1 2 3

Beszélgetés Ránki Dezsővel, aki fellép a Pannon Filharmonikusok Ezüstcsillanás évadában a Müpában

A decemberi koncerten Ránki Dezső, kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész tolmácsolja Beethoven grandiózus, utolsó „Emperor” zongoraversenyét, melyben a szerző egy rendkívül nemes, érzelmekkel teli szólamot komponált az előadónak. Nem véletlenül kapta a mű később az „Emperor”, azaz „Császár” melléknevet, hiszen a zongora valóságos császárként van jelen a zenekarban. Az V. Esz-dúr zongoraverseny korának egyik legnagyobb szabású versenyműve.

 

 

A budapesti öt péntek estén meghirdetett bérletsorozatunkban ismét kivételes zenei csemegéket kínálunk, melyeken a közönség egybeolvadhat a zenével. A fővárosi sorozat második koncertjén, december 11-én Alpesi kirándulásra hívjuk Önöket! Elsőként Beethoven Házavatás-nyitánya hangzik majd fel, a koncert záróakkordja pedig Richard Strauss páratlan összetettségű Alpesi szimfóniája lesz, futamait hallgatva bejárhatjuk az Alpokat izomláz nélkül, pusztán a zene segítségével, képzeletben.

„Húszévesen játszottam koncerten ezt a művet először, azóta már több, mint hatvanszor, de minden alkalommal ugyanolyan felemelő élményt ad nekem.” – nyilatkozta Ránki Dezső a Müpa koncert kapcsán a Librariusnak.

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatják el!

 

 

 

Zenekarunk közel 210 éves és a műfaj, amit képvisel, olyan zeneszerzők alkotásait adja elő, mint a 250 éve született Ludwig van Beethoven.  

A számok felidézése nem véletlen: a decemberben épp tíz éve átadott Kodály Központ rezidens együttese a Müpa közönségének is azt üzeni: az elmúlt évszázadokban számos kataklizmán ment keresztül az emberiség, de a szimfonikus zenekari működés fennmaradt a legnagyobb válságok idején is.  Ezen az esten Bogányi Tibor vezető karmester dirigál.

A hangversenyt december 9-én, az 1811-es alapításának emléknapján és a Kodály központ megnyitásának tíz éves évfordulóján játssza el először a zenekar. A tíz évvel ezelőtti nyitókoncerten szintén Ránki Dezső lépett fel, személye összekapcsolja az egykori és a decemberi koncertek emelkedett és jelentőségteli hangulatát.

Ajánljuk, hogy IDE KATTINTVA ismerjék meg a budapesti Pannon-bérletet! A bérletek helyre szólóan megújíthatók átutalással.

Később adunk tájékoztatást arról, személyesen mikor újíthatják meg bérleteiket a Müpa Üvegtermében. Új bérletek folyamatosan vásárolhatók a szabad helyek mértékéig.

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992