1 2 3

Adománygyűjtés az ukrán háborús menekültek részére

A Pannon Filharmonikusok a Katolikus Karitász pécsi szervezetével együttműködésben, a ZSÖK Nkft. támogatásával márciusban szerepet vállalt az ukrán háborús menekültek részére folyó adománygyűjtő kezdeményezésben, és felkérte művészeit, munkatársait és a közönségét, hogy támogassa tárgyi adományával a rászorulókat. Két májusi koncertjének bevételével pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját támogatja, azon erőfeszítéseit, amelyet kifejezetten kisgyermekes, gyermekes családok érdekében tesznek.

Zenével a menekült gyermekekért

 

A társadalmi felelősségvállalás akár egyéni, akár céges, vállalati módjainak eszköztára bővül, kultúrája, hosszú távú tervezése szerencsére ma már hazánkban is előremutató tendenciákat mutat. Tragikus módon vannak azonban olyan helyzetek, amikor azonnali döntéseket kell hozni, konkrét tettekre van szükség, ahogy mondani szokták, „azonnal bele kell állni”.  A Pannon Filharmonikusok 2022. márciusában  tárgyi adománygyűjtést kezdeményezett az ukrán háborús menekültek részére a Katolikus Karitász pécsi szervezetével együttműködésben, a ZSÖK Nkft. támogatásával. Két májusi koncertjének bevételéből pedig az Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekeit támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz eljuttatott pénzadománnyal.

A zenekar kiemelte, hogy a drámai háborús helyzet önmagában segítségért kiált, de azzal, hogy a Nemzetközi gyermeknaphoz kapcsolódóan adja át a zenei közössége, a közönség által a budapesti Müpában és a pécsi Kodály Központban jegyvásárlással felhalmozott összeget, hangsúlyosan fel akarja hívni a figyelmet a további adományozások, a segítségnyújtás fontosságára. Jelenleg az ukrán családok integrációja áll a különböző segítő szervezetek legfontosabb feladatai között, legyen az a megélhetéshez szükséges legalapvetőbb tárgyi feltételek biztosítása, vagy ami a legnehezebb, a pszichés traumák oldása. A Máltai Szeretetszolgálat szakemberei is erre a célra fogják felhasználni a felajánlott összeget. A szimfonikus zenekar a különböző korú menekült gyermekek, csecsemők speciális igényeinek megfelelő támogatásra, kifejezetten a menekült családok számára ajánlotta fel a két koncert bevételét.

2022. június 1-jén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Regionális Központjában Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója az MMSZ regionális ügyvezetőjének, Jónás Gergelynek adta át az egymillió forint összegű adományról szóló plakettet.

„Zenekarunk működésének nem csupán egyik fontos elvi alapvetése, de tevékenységének valós, konkrét, kézzel fogható eleme is a társadalmi felelősségvállalás – természetesen a zenei értékek megőrzésén túl. Valljuk, hogy egy olyan szervezettől, amely tevékenységével tömegekre tud hatást gyakorolni - legyen akár egy zenekar, de bármely művészeti társulat -, elvárható, hogy közjót szolgáló szerepet is felvállaljon. A Pannon Filharmonikusok évek alatt megteremtett pozíciója egyben kijelöli a társadalmi  felelősségét is. Fontosnak tartjuk, hogy különböző nemes ügyek mellé álljunk, azok üzenetét eljuttassuk közönségünkhöz, és erre hívjunk fel másokat is.” – idézte Horváth Zsolt igazgató egy korábbi nyilatkozatát.

 

 

Május 6-án a Müpában, május 7-én a Kodály Központban gyűlt össze nagyszámú közönség a pécsiek Napfényes tavasz című hangversenyére, volt aki kifejezetten az adománygyűjtésről szóló felhívásra. Az esteken Johannes Brahms, Robert Schumann és Clara Schumann művei csendültek fel, az est szólista művésze Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész volt, közreműködött a Dobos László és Vass András állandó karmester vezette Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus, Bogányi Tibor vezető karmester vezényelt.

 

Aki támogatni szeretné a fenti tevékenységet, az alábbi számlaszámra utalt összeggel teheti meg:
A számlaszám: 11784009-20211130
Név: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Dunántúli Régió 
A közleménybe ezt kell írni: Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekei részére

 

 

A tárgyi adománygyűjtés előzménye

 

Kedves művészeink, munkatársaink, kedves közönségünk!

A tárgyi adományok eljuttatásának megkönnyítése érdekében gyűjtést szervezünk a Pannon Filharmonikusok 2022. március 5-i, szombati koncertjének napján a Kodály Központban. Az adományokat már reggel 10.00 órától egészen a koncert kezdetéig, 18.00 óráig lehet leadni a Kodály Központ információs pultja melletti F08-as teremben. Az adományokat munkatársaink és segítőink eljuttatják a Katolikus Karitász telephelyére.

A tárgyi adományok, amelyekre a legnagyobb szükség mutatkozik jelenleg:

 

  • konzerv
  • bébiétel
  • melegíthető tartós élelmiszer
  • lekvár
  • méz
  • gyümölcslé
  • azonnal fogyasztható csomagolt élelmiszer
  • egyéb hűtést nem igénylő tartós élelmiszer
  • pelenka
  • higiéniai törlőkendő
  • kézfertőtlenítő
  • szappan
  • papírzsebkendő
  • pokróc és hálózsák (tiszta, kimosott állapotban)

 

A fenti adományokon túl:

Szálláshelyek, és befogadó családok jelentkezését is várják a hosszú távú segítségnyújtás érdekében. Ezt a felajánlást, a Katolikus Karitász erre a célra nyitott csatornáin tudják megtenni e-mailen: karpataljaert@caritas.org.hu vagy telefonon a +36 (1) 372-0910-as számon.

Pénzadománnyal is lehet a munkát segíteni. A pénzadományokat a Katolikus Karitász „Ukrajnai háború” megnevezéssel a Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008-as számlaszámra várja.

Telefonos adományvonal a bajbajutottakért: 1357 (Egy hívás 500 Ft segítség.)

 

SEGÍTSÉGÜKET, ADOMÁNYAIKAT A RÁSZORULÓK NEVÉBEN IS KÖSZÖNJÜK!

 

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992