1 2 3

Bécsi ikonok nyitják a bérletet

Egy estényi Bécs érkezik a Kodály Központba szeptember 29-én, a Pannon Filharmonikusok bérletnyitó hangversenyén. A közönséget a koncert előtt 17.00 órától Schönberg beavató várja, míg a hangverseny után, kizárólag klubtagoknak nyitja meg kapuit a PannoniClub első eseménye.

Bécs, pontosabban korszakalkotó bécsi ikonok nyitják a Pannon Filharmonikusok Pannonicum sorozatát szeptember 29-én, szombaton 18.00 órakor. A név kötelez és igaz ez a koncert címére is, mely már sejteti, bécsi klasszikusok sorakoznak fel a koncert műsorában, három nagy horderejű zeneszerző, Schönberg, Mozart és Schubert egy-egy nagyszabású műve lesz hallható. Szólistaként a bécsi születésű Benjamin Schmid hegedűművész, valamint Alexander Zemtsov brácsaművész állnak színpadra, az est karmestere a szintén bécsi kötődésű Bogányi Tibor lesz. A hangversenyt a zenekar legújabb programsoroztának első klubestje követi, ahol exkluzív gasztronómiai és zenei csemegét fogyaszthatnak majd a klubtagok.

Az osztrák főváros egyik legvarázslatosabb időszakát eleveníti fel a Pannon Filharmonikusok koncertje. Három bécsi klasszikus műve szólal meg a Kodály Központban. A zeneszerzők életművében afféle bizonyságtételek, hogy mindazt, amit a kor és a közelmúlt szerzői tudnak az adott műfajról, ők is tudják, sőt, virtuóz módon használják saját zenéjükben. És ahogyan számos nem bécsi hatást magukba szívtak, számos nem bécsi zeneszerzőre is hatottak az utókorban, például Schumann vagy Mendelssohn zenéjére, illetve Schönberg a 20. század zenéjére. A hamisítatlan előadásmódról nem más gondoskodik, mint a Pannon Filharmonikusok Bécsben élő vezető karmestere, Bogányi Tibor.

A hangverseny előtt 17.00 órától Kircsi László vezetésével Schönberg beavatóval hangolódhatnak a koncertlátogatók. A felvezető program díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a tatrai.blanka@pfz.hu címen lehet.

Az előadás szünetében Benjamin Schmid dedikálja a zenekar nemrég megjelent lemezeit, melyen szólistaként közreműködött. A hazai és a nemzetközi kritikusok tetszését is elnyerő felvételeken Bartók Béla, Csajkovszkij és Dvořák  művei hallhatók, a Pannon Filharmonikusokat Bogányi Tibor dirigálta. Mindkét CD szeptembertől már kapható a Kodály Központban, így az érdeklődők akár a koncert napján is megvehetik és dedikáltathatják azokat.

A koncert után elstartol az első PannoniClub, melynek témája mindig az adott hangversenyhez igazodik, így most Bécs kerül fókuszba. Az eseményen a Bécsben született Benjamin Schmid hegedűművész, az ott élő Bogányi Tibor karmester és az osztrák fővárosban egyetemet végzett Horváth Zsolt igazgató osztja meg gondolatait a zene fővárosáról, az est moderátora Méhes Károly.

A zenei finomságok témába vágó gasztronómiai csemegékkel párosulnak. A klubtagoknak a Trüffel Cukrászdát vezető Sztanics Balázs mesél a hamisítatlan bécsi kávé és torta délutáni szertartásáról. A résztvevőket egy szelet Sacher tortával és burgenlandi borkóstolóval Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó magazin főszerkesztője várja, a büfékínálatból pedig nem maradhat el a bécsi szelet sem. Egész évadra szóló klubtagságot – mely mind az öt klubestre belépésre jogosít –, csak a Pannonicum-bérletesek vásárolhatnak. Koncertjeggyel azonban, kizárólag a helyszínen napijegy is vásárolható az adott klubestre.

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
Tel.: +36 30 222 7992