1 2 3

Nem engedlek el

Mécsesgyújtással és a zene erejével segíti a Pannon Filharmonikusok a gyászban élőket, és az emlékezőket

Október 31-én ad az elhunytak emlékére hangversenyt a Pannon Filharmonikusok a Kodály Központban. A zene mindannyiunk nevében képes kifejezni azt a fájdalmat, szomorúságot, melyet a halállal való szembesülés, az életünk szeretete és a veszteségeink átélése során érzünk. Az est során J.S. Bach művei szólalnak meg Gavodi Zoltán, Megyesi Zoltán és Hámori Szabolcs tolmácsolásában, valamint ismét színpadra áll a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa. A koncertet Dobos László és Vass András dirigálja.

A Pannon Filharmonikusok az elhunytak emlékére rendezett hangversenyén a halál és az elmúlás témakörét érintő vokális művei csendülnek fel Johann Sebastian Bach weimari és lipcsei periódusából. A hangversenyt egyik utolsó hangszeres művéből vett részletek színesítik.

„A gyász-kantáták mindig a bánatból az örömbe vezetnek: a halál mélységes szomorúságából a feltámadás örömébe. A most elhangzó BWV 157-es kantáta a gyász-kantáták közül is az egyik legszebb, csodálatos és különleges hangszerelésével. Alapigéje Jézus búcsúbeszéde, mely szerint „a ti szomorúságtok örömre fordul”. Szövege egyfajta életige: maradj hű, hisz minden kín megenyhül nemsokára.” – avat be a kantáták szövegének erejébe Megyesi Zoltán tenor.

Ebben az évben is lehetősége lesz a hangverseny közönségének, hogy a koncert előtt 18.00 órától a Kodály Központ előtti lépcsősoron mécsesgyújtással emlékezzen elhunyt szeretteire. A mécseseket a zenekar biztosítja a közönség tagjainak.

A Musica Sacra három koncertből álló bérletsorozata a halottak napja, karácsony és húsvét napjaihoz közeledve segít átélni az ünnep valódi lényegét. 2019. október 31-ig a Musica Sacra sorozatra bérletet vásárlók ajándékjegyet kapnak a zenekartól.

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával kerül megrendezésre. 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992