1 2 3

Ő lett a zenekar főcukrásza

A brácsaművész kedveli az óceánokat, Csajkovszkijt és a tortákat A Pannon Filharmonikusok első számú séfjét, Kovács „Caca” László trombitaművészt már bemutattuk. Most jöjjön a desszert Guzorán Anita brácsaművésztől, aki a karantén idején a PFZ közösségi oldalán egy Mozart tortával, fotónkon egy sajttortával köszönti a közönséget.

– Kislányként rábökött a mélyhegedűre, hogy ez kell nekem?

– Tizenhárom évesen kezdtem el játszani és igen, sokkal jobban tetszett a brácsa mély tónusú bársonyos hangja, mint a hegedűé.

– Igaz, hogy a tenger nagy szerelmese?

– Kedvelem a Debussy művet, de bizonyára az óceánjárós kiruccanásaimra utal. Háromszor 2-3 hónapot zenéltem trióban és vonósnégyesben nagy tengerjáró hajókon. Nagyon élveztem, s nem csak az anyagiak miatt. A kedvenc zenében nálam Csajkovszkij áll az élen. Harmonikus, dallamos, mégis elmélyült és található néhány szép brácsaszóló a műveiben.

– Merre zenélt a nagy vizeken?

– Egy kompon kezdődött Svédország és Finnország között, majd a legnagyobb élményt az jelentette, amikor a Karibi-szigetek körül hajóztunk, s naponta adtunk órás műsorokat, koncerteket filmzenékből, musicalekből és könnyed klasszikusokból. Skandináviától Horvátországig egy viking hajón is muzsikáltam. Többnyire pécsi kollégákkal. Horváth Zsolt, a zenekar igazgatója nagyon rugalmasan kezelte a tengeri külön útjainkat.

– Három és fél évtizede brácsázik. Mióta cukrászkodik?

– Gyerekkoromban édesanyám mellett ügyködtem, de pár éve megfogott a sütemények, torták világa. Két éve rátaláltam a neten egy nálunk még kevésbé ismert máz-újdonságra, a tükörglazúrra. Egyszerűnek tűnt, és elsőre szinte tökéletesen sikerült. Azóta pedig a zenekaron belül ez a sláger. A Facebookon is van egy tortadíszítő csoport, olykor több mint 500-an követik produkcióimat.

– Létezik Guzorán-szelet?

– Mindig létező receptből sütök, ám keverem a különlegességeket. Angol nyelvű leírásokból veszem az újdonságokat és az egyikből a mousse-t, a másikból a glazúrt, a harmadikból a díszítést használom.

– Mivel kompenzálja az édességkölteményeket?

– Sportolok, hevederes saját testsúlyos edzéseket végzek, és az erkélyemen kertészkedek.

 

 

Guzorán Anita két kedvence: a hangszer és a torta

Fotó: G. A.

 

Két fiának süti az újdonságokat

Guzorán Anita 1971-ben született Szekszárdon. Ott is nőtt fel, s járta ki az általánost.

A Zeneművészeti Szakközépiskolát Veszprémben végezte, a Pécsi Zeneművészeti Főiskolán diplomázott 1993-ban. 36 éve brácsázik, 27 éve tagja a Pécsi Szimfonikusoknak, részese volt a Pannon Filharmonikusok minden fejlődési lépcsőfokának: játszott még a Búza téri Liszt teremben és a POTE aulában is. Bogányi Tibor karmesterrel pedig gyerekkoruk óta ismerik egymást. Két fia van, Rónai Bálint (18) most érettségizett, Rónai Dávid (14) pedig hetedikes az általánosban.

 

Szerző: Mészáros B. Endre

Dunántúli Napló -2020.05.15.

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992