1 2 3

Fia született a híres filmzenékben játszó Kovács „Caca” Lászlónak

Jól használja ki kényszerű szabadságát a Pannon Filharmonikusok trombitaművésze, Kovács „Caca” László. Az elsőgyermekes édesapa a zenei önkarbantartás mellett otthon magára vállalta a főzést, és egy házépítést is levezényel.

Kovács Lászlót a zenekar elsőtrombitását apró gyermek korától Cacának szólítja mindenki. A barcsi fiú 2003-ban került a zenekarhoz, és itt ismerkedett meg párjával, Prantner Diával, aki a Pannon Filharmonikusok marketing menedzsere.

– Mióta ifjú apuka?

– Első gyermekünk, Botond éppen tegnap lett három hónapos.

– Akkor gondolom, nem unatkozik otthon.

– Elkél itt a segítség, de még inkább a postavölgyi építkezésünkön. Nem egyszerű most a munka szervezése, mert céges csapatok nem vállalnak munkát, csak egyéni vállalkozók, így több feladat hárul rám is.

– Hogy gyakorol egy ilyen csöppség mellett?

– Kihasználom a zenekar adta lehetőségeket, bejárok a Kodály Központba és egyedül próbálok egy külön teremben. Megjegyzem, a mi szólamunk helyzete még istenes, mert legfeljebb hármunknak kell egyszerre zenélni. Ugyanez például a vonósoknál a nagy létszám miatt megoldhatatlan.

– Mire tud így a zenekar felkészülni?

– Akár az évenként esedékes lemezfelvételt is összehozhatjuk, ha külön-külön felveszik kis létszámban az egyes szólamok játékát, mindemellett más feladatokat is kapunk és előre gyakorlunk.

– A filmzenei stúdiófelvételek is szünetelnek?

– Sajnos igen, pedig rendszeresen játszunk fel filmzenéket egy budapesti stúdióban és Patrick Doyle, aki az utolsó Harry Potter rész zenéjét is írta, több film zenei felvételét is velünk készíttette. Ám, magam sem ismerném fel az egyes filmeket megnézve, hogy melyik rész az, amit mi csináltunk.

– A zenekar nagy kerti rendezvényeinek elismert szakácsa. Használja otthon ezt a tudását?

– Igen, én főzök. A másik kedvenc hobbim, a versenyhorgászat viszont eltűnt az életemből. Mondjuk a pecázás kifejezetten ajánlott szabadidős tevékenység szólóban, de Botond fiam miatt ritkán vagyok víz közelében.

Legszívesebben együtt tölti az időt a család. A zenekarban találtak egymásra.

 

Kovács „Caca” László 1979-ben született Barcson. Ott járt általános és zeneiskolába, majd a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában érettségizett 1998-ban. Trombitaművészként a Bécsi Zeneakadémián diplomázott. 2003 óta a Pannon Filharmonikusok elsőtrombitása, négy esztendeje az Év legkedvesebb muzsikusa volt. Prantner Dia Pécsett született, közgazdászként végzett és marketingesként dolgozott egy pécsi autókereskedésnél, majd egy villányi borászatnál, 2010 óta pedig a Pannon Filharmonikusok marketingmenedzsere.

 

Dunántúli Napló - 2020.04.24. 

Szerző: Mészáros B. Endre

 

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992