletekért ide kell kattintani!

 

SZERETETTEL VÁRUNK!

 

A kórus történetéről, eredményeiről ITT találhatóak részletek.

 

   

 

 

 

 

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992