1 2 3

GivingTuesday, azaz #AdakozóKedd kampány 2023

A Pannon Filharmonikusok idén is csatlakozott az #AdakozóKedd kampányhoz. Idén az „Örökbe fogadok egy ovit" mozgalom Világjegy projektjét támogatja: felhívja a figyelmet kitartó és hiánypótló tevékenységükre, amellyel a mélyszegénységben élő gyermekekért küzdenek.

Segíts világot látni a mélyszegénységben élő gyerekeknek!

 

Nem, nem egzotikus utakra kell gondolni. Sajnos a legnagyobb empátiával, tájékozottsággal rendelkezők sem tudják még megközelítőleg sem elképzelni azt, mi a "valós" valóság a halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) kistérségekben, a mélyszegénységben élő családok életében.

Kérjük olvassák el ITT azt a cikket, amelyen keresztül megismerhetik ezt a valóságot - előre szólunk, nagyon megrázó lesz! -, valamint a mozgalom motorjának, Barát Hellának a történetét, aki a segítőivel ma már 520 hátrányos helyzetű ovival áll kapcsolatban. Az ÖFEO ötletgazdája és vezetője azt mondja, ő eredetileg csak saját élethelyzetén akart könnyíteni, ennek köszönhetően indult el azon az úton, amely mára több tízezer rossz körülmények közt élő gyermek életére hat.

A cikket elolvasva már kiderült, hogy a "rossz" körülmény nagyon enyhe kifejezés arra a tragédiára, ahogyan ezek a gyermekek élnek.

 

"Például az, hogy reggel elindul a gyerek az óvodába, kilométereket gyalogol, és mire beér, mentőt kell hívni hozzá, mert elfagy a lába. Vagy, hogy nem eszi meg az óvodai uzsonnát, hanem elrakja a zsebébe és hazaviszi a testvérének, hogy ő is tudjon valamit enni. Az óvónők azt mesélik, hogy nem tudnak kimenni a csoporttal az udvarra, mert kinek cipője, kinek kabátja nincsen."

Fotó: Női Váltó - Kálmán Szonja

Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Heves és aztán Baranya megye a legterheltebb, ebben a sorrendben - olvashatjuk a cikkben.

 

Az ÖFEO most egy új program beindításán dolgozik: 

gyerekkoncertekre és színházi előadásokra szeretnének pénzt gyűjteni,

 

hogy a kultúra általi kitörés lehetőségét is megmutathassák az erre legjobban rászorulóknak. A közeljövőben erre gyűjtenek támogatást azoktól, akik megtehetik, hogy a legnehezebb helyzetben levő gyerekeknek segítsenek.

 

Tíz gombóc fagyi áráért mélyszegénységben élő gyermekeknek adhatunk esélyt arra, hogy lakóhelyük határát átlépve elmehessenek életük első kirándulására. Az Örökbe fogadok egy ovit mozgalom Világjegy projektjével mostantól kirándulójegyet válthatunk a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek, így segítve őket abban, hogy kitörhessenek a szüleiktől örökölt korlátok közül. Több féle jegyből választhatunk!

"Az egyik óvónő elmesélte azt a történetet, hogy mindenki kapott egy fagyit. Az egyik kisgyerek fogta a kezében, és nem tudta, mit kell vele csinálni, mert sosem fagyizott még."

 

SZERETNÉK TÖBBET MEGTUDNI, ÉRDEKEL A VILÁGJEGY PROGRAM, szeretném eldönteni, melyik jegy megvásárlásával tudom támogatni a mozgalmat!

 

#GivingTuesday mozgalom

 

Talán kicsit idegenül hangzik ennek a napnak az eredeti neve, és a Black Friday-t már biztosan hamarabb megtanultuk... #Magyarul Adakozó kedd, nevéből is tudható, hogy a Fekete Péntek mellett, amikor fogyasztásra, vásárlásra buzdítanak bennünket, arra hívhatjuk fel egymás figyelmét, hogy az Adventi időszak kezdetén felelősségünk (és talán kötelességünk?) a segítségnyújtás. Nyilván ez nem minden esetben tárgyi adomány!

„A nap, amikor az egész világ az adományozásért fog össze” - állítja talán túlzás nélkül a szervezet. Nyilván szinte azonnal észrevenni az áthallást, valóban nem titkolt cél az, hogy adakozással, jótékony cselekedetekkel ellensúlyozzák a fogyasztói társadalmat még több vásárlásra, felhalmozásra buzdító kereskedelmi kampányokat. Ha legalább a nagy vásárlások időszakában sikerül a rászorulókra, az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre felhívni a figyelmet, már elérte a célját. A társadalmat érzékenyíteni, az adományozást bizony tanítani kell, mondják a szakemberek, fejleszteni kell az adományozás infrastruktúráját és kultúráját is.

Minden baráti társaság, család, munkahelyi közösség, cég, magánemberek összefoghatnak és eldönthetik, számukra mi a legfontosabb, az érzelmileg legnehezebben feldolgozható hiány, nehézség... Állatvédelem, természetvédelem, egy közösség megsegítése, rászorulók, kisebbségiek, perifériára szorultak, kiszolgáltatottak... és sorolhatnánk.

Amennyiben a szándék van meg, de nem jutunk közös nevezőre, vagy segítségre van szükségünk, az AdakozóKedd hivatalos weboldalán minden információt és temérdek segítő kampányt megismerhetünk, amelyhez csatlakozhatunk, vagy ihletet kaphatunk, mi hogyan szervezzük meg a saját segítő, támogató, adakozó "kampányunkat": 

www.adakozokedd.hu

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992