Exkluzív klubesttel bővülő hangversenyek

Exkluzív gasztronómiai és zenei csemegék, ezt kínálja a Pannon Filharmonikusok most induló programsorozata, a PannoniCLUB.

Egy merőben új programot kínál a komolyzenét kedvelő közönségének a Pannon Filharmonikusok. A szombat esti koncertekből álló Pannonicum-bérletsorozatát a 2018/2019-es évadtól exkluzív, kizárólag a tagságot megvásárolt tagok számára elérhető klubestekkel egészíti ki a zenekar. A PannoniCLUB tematikus estjei során az aznapi hangverseny műsora által kirajzolódó témakör mentén kínál gasztronómiai csemegéket, valamint a vendégek és művészek beszélgetésére kerül sor a téma mestereivel hangulatos környezetben, mely során egyaránt nyerhetünk beavatást egy-egy nemzet mindennapjaiba és ízvilágába.

Kiegészítő programok az élmény teljességének jegyében. A PannoniClub tagjai számára a koncertek előtt 17.00 órától előzetes regisztrációt követően Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója tart zártkörű házbejárást a Kodály Központban. Emellett az adott hangversenyt megelőző héten vasárnap autentikus villásreggeli nyitja a PannoniClub hetet a Király utca népszerű helyén a Reggeliben, illetve egy másik ikonikus helyszínen, a Nappaliban ugyancsak egyedi programok várják az érdeklődőket a koncerthez kapcsolódóan, hogy a hét csúcspontjaként a zenekar hangversenyére és a klubestre hangolódjon a közönség.

A klubestek programja tehát az 5 koncerthez igazodva változik egy-egy új nemzet kultúráját megízleltetve az ételek, italok és témák szakavatott mestereivel folytatott beszélgetések során. A Pannonicum-bérlet IDE kattintva vásárolható, valamint a sorozat koncertjeiről ITT olvasható bővebb információ. 

 

 

Az első klubesten, szeptember 29-én a vendég Bécs. Ha a várost nem is láthatjuk, az ott született Benjamin Schmid hegedűművészt, az ott élő Bogányi Tibor vezető karmestert és az osztrák fővárosban egyetemet végzett Horváth Zsolt igazgatót hallhatjuk a zene fővárosáról beszélgetni. Klubtagjainknak a Trüffel Cukrászdát vezető Sztanics Balázs mesél a hamisítatlan bécsi kávé és torta délutáni szertartásáról.

A résztvevőket egy szelet Sacher tortával és burgenlandi borkóstolóval Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó magazin főszerkesztője várja, a büfékínálatból pedig nem maradhat el a bécsi szelet sem.


 

 

A mediterrán hangulattal átitatott december 8-i Randevú Rómában című koncertünket nem is követheti más, mint egy zajos olasz klubest. A fiatal olasz karmester, Leonardo Sini a Pannon Filharmonikusok olasz fagottművészével, Alessandro Bravinnal és a szintén olasz születésű Pécsett élő Alessandro Codeluppi operaénekessel beszélget Rómáról és az itáliai életérzésről. Ízelítőt kapunk a szerelem olasz dallamaiból, és azt is megtudhatjuk, hogy milyen finomra szeletelve igazán ízgazdag a pármai sonka. 

A sonkakóstolót klubtagjaink egy pohár proseccoval öblíthetik le, a büfében pedig olasz falatkák várják a megéhezőket.


 

 

 

Bár Gilbert Varga brit és svájci állampolgárként él, a francia kultúra szerelmese. A könnyed eleganciával dirigáló karmester Erik Satie műveit tűzi január 26-án műsorra. A koncertet követő klubesten megismerkedhetünk a zeneszerző grafikáival és részleteket hallhatunk a hóbortos művész önmagáról írt könyvéből. Gilbert Varga a Pécsett élő Jehan Paumeroval, és az egykori pécsi francia konzulasszonnyal, Catherine Feidt-Illéssel beszélget Párizsról, a művészetek otthonáról.

A Jókai Cukrászda vezetője, Veszprémi Flóra habkönnyű macaront kínál francia pezsgővel, míg a büfében sajtok közül választhatunk.


 

A lágy francia gasztronómiából április 27-én Dvořák és a sör hazájába utazunk. A Széchenyi téri Bazár söröző tulajdonosa, Jozifek Csilla a folyékony kenyeret rajongással szerető karmesterünkkel, Vass Andrással, és az egykoron Prágában tanult pécsi bábszínház-igazgatóval, Sramó Gáborral beszélget. Megidézzük Švejk humorát, a cseh romantikát és a szépséges tájakat. 

Klubtagjainkat természetesen egy piccolo sörrel és sörkorcsolyával várjuk a büfé jellegzetes cseh kínálata mellett. 


 

 

 

Az európai klubestek után a tengerentúlra utazunk május 25-i A zene mágusai című koncerten. A kora nyári esten a dél-amerikai kontinens gyümölcsökben és színekben gazdag tájait idézzük fel, és klubtagjaink a kakaó őshazájához hűen a gyümölcsök zamatát a Pezsgőház Étterem csokiszökőkútjába mártva élvezhetik egzotikus koktélok kíséretében Nagy Katalin üzlevezető ajánlásával. Az est beszélgetése során megismerhetjük Villa-Lobos izgalmas életét, az európai és dél-amerikai kultúrát összekötő művészt, személyes beszámolót hallhatunk a riói olimpia pécsi önkéntesétől, Juhász Bencétől és a Rotary Club dél-amerikai cserediákjaitól. 

Az estet és a klubévadot szamba bemutató zárja.


Az exkluzív klubesteken a kulináris élvezetekről a város népszerű vendéglátóhelyeinek elismert szakértői gondoskodnak majd, akik a kóstolók mellett rövid előadásokkal növelik az élvezetet a klubtagok számára. Még ezt is lehet fokozni, ugyanis a Pannon Filharmonikusok a gasztronómián túl zenei finomságokkal is készül a tematikus estekhez igazodva, így az adott témában jártas és az aktuális kultúrát személyesen is ismerő művészek mesélnek személyes élményeikről.

A klubestekre a zenekar Pannonicum-bérletesei egész évadra szóló tagsági kártyát, a jegyvásárlók egy estére szóló napijegyet válthatnak. A részletes program a bérletajánló magazinban IDE kattintva, valamint a pfz.hu oldalon is olvasható.

A PannoniClub médiatámogatója a Pannon TV. 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

Szőts Dorottya
jegypénztáros
szotspontdorottyapontevakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Tóth Eszter
kommunikációs munkatárs
tothponteszterkukacpfzponthu
Tel.: 20/449-8552