1 2 3

Debütálás és francia klubest

Vezető karmesterként első alkalommal dirigálja a Pannon Filharmonikusokat Maestro Gilbert Varga. Január 25-én a Müpában, majd 26-án a Kodály Központban lép színpadra a zenekar. Pécsett a koncert után francia esttel folytatódik a PannoniClub.

A magyar gyökerekkel rendelkező Maestro Gilbert Varga Könnyed elegancia című koncertjén debütál vezető karmesterként január végén Budapesten és Pécsett. A posztot hivatalosan január 1-jétől tölti be, mely kinevezéssel hazánkban a Pannon Filharmonikusoknál valósul meg elsőként, hogy két vezető karmester áll egy zenekar élén. A koncert azonban nem csupán e ténynek köszönhetően, hanem a ritkábban hallható művek miatt is valódi csemege a hideg téli estén. A pécsi hangverseny után stílszerűen a francia hangulat jegyében folytatódik a zenekar legújabb programsorozata, a PannoniClub különleges vendégekkel és ínycsiklandó francia falatokkal.

A január végi hangversenyeken a francia muzsika legjavából válogat a zenekar. Erik Satie két műve – a Gymnopédiák és a Gnossienne No.3. – mellett Szymanowski I. hegedűversenyét a fiatal tehetség, Benjamin Beilman előadásában hallhatja a közönség, akiktől a hangverseny második felében César Franck d-moll szimfóniájával búcsúzik a zenekar.

Az amerikai szólista, Benjamin Beilman első alkalommal játszik az együttessel, azonban fiatal kora ellenére komolyabb múlttal rendelkezik zenei téren, hiszen a világ számos koncerttermében aratott sikert lenyűgöző előadásaival, szenvedélyes játékával és gazdag hangzásvilágával.  Nem meglepő tehát, hogy generációjának egyik legjelentősebb művészeként tartják számon világszerte.

A Maestro ebben az évadban még további három koncerten vezényli a zenekart a Kodály Központban. Az elmúlt időszakban több interjújában is kiemelte, hogy nagyon várja az új, intenzív munkát a Pannon Filharmonikusokkal.

 „Pozitív benyomást kelteni, akár egy napra, egy koncert erejéig, egy hónapra, egy évre, hogy amikor távozom, akkor el lehessen mondani, hogy igen, ebben az időszakban a zenekar nőtt, fejlődött.” – fogalmazott egy nemrég megjelent interjúban.

A szerződtetés hivatalos bejelentését követően, október 30-án egy exkluzív interjú készült Gilbert Vargával, akivel Bősze Ádám beszélgetett a sokak számára meglepő fordulatról, annak előzményeiről, valamint arról is, mit vár a Maestro a zenekartól és hogyan működik egy ilyen duális vezetés a valóságban. A beszélgetés a zenekar youtube csatornáján, ide kattintva érhető el.

A koncertet ismét zártkörű klubest követi azok számára, akik a Pannonicum-bérletük mellé klubtagságot is vásároltak. Bár Gilbert Varga brit és svájci állampolgárként él, a francia kultúra szerelmese, így a soron következő PannoniClubon e kultúra kerül a középpontba. Erik Satie zenei munkássága mellett megismerkedhetnek a résztvevők a zeneszerző grafikáival és részleteket hallhatnak a hóbortos művész önmagáról írt könyvéből. Gilbert Varga a Pécsett élő Jehan Paumeroval, és az egykori pécsi francia konzulasszonnyal, Catherine Feidt-Illéssel beszélget Párizsról, a művészetek otthonáról.

A zenei kalandozások most is kulináris élvezetekkel egészülnek ki. A klubtagok francia sajtokat kóstolhatnak francia pezsgővel, míg a büfében az országra jellemző ínycsiklandó ételeket lehet megvásárolni.

A PannoniClub azonban nem csupán egy estéről szó! Az eseményt megelőző hét vasárnapjától az adott klubest témája reggeliként is formát ölt. A kíváncsi gasztrofanok tehát január 20-tól egy héten át kóstolhatják meg a háromfogásos francia menüt a Király utcai Reggeliben.

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992