1 2 3

Exkluzív klubesttel bővülő hangversenyek

Exkluzív gasztronómiai és zenei csemegék, ezt kínálja a Pannon Filharmonikusok most induló programsorozata, a PannoniCLUB.

Egy merőben új programot kínál a komolyzenét kedvelő közönségének a Pannon Filharmonikusok. A szombat esti koncertekből álló Pannonicum-bérletsorozatát a 2018/2019-es évadtól exkluzív, kizárólag a tagságot megvásárolt tagok számára elérhető klubestekkel egészíti ki a zenekar. A PannoniCLUB tematikus estjei során az aznapi hangverseny műsora által kirajzolódó témakör mentén kínál gasztronómiai csemegéket, valamint a vendégek és művészek beszélgetésére kerül sor a téma mestereivel hangulatos környezetben, mely során egyaránt nyerhetünk beavatást egy-egy nemzet mindennapjaiba és ízvilágába.

Kiegészítő programok az élmény teljességének jegyében. A PannoniClub tagjai számára a koncertek előtt 17.00 órától előzetes regisztrációt követően Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója tart zártkörű házbejárást a Kodály Központban. Emellett az adott hangversenyt megelőző héten vasárnap autentikus villásreggeli nyitja a PannoniClub hetet a Király utca népszerű helyén a Reggeliben, illetve egy másik ikonikus helyszínen, a Nappaliban ugyancsak egyedi programok várják az érdeklődőket a koncerthez kapcsolódóan, hogy a hét csúcspontjaként a zenekar hangversenyére és a klubestre hangolódjon a közönség.

A klubestek programja tehát az 5 koncerthez igazodva változik egy-egy új nemzet kultúráját megízleltetve az ételek, italok és témák szakavatott mestereivel folytatott beszélgetések során. A Pannonicum-bérlet IDE kattintva vásárolható, valamint a sorozat koncertjeiről ITT olvasható bővebb információ. 

 

 

Az első klubesten, szeptember 29-én a vendég Bécs. Ha a várost nem is láthatjuk, az ott született Benjamin Schmid hegedűművészt, az ott élő Bogányi Tibor vezető karmestert és az osztrák fővárosban egyetemet végzett Horváth Zsolt igazgatót hallhatjuk a zene fővárosáról beszélgetni. Klubtagjainknak a Trüffel Cukrászdát vezető Sztanics Balázs mesél a hamisítatlan bécsi kávé és torta délutáni szertartásáról.

A résztvevőket egy szelet Sacher tortával és burgenlandi borkóstolóval Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó magazin főszerkesztője várja, a büfékínálatból pedig nem maradhat el a bécsi szelet sem.


 

 

A mediterrán hangulattal átitatott december 8-i Randevú Rómában című koncertünket nem is követheti más, mint egy zajos olasz klubest. A fiatal olasz karmester, Leonardo Sini a Pannon Filharmonikusok olasz fagottművészével, Alessandro Bravinnal és a szintén olasz születésű Pécsett élő Alessandro Codeluppi operaénekessel beszélget Rómáról és az itáliai életérzésről. Ízelítőt kapunk a szerelem olasz dallamaiból, és azt is megtudhatjuk, hogy milyen finomra szeletelve igazán ízgazdag a pármai sonka. 

A sonkakóstolót klubtagjaink egy pohár proseccoval öblíthetik le, a büfében pedig olasz falatkák várják a megéhezőket.


 

 

 

Bár Gilbert Varga brit és svájci állampolgárként él, a francia kultúra szerelmese. A könnyed eleganciával dirigáló karmester Erik Satie műveit tűzi január 26-án műsorra. A koncertet követő klubesten megismerkedhetünk a zeneszerző grafikáival és részleteket hallhatunk a hóbortos művész önmagáról írt könyvéből. Gilbert Varga a Pécsett élő Jehan Paumeroval, és az egykori pécsi francia konzulasszonnyal, Catherine Feidt-Illéssel beszélget Párizsról, a művészetek otthonáról.

A Jókai Cukrászda vezetője, Veszprémi Flóra habkönnyű macaront kínál francia pezsgővel, míg a büfében sajtok közül választhatunk.


 

A lágy francia gasztronómiából április 27-én Dvořák és a sör hazájába utazunk. A Széchenyi téri Bazár söröző tulajdonosa, Jozifek Csilla a folyékony kenyeret rajongással szerető karmesterünkkel, Vass Andrással, és az egykoron Prágában tanult pécsi bábszínház-igazgatóval, Sramó Gáborral beszélget. Megidézzük Švejk humorát, a cseh romantikát és a szépséges tájakat. 

Klubtagjainkat természetesen egy piccolo sörrel és sörkorcsolyával várjuk a büfé jellegzetes cseh kínálata mellett. 


 

 

 

Az európai klubestek után a tengerentúlra utazunk május 25-i A zene mágusai című koncerten. A kora nyári esten a dél-amerikai kontinens gyümölcsökben és színekben gazdag tájait idézzük fel, és klubtagjaink a kakaó őshazájához hűen a gyümölcsök zamatát a Pezsgőház Étterem csokiszökőkútjába mártva élvezhetik egzotikus koktélok kíséretében Nagy Katalin üzlevezető ajánlásával. Az est beszélgetése során megismerhetjük Villa-Lobos izgalmas életét, az európai és dél-amerikai kultúrát összekötő művészt, személyes beszámolót hallhatunk a riói olimpia pécsi önkéntesétől, Juhász Bencétől és a Rotary Club dél-amerikai cserediákjaitól. 

Az estet és a klubévadot szamba bemutató zárja.


Az exkluzív klubesteken a kulináris élvezetekről a város népszerű vendéglátóhelyeinek elismert szakértői gondoskodnak majd, akik a kóstolók mellett rövid előadásokkal növelik az élvezetet a klubtagok számára. Még ezt is lehet fokozni, ugyanis a Pannon Filharmonikusok a gasztronómián túl zenei finomságokkal is készül a tematikus estekhez igazodva, így az adott témában jártas és az aktuális kultúrát személyesen is ismerő művészek mesélnek személyes élményeikről.

A klubestekre a zenekar Pannonicum-bérletesei egész évadra szóló tagsági kártyát, a jegyvásárlók egy estére szóló napijegyet válthatnak. A részletes program a bérletajánló magazinban IDE kattintva, valamint a pfz.hu oldalon is olvasható.

A PannoniClub médiatámogatója a Pannon TV. 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992