1 2 3

Az Év legkedvesebb muzsikusa díj 2023

A Pannon Filharmonikusok közel 20 éves hagyományát követve az idén is meghirdette azt a közönségszavazást, amelyen a publikum minden évben a kedvenc muzsikusát keresi. 2023 legkedvesebb muzsikusa Szabó Dóra Karola hegedűművész és Asztalos Tamás szólamvezető harsonaművész lett.

AZ ÉV LEGKEDVESEBB MUZSIKUSA 2023-BAN

 

Szabó Dóra Karola hegedűművész és Asztalos Tamás harsonaművész szólamvezető lett.

Dóra a pécsi Doro Ékszer által felajánlott ékszerkollekciót, Tamás az Accent Hotels szállodalánc pécsi tagja, a Corso Hotel felajánlásából 2 fős utalványt kapott a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély Hotel & Restuarantba félpanziós ellátással. Az Alexandra Kiadó jóvoltából egy-egy 60 ezer forintos könyvutalvány gazdája lett mindkét muzsikus.

 

 

Szabó Dóra Karola

A hegedűművész Szekszárdon született 1989-ben és ott is kezdte meg zeneiskolai tanulmányait Auth Márta növendékeként. Emellett alapító tagja volt a Szekszárdi Tücsök Zenés Színpadnak, ahol 10 évig munkálkodott (énekelt és színészkedett is). Középiskolába a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumba járt Adorján Zsófia és Murin Jaroszláv tanítványaként. Ezt követően sikeres felvételi vizsga után boldogan tanult tovább Bánfalvi Béla és Bánfalvi Zoltán hegedűművészek „kezébe kerülve.” 2010-ben alapdiplomát, 2013-ban tanári-mester diplomát, illetve 2014-ben művész-mester diplomát szerzett. Ezek mellett elvégezte a Közoktatási vezetői mesterképzést is. Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Baráti Kristóf, Szenthelyi Miklós, Ruha István hegedűművészek kurzusain vehetett részt, aktív közreműködőként. A Pannon Filharmonikusok mellett a Kaposvári Csiky Gergely Színházban is játszik alkalmanként. Rengeteg hírességgel játszhatott már egy színpadon, ők többek között Placido Domingo, Kulka János, a Republic, az Omega együttesek, Chris Norman, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Benjamin Schmid és még sokan mások…)

 

  

 

Asztalos Tamás 

A makói születésű harsonaművész zenei tanulmányait a Magán Zene és Művészeti Iskolában kezdte szülővárosában. A szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola zeneművészeti osztályával párhuzamosan a Szegedi Tudományegyetem Konzervatóriumának harsona szakán is tanult Lauer Zsolt növendékeként. Egyetemi tanulmányait Szegeden folytatta Dr. Gyivicsán György irányítása alatt. 2006 óta tagja a Szegedi Harsonaegyüttesnek, mellyel több videó és CD felvételt készített. A diploma megszerzése után a svájci Hochschule für Musik Basel hallgatójaként  Prof. Edgar Manyak  (2010-2012), illetve a weimari Franz Liszt Musikhochschule harsonatanszakán Prof. Christian Sprenger irányításában (2012-2014) szerzett  mester fokozatú végzettséget. Külföldi tanulmányai alatt a Weimari Staatskapelle és a Jenaer Philharmonie Orchester kisegítője volt. Számos országos harsonaverseny díjazottja szóló és kamarazene kategóriában egyaránt. Több mesterkurzuson is részt vett olyan neves harsonaművészek irányításában, mint Joseph Alessi, Branimir Slokar vagy Edgar Manyak. 2015 óta a Pannon Filharmonikus Zenekar muzsikusa.

    

 

 

 

 

Ezúton is köszönjük támogatóink értékes ajándékait!

 

     

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Mik voltak az előzények, hogyan zajlott a szavazás?

 

A SZAVAZÁS MENETE:

 

A https://www.pfz.hu/szavazas (ide, az előző linkre kattintva) oldalon válasszák ki a legördülő menüből egy női és egy férfi muzsikus nevét.

Segítségként lapozgassák honlapunkon a zenekari tagokat bemutató oldalunkat!

 

A szavazatleadás határideje a szavazó felületen: 2023. december 31. 

A hagyományok szerint azonban a 2024. január 2-i Újévi koncerten még szavazhatnak, ezen ez esten zajlik majd az eredményhirdetés is, a hangversenyt követő zártkörű fogadás keretében köszöntjük az év közönségdíjas férfi és női muzsikusát. 

 

 

Ki lesz 2023-ban a legkedvesebb muzsikus? Szavazásra fel!

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992