1 2 3

Online koncert a Müpából - Fekete-fehér varázslat, színpadon a zongora!

A 4G sebessége söpört végig 2018-ban a Müpa széksorai között, de egyáltalán nem a mobiltechnológia terén megszokott formában! Grieg Holberg-szvitje, Ravel G-dúr zongoraversenye, majd Grieg g-moll vonósnégyese hangzik el most ismét, melyet a koncert dirigense, Vass András saját átiratában hallgathat meg a közönség a Pannon Filharmonikus előadásában felvételről.

2018. május 4-én a „4G” című koncertünkkel léptünk fel az E.ON koncertsorozat záró hangversenyén a Müpában.  Talán azért is ezt a hangversenyt választottuk, mert a zongora bűvöletében dolgozunk: a 2020/2021-es Ezüstcsillanás évadunkban is a legkiválóbb szólistáké lesz az egyik főszerep. Az évad első két koncertjén Balog József zongoraművész Gilbert Varga és Bogányi Tibor vezényletével is fellép, a két teljesen eltérő karakterű zongoraverseny megszólaltatása izgalmasnak ígérkezik. Vendégünk lesz Bogányi Gergely, Boros Mihály, Frankl Péter, Ránki Dezső is. A mindenkit elgondolkodtató koronavírus kapcsán az együttes a magyar szólistákra, és a magyar zeneszerzőkre, a saját értékeink védelmére és tiszteletére kívánja a hazai közönség figyelmét felhívni. Ugyanakkor a világ színpadain elismert Klara Min és Nelson Goerner zongorajátékát is élvezheti majd a publikum.

 

Pannon Filharmonikusok - Dejan Lazić zongoraművész

 

A kép a zenekar másnapi, 2018. 05. 05-i koncertjén készült a Kodály Központban

Bublik Róbert fotó

 

Youtube csatornánkon a FELIRATKOZÁS gombra kell csak kattintani, hogy értesítést kapjanak a koncert premierjéről: https://www.youtube.com/user/pannonphilharmonic

Az alábbi linkeken lesz megtekinthető a koncertfelvétel 2020. június 25-én, csütörtökön, 19.30 órai kezdéssel:

1. rész:  https://youtu.be/yy90CiJK3B4

10 perc szünet

2. rész: https://youtu.be/FsLv57PEU9I

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a koncertfelvétel csak egyszer lesz megtekinthető! A Felvételt a Müpa Budapest készítette.

Edvard Grieg: Holberg-szvit
Maurice Ravel: G-dúr zongoraverseny
Edvard Grieg-Vass András: g-moll vonósnégyes – szimfonikus zenekari változat

Vezényel: Vass András

Dejan Lazić – zongora

A felvétel a Müpában készült 2018. május 4-én.

 

Edvard Grieg Holberg-szvitjének népszerűségével talán csak zongoraversenye vetekedhet. A G-dúr zongoraverseny viszont már Ravelé, és persze a kitűnő horvát zongoristáé, Dejan Lazićé. A második rész igazi különlegességet tartogat: Grieg g-moll vonósnégyesét Vass András karmester saját átiratában dirigálja.

 

A horvát születésű, de ma Amszterdamban élő Dejan Lazić São Paulótól Tokióig koncertezett nagy sikerrel, több mint ötven lemezt készített és számos neves díj birtokosa - bizonyosan nem jár úgy Ravel G-dúr zongoraversenyével, mint a szerző, aki eredetileg saját magának írta, de végül túl nehéznek bizonyult számára. Grieg dús hangzásokban, széles gesztusokban gazdag g-moll vonósnégyese szinte kínálja magát zenekari hangszerelésre - most első ízben meghallgathatjuk, hogyan is szól így.

A művész elérhetőségei:

Facebook: https://www.facebook.com/DejanLazicFanpage/

Instagram: https://www.instagram.com/dejan_lazic_music/

Twitter: https://twitter.com/DejanLazicMusic

 

„A fizikában tény, hogy energiát sem alkotni, sem elpusztítani nem lehet, ez az energiamegmaradás törvénye. A zenében úgy tűnik, hogy az energiaáramlás jelen van, és mint előadónak engedned kell ezt megtörténni. Ez természetesen a legnehezebb rész: nem lehet és nem szabad erőltetni. Amikor viszont megtörténik, ez a legnagyszerűbb élmény, amelyet egy művész átélhet.” (Dejan Lazić)

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992