1 2 3

Neked ki a kedvenc tanítványod?

Ismét arra biztatjuk közönségünket, szavazzák meg ők, számukra ki a kedvenc jelölt, a legtehetségesebb muzsikuspalánta a 2019-es Mesterek és Tanítványaik jelentkezői közül.

A Pannon Filharmonikusok Mesterek és Tanítványaik hangversenye közel egy évtizede nyújt lehetőséget a fiatal tehetséges muzsikusoknak arra, hogy bemutatkozzanak nagyzenekarral. 2019. május 29-én 19.00 órakor kilenc fiatal ismét kilép a reflektorfénybe a Kodály Központban. Te ott leszel a nézőtéren? 

A kilenc jelentkező közül a legtöbb közönségszavazatot kapott muzsikuspalánta 5 barátjával együtt egy nyárköszöntő pizzázást nyer. Az online szavazat személyesen is megerősíthető a koncerten, ahol a jelen levő szavazók között egy Pannon Filharmonikusok csokitortát sorsolunk ki a Trüffel Cukrászda jóvoltából. Legyünk részesei büszkeségeink bemutatkozásának, hiszen az elsőt soha nem felejtjük el...

Ismerjük meg jobban az idei jelentkezőket, akikről mestereik írták meg, hogy látják tanítványaikat. A vokoskat a kép alatti RÁ SZAVAZOK gombra kattintva, a google adatlapon lehet leadni!

Gáspár Zsombor – szaxofon
Mestere: Szendrői Zsuzsanna

Zsombor rendkívül céltudatos, szorgalma példamutató és olyan sokat fejlődött az együtt töltött másfél év alatt, hogy úgy gondoltam megérdemli a bizalmat.
Nem tartom tehetségesebbnek, mint a többieket, de a csillagállás most neki kedvezett. Van úgy, hogy az életben meg kell felelni bizonyos elvárásoknak, már ilyen fiatalon is. Most neki sikerült célba érni.

 

Szigeti Bence – gitár
Mesterei: Straub Tamás és Tóth Álmos

Először is azért bátorítottam tanítványomat a jelentkezésre, mert tehetsége muzikalitása, technikai felkészültsége alkalmassá teszik őt, hogy ennek a kiemelt eseménynek a részese lehessen. Továbbá fantasztikus lehetőségnek tartom, hogy a kiemelkedő tehetségű fiatalok Európa egyik legjobb és legszebb koncerttermében, a Pannon Filharmonikusok közreműködésével játszhatnak. Akinek ez sikerül, életre szóló élményt kap.
Bence zenei érzékenysége, fáradhatatlan szorgalma, olthatatlan tudásszomja különlegessé teszik őt. Színpadra termett egyéniség, játékának mindig aurája van. Nem kis kihívás, de nagy élmény tanítani őt!

 

Hajdu Dániel – tuba
Mestere: Hahner Róbert

Azért javasoltam növendékemnek, hogy jelentkezzen ebbe a programba, mert különleges lehetőségnek tartom, hogy egy ilyen korú növendék, Európa egyik legjobb hangversenytermében, az ország egyik legjobb zenekarával adhat elő egy darabot. A zeneiskolai versenyeken, megmérettetéseken inkább csak rézfúvós hangszeresekkel van módja növendékemnek találkozni és megmérettetni magát, itt viszont más hangszercsoportok legtehetségesebb képviselőivel mutatkozhat be.
Daninál mindig azt érzem, hogy teljes összhang, egység van közte és a tuba között, mintha össze lenne nőve a hangszerével, olyan egységet alkotnak, ami nagyon ritka a zenét tanuló diákoknál. Régóta tudatosság, és szorgalmas munka jellemzi. Saját maga számára konkrét célokat tűz ki, s ez alapján építi fel mindennapi gyakorlását.

 

Horváth Borbála Ágnes – klarinét
Mestere: Tóth Ada Eszter

A PFZ koncertjeit hallgatni igazi kiváltság a zeneszerető közönség számára. Hát még együtt játszani ezzel a kiváló együttessel! Éppen ezért fel sem merült bennünk, hogy ne éljünk a zenekar által a Mesterek és Tanítványaik tehetségkutató projekt formájában kínált lehetőséggel.
Borcsi személyében egy olyan különleges teremtményt ismertem meg, akiből a zene elemi erővel árad. Játéka briliáns, de nem hivalkodó, virtuozitása pedig nem önmagáért létezik - eszköz csupán gondolatai és érzelmei kifejezése szolgálatában.   

 

Kecskeméti Endre – zongora
Mestere: Megyimóreczné Schmidt Ildikó

Endrét azért biztattam a nevezésre, mert az utóbbi két tanévben tapasztalt nagymértékű fejlődése, a rendkívüli érdeklődése, a klasszikus zene iránti mély elköteleződése, a muzsikusi pályára való elszántsága, valamint azaz ÖRÖM, amivel mindezeket végzi, mind azt mutatják, hogy a Pannon Filharmonikusokal való együtt muzsikálás egy életre szóló élményt jelenthet majd a számára! Köszönjük a lehetőséget!
Mindegyik növendékemet szeretném segíteni, bátorítani, kihozni belőlük mindazt a jót, amire képesek. Ehhez fel kell fedezni a bennük rejlő „drágagyöngyöket”. Mindenkinek meg vannak a maga értékei.  Így Endrének is! Ő az egyik jelentős húzó erő a tanítványaim között. Emberségével, türelmével, kedvességével bíztat, és odafigyel a társaira. Engem is reményekkel tölt el mindig: „Meg lesz Ildi néni!” – mondja. Ezzel azt is elárulja, hogy nem ismer lehetetlent.  Endre a zenei, technikai, „hangszerelési” eszközeivel, a szerző iránti tiszteletével, muzsikálásával és különleges virtuóz adottságával, remélhetőleg ajándék perceket szerez majd sokak számára.

 

Puklics Dóra Kincső – klarinét
Mestere: Bodnár Sándor

Immáron harmadik alkalommal sikerült a pécsi selejtezőre felkészíteni tanítványt. Mindig a zeneiskolai tanulmányaik végén, mintegy megkoronázva és életre szóló élménynek szántam ezt rendkívül  megtisztelő lehetőséget.
Szakmai elkötelezettségéből fakadó rendkívüli technikai tudása, magasfokú érzékenysége adott okot az áldozatkészségemre.

 

Sárközi Ádám – nagybőgő
Mestere: Enreiter István

Sárközi Ádám novemberben töltötte be a 14. évét. 2014 szeptemberében kapott először a kezébe egy nyolcadikos „kisméretű" nagybőgőt. Elmondása szerint mindig arról álmodott, hogy nagybőgős lesz. Kivételes muzikalitás, kiváló manuális készségek és memória jellemzi. Pódiumra termett. Munkabírása is életkorát meghazudtoló. Iskolai és egyéb zenei tárgyak jeles eredményei is ezt mutatják. Ma már olyan darabokat választ magának és tanul meg rövid idő alatt, melyek a nagybőgő irodalom legnehezebben játszhatói közé tartoznak. Köszönöm a lehetőséget a Pannon Filharmonikusoknak, hogy ezt a tehetséges fiatal növendékemet bemutathatom önöknek! Szeretném azt a hírt hallani az elkövetkezőkben, hogy a Pécs és környéki Zeneiskolákban (kicsik és nagyok) egyre többen akarják megismerni ezt a csodálatos hangszert!

 

Holpár Anna – fuvola
Mestere: Bálintné Horváth Erika

Holpár Anna zene iránti érdeklődése, elszántsága és motivációja kimagasló. Nagy teljesítményekre képes és maximalizmusa támogatja a hangszeres tevékenységének színvonalas végzésében, amit szeretném, hogy a pécsi közönség is megismerjen, s amit már regionális, országos és nemzetközi versenyeken megmutatott.
A tehetségének gondozása érdekében, folyamatosan keresem számára a kihívásokat – kurzusok, meghallgatások, koncertek, versenyek, bár ezt a lehetőséget most ő kereste és találta, nem maradt más számomra, mint támogatni.

Nagyon korán felismerhető volt rendkívüli intelligenciája, tehetsége és nemcsak a zenei tevékenységben, a közismereti tanulmányi versenyeken is sikeres. Emellett anyai ágról örökölte a tehetséget, fogékonyságot, s a család támogatását is folyamatosan megkapta. Jó hallással, ritmusérzékkel, kreativitással és kiváló memóriával rendelkezik. Könnyen tanul, fejlett gondolkodási képessége van.

Önálló gondolatokkal, elképzeléssel rendelkezik a zenéről, képes a hibák felismerésére és arra, hogy amit kap, azt továbbvigye, többet tud, mint amennyit tanult. Muzikális növendék, a hangszerén tud játszani a hangjával, a hangszínével, hangerejével. Ki tudja választani a számára fontos információkat, a megszerzett ismereteket rendszerezni és alkalmazni is képes. Önálló gondolatai vannak a zenéről, megfelelő kritikai érzékkel rendelkezik. Emocionálisan érzékeny, ami a zenére való reagálásában jelenik meg. Bele tudja helyezni magát az adott kor, zenemű hangulatába.

 

Bognár Fanni – hegedű
Mestere: Pichner Teréz

Nagyszerű lehetőségnek tartom, hogy gyerekek zenekarral, pláne egy magas színvonalon játszó, profi együttessel játszhatnak. Van hegedűs, aki egész életében nem jut ilyen élményhez. Nagyon „megdobja” a gyereket a fejlődésben – egyaránt a technikai és zenei, lelki fejlődésben –, és a jövendő kis muzsikusai is egy elérhető célt látnak, ami ösztönzőleg hat rájuk is.  
A tehetség sokarcú. Fanniban nagyon sok a zene, neki hangszeresen kellett és kell fejlődnie. Hihetetlen kitartással, akarással végzi a dolgát, mutat példát más gyerekeknek, hogyan lehet a mi cseppet sem könnyű iskolánkban eleget tenni minden elvárásnak. Neki ez a tűzön-vízen át lobogó hite az erőssége, ami mindenen átsegíti. 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992