1 2 3

Miért fontos komolyzenét hallgatni kismamaként és babakorban?

A zene szeretete természetes. A komolyzene iránti érdeklődést és a koncertre járás iránti vágyat azonban nekünk, felnőtteknek kell felébresztenünk!

Mindezt nem lehet túl korán kezdeni. Tudjuk, hogy a szívünk alatt fejlődő gyermek hallja a külvilágból érkező hangokat, ahogy azt is tudjuk, hogy reagál édesanyja hangulatára. Kutatások igazolják, hogy meghatározott korig felismeri a pocakban gyakran hallott zenéket. Emellett számos vizsgálatot folytattak és folytatnak ma is a zenehallgatás fejlesztő, jótékony hatásáról.

„Az éneklés, zenélés, de még az értő zenehallgatás is endorfint termel, ami mindamellett, hogy jó közérzetet biztosít, növeli az immunrendszer ellenálló képességét, csökkenti a stresszt, és ezzel védi az idegrendszert is. Itt érdemes viszont megjegyezni, hogy mivel a zene nagyon mély azonosulást tesz lehetővé, nem mindegy, hogy milyen zenével gyakoroljuk az érzelmi azonosulást, és szellemünket milyen szellemi színvonalú muzsikával pallérozzuk.” – ahogy azt Uzsaly Bence András, pécsi szerző karmester, korrepetitor és zenetanár is kifejtette.

Fontos tehát, hogy születendő és megszületett gyermekeink olyan zenei programokon vegyenek részt, melyek korosztályának, érettségének megfelelően adnak muzikális élményeket a nekik leginkább befogadható formában. A komolyzenei foglalkozások során fokozatosan készítik fel a kicsiket arra, hogy idővel megtanuljanak csendben, nyugodtan, a hallásukra és a belső képi fantáziájukra hagyatkozva zenét hallgatni. Ebben mi felnőttek azzal tudjuk segíteni gyermekünket, ha a saját korosztályának való programot választunk.

 

A zenei élmény befogadását még inkább fokozhatja, ha a magas minőségű előadás mellett fejlesztő szakember, zeneterapeuta segíti a piciket, aki játékos formában rá tudja vezetni őket, hogy mind érzelmileg mind szellemileg nyitottá váljanak az élményre.

Hrubi Zsuzsa pécsi zeneterapeuta szerint: „A zene adta lehetőségek tárháza végtelen nemcsak a fejlesztésben, hanem a kapcsolatteremtésben, bizalomépítésben, lélekápolásban, érzelmek megélésében is. E gondolatok szem előtt tartásával fűzzük fel a gyöngyszemeket együtt a foglalkozásokon, ahol a zene segít, hogy fényesnek is lássuk őket.”

Keressük azokat a színvonalas programokat, ahol mi, szülők is feltöltődhetünk pici gyerekeink mellett, hogy a zenehallgatás ne csupán kötelezőnek tűnő fejlesztő foglalkozás, hanem a kötődésünket elmélyítő közös élménnyé váljon.

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992