1 2 3

„Szív küldi szívnek szívesen!”

A zenekar facebook oldalán Anyák napján indul a „Szív küldi”. Küldjünk muzsikát egymásnak, áramoltassuk a szeretet komolyzenével! Május első vasárnapja anyák napja, május utolsó hétvégéje pedig gyermeknap. Ünnepeljük most ezt az anyától gyermekig húzódó szeretet-ívet, magát az édesanyánktól megtanult önzetlen szeretetet ebben a csodálatos, virágzó tavaszban! Felnőtt életünkben ezt a tőlük szerzett értékes örökséget adjuk tovább, így áramlik a szeretet anyától gyermekig, embertől emberig és mi más teheti élhetővé ezt a világot, ha nem ez?

„Szív küldi szívnek!”

Áramoltassuk a szeretetet most zenéről zenére! A zenekar FACEBOOK OLDALÁN üzenjünk komolyzenével szeretteinknek: édesanyánknak, gyermekünknek, barátainknak, ismerőseinknek! Ha már nem mehetünk egymás közelébe, közelítsünk egymás szívéhez zenével.

Mi, a Pannon Filharmonikusok muzsikusai, kollégái ezzel a Virágkeringővel kedveskedünk elsősorban az édesanyáknak, de küldjük a dalt mindenkinek szeretettel.

 

A „Szív küldi szívnek szívesen” egy dalszöveg részlet, a Mézeskalács című háromfelvonásos daljátékban. A vásári forgatagot még jó sokára élvezhetjük, de lehetőségünkben áll virtuális, szívből jövő zenét adni annak, akit szeretünk.

És hogy is szól az a híres dal?

 

„Szív küldi szívnek szívesen,

Szív a szívtől kapja szívből

kedvesen;

Ha nem kapja szív a szívtől

Igaz szívvel, kedvesen,

Küldje vissza szív a szívnek

Tiszta szívből, szívesen…

 

Egy olcsó kis mézeskalács,

Nincs semmi furcsa rajta,

Afféle ponyváról szedett

piros vásári fajta.”

A „Szív küldi szívnek szívesen” egy dalcím, dalszöveg részlet, Örzsi és Jóska kettőse Szirmai Albert egyik leghíresebb, a Mézeskalács című háromfelvonásos daljátékában.  Bemutatója 1923. december 15-én volt a Király Színházban, és hatalmas sikert aratott - megállás nélkül jutott el a századik előadásig. A dalszöveget Emőd Tamásnak köszönhetjük. Honthy Hanna, Latabár pompás játéka fémjelezte az előadást, amelyről A Nyugat, 1924-ben írt lelkes kritikát.

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992