1 2 3

Gáspár Zsombor – korábban sötétedésig rúgta a bőrt a grundon

Kilenc zenei pályára készülő fiatalnak válik ismét valóra egy álma. Szólistaként egy színpadon léphetnek fel a Pannon Filharmonikusokkal a május 29-i Mesterek és Tanítványaik című koncerten. Tehetségük megkérdőjelezhetetlen, hogy merre repíti őket a talentum, még kérdés, egy viszont bizonyára nem az – mindannyian fiatalok és pont úgy élnek, mint kortársaik. Ismerjük meg jobban Gáspár Zsombort a vele készült interjúban.

Muzsikálni, zenésznek lenni jó, nem vész el az ifjúság és a gyermekkor, még akkor sem, ha az átlagosnál többet gyakorol valaki a saját hangszerén. A Mesterek és Tanítványaik programba bekerült 12-18 év közötti fiatalok mindegyike egyetértett ebben, a barátokkal töltött időt kárpótolják azok az élmények, amelyeket csak a muzsikálás biztosíthat. Ettől persze még jut idő sportra, mozira, kikapcsolódásra, pont úgy, mint másnak.

Gáspár Zsombor 
szaxofon
mestere: Szendrői Zsuzsanna

Mit szeret a városban, melyek a kedvenc helyei?

Pécset a kulturális intézményei miatt kedvelem, például a Pécsi Nemzeti Színház, vagy a Kodály Központ, ahol nagyon magas minőségben láthatunk/hallhatunk előadásokat. Ami kevésbé színpatikus a városban az az, hogy nagyon sok leharcolt épület található itt, melyeknek nem ártana egy kis felújítás.

A gitárra mondják, hogy könnyen lehet vele csajozni. Ez más hangszerre is igaz?

Hát persze hogy lehet! De nem csak gitárral, mindenféle hangszerrel. Csak elég vagánynak kell lenni hozzá!

Szurkol valamelyik csapatnak?

 A kedvenc csapatom az FC Barcelona. Szerintem szenzációs a játékuk, az összhang, amivel dolgoznak az elképesztő. Mindig lenyűgöz, ahogy tudják járatni a labdát. Régebben nagyon sok meccsüket megnéztem a tévében, de ez mára lecsökkent. Sajnos mióta kollégista vagyok, azóta nincs erre túl sok időm és lehetőségem.

Ezek után meg sem kérdezem, van-e kedvenc sportága.

Van, a foci. Az otthoni barátaimmal régebben nagyon sokat fociztunk. Nem számított, hogy túl meleg vagy hideg volt, vagy már olyan sötét, hogy a labdát alig láttuk. Ám ez mára sajnos abbamaradt. Most itt a suliban szoktam rúgni a bőrt, ha testnevelésórákon kimegyünk az udvarra.

Van kedvenc tanára?

 Kedvenc tanárom nincs. Mindegyik nagyon kedves, jó fej. Megtesznek mindent, hogy megértsük és megtanuljuk az anyagot (több-kevesebb sikerrel).

Hallgat könnyűzenét, van kedvence?

Nem hallgatok túl sokat, inkább a klasszikus zenét részesítem előnyben. De az Imagine Dragons-t nagyon szeretem, az ő zenéjüket kedvelem.

Hogyan képzeli el magát néhány évvel később?

Csak a körvonalai vannak meg. Érettségi után külföldön szeretnék egyetemet végezni, majd diploma után hazajönni. Szeretnék a magyar szaxofonoktatás színvonalának emeléséhez személyesen is hozzájárulni.

Az interjút Bereczki Lajos készítette. 

 

Zsombor koncertajánló videóüzenetét IDE kattintva hallgathatod meg. 
Ha rá szavaznál a Mesterek és Tanítványaik versenyben, kattints IDE!

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992