1 2 3

A zenekar új vezető karmestere, Gilbert Varga

Az elegáns pálcakezeléséről híres Gilbert Varga mint vendég- és mint állandó karmester a világ számos jelentős zenekarával koncertezett. A nemzetközi zenei élet elismert karmestere a Pannon Filharmonikusokat érdemesnek tartja arra, hogy a zenekarral végzett több éves előkészítő munka után, életében első alkalommal hazai szimfonikus együttes élén vállaljon pozíciót.

2018 novemberétől, az új vezető karmester szerződtetésével a Pannon Filharmonikusok Magyarországon elsőként honosítja meg az Európában már bizonyított gyakorlatot, mely szerint Gilbert Varga és Bogányi Tibor személyében két egyenrangú, de más-más korú és habitusú vezető karmester áll majd a zenekar élén, egymás szakértelmét és tehetségét erősítve.

A Londonban született Maestro Gilbert Varga a külföldre emigrált legendás magyar hegedűművész, Varga Tibor fiaként először hegedűművésznek készült, majd a karmesteri pulpituson találta meg méltó helyét. Mint vendég- és mint állandó karmester a világ számos jelentős zenekarával koncertezett. Rendszeresen vezényli Houston, St. Louis, Atlanta, Milwaukee, Minnesota, Utah és Nashville zenekarait, gyakran dolgozik együtt többek között Berlin, Lipcse, Frankfurt, Köln, Madrid, Budapest, Brüsszel és Glasgow zenekaraival. 1997 és 2000 között a Malmői Szimfonikus Zenekar első vendégkarmestere, 1997-tõl 2008-ig a Baszk Nemzeti Szimfonikus Zenekar zeneigazgatója volt, 2013-ban nevezték ki a Taipei Szimfonikus Zenekar vezető karmesterévé. A kritikák újra meg újra azért dicsérik, mert képes színek és érzelmek széles skáláját kihozni a zenekarból. Gyakran mutat be a 19. század végén, illetve a 20. század elején írt balett-szviteket, zenei költeményeket és szimfóniákat. Diszkográfiájában különböző lemezkiadóknál (ASV, Koch International és Claves Records) készült felvételek találhatók. A 2011- ben a Naïve Recordsnál megjelent, Ravel és Prokofjev versenyműveit tartalmazó felvétele a berlini Deutsches Symphonie-Orchesterrel és Anna Vinnickajával a BBC Music Magazine-tól öt csillagot kapott.

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992