1 2 3

Május elseje

Mindenki tudja azt, hogy május elseje a munka ünnepe, de sajnos sokunk számára rossz emlékeket is idézhet. Holott eredetileg a munkások által elért valós gazdasági és szociális vívmányokról hivatott megemlékezni. Ezt az ünnepet talán sokszor nyűgnek tartottuk, most azonban minden eddigi élethelyzetnél erősebben érezzük, milyen sokat jelent a munka a pénzkereseten túl! Jelenti egyben emberi kapcsolataink lehetőségét, gazdagító szakmai kapcsolatok kiépítését, belső energiáink átformálását, választott hivatásunk megélését és lehet ugyanakkor önkifejezésünk egyik eszköze is – hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Ha a kedvesebb emlékeket idéző majálisozás most el is marad, egy jó hangulatú szabadtéri koncert keretében egy friss zenei élményben lehet részünk, amolyan majálispótlóként. Így a közönségünk virtuális - zenés szabadtéri majálison vehet részt, a kellemes muzsikát a Pannon Filharmonikusok muzsikusai szolgáltatják: Codeluppi-Szabó Gabriella  és Sóvári Zsuzsanna fuvolaművészek, illetve Hozbor Éva fagottművész.

A mű szerzője François Devienne, címe Trois Trio Concertants pour deux flutes et Basse ou Basson Op.77., a Siciliano poco Adagio és a Rondo Allegretto tételt hallhatjuk.

IDE KATTINTVA nézhetik meg a kisfilmet!

 

E kis üde szabadtéri koncert után - megemlékezve a munka fontosságáról -, szeretnénk a zenekari muzsikusok a közönség számára láthatatlan „munkás napjaiba” bepillantást engedni. A második kisfilm a zenekart mutatja munka, felkészülés, azaz próba közben és ennek egyik legnagyszerűbb példája az, amikor Kocsis Zoltán dolgozik a zenekarral, azaz próbál a Hangversenyterem színpadán.

EZZEL A VIDEÓVAL emlékezünk egyben arra a művészre, aki az akkurátus és szakmailag magas színvonalú zenekari munka fáradhatatlan szószólója volt bármerre járt és kelt: Kocsis Zoltánra.

 

  • Küldjük mindazoknak, akik a járvány következtében veszítették el a munkájukat és most kilátástalannak élik meg a mindennapi bezártságot.
  • Küldjük a pedagógusoknak, akiknek a munkáját most otthon átérezhettük és nagyban nőtt a tiszteletünk irántuk.
  • Küldjük az egészségügyben dolgozóknak, akik munkája személyes áldozat ezekben a napokban.

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992