1 2 3

Különleges produkciók már szeptemberben!

A Pannon Filharmonikusok két különleges produkcióban vesz részt a SHIFF (Seven Hills International Film Festival) keretében az idei évad kezdetén. A szeptember 3-i nyitó gálakoncerten hollywoodi hangulat várja a közönséget a VoiSingers Filmzenei Est során, míg szeptember 5-én a "Spirit of Bahrain" című koncerten a híres bahreini származású Waheed Alkhan Visszatérés című művének ősbemutatóját hallhatják a zenekar előadásában Bogányi Tibor vezényletével. Jegyek már kaphatók mindkét eseményre. A Pannon Filharmonikusok bérletesei 50% kedvezménnyel válthatnak belépőt a "Spirit of Bahrain" című koncertre!

A nemzetközi filmfesztivál sajtóközleménye: 

Szeptemberben Pécs és Komló lesz a filmszakma két fővárosa

Filmvetítésekkel, a filmszakmát népszerűsítő programokkal és világhírű sztárokkal várják a közönséget

Nagyszabású filmszemle új helyszínnel, nemzetközi fókusszal – jelentősen bővül a tavalyi, Komlón rendezett Hét Domb Filmfesztivál. A szeptember 3-a és 9-e között megrendezendő filmmustrával egy időben rendezik meg Pécsett a Seven Hills International Film Festivalt (SHIFF) – hangzott el a július 19-i pécsi sajtótájékoztatón, amelyen a fesztivál elnöke és a két város polgármestere mellett a SHIFF-re díszvendégként meghívott ázsiai szigetország, Bahrein küldöttsége ismertette a várható programokat.

- Az idei fesztivál alapjául a tavaly Komlóról indult kezdeményezés szolgál, amelyet idén az akkori külföldi meghívottak bíztatására nagy nemzetközi filmfesztivállá bővítünk. A célunk az, hogy Pécset, Komlót és a térséget minél ismertebbé tegyük külföldön is – e gondolatokkal nyitotta meg a Palatinus Hotelben tartott sajtótájékoztatót Tóth László fesztiválelnök.

- Amikor tavaly Komlón hollywoodi vendégek jelentek meg, akkor azért mindenkinek szaporábban vert a szíve – fogalmazott Polics József. A város polgármestere kiemelte, azzal, hogy a fesztivál nemzetközivé fejlődött, Komlót magát is kinőtte; ő pedig örül annak, hogy a két város közötti sokrétű kapcsolat mostantól újabb kulturális elemmel bővül: – A jelenlegi komlói fesztiválnak is lesz egy kisebb nemzetközi „lába”: a csaknem kétszáz filmből mintegy húszat külföldről neveztek. A zsűrink kimondottan erős: az Oscar-díjas rendező, Rófusz Ferenc már másodszor tölti be a zsűri elnökének posztját, s a munkáját Koltai Róbert színész-rendező és Halmy György rendező-forgatókönyvíró segíti majd. Ez garancia a nemzetközi szakma által is elismert értékelésre. 

- Rendkívül gyors felfutásnak lehetünk tanúi, hiszen ritkán akad olyan kulturális rendezvény, amely mindössze egy év alatt annyit bővül – nem változik, hanem bővül –, hogy új helyszínt kell választani hozzá – mondta dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere. – Pécsett is nagyon izgalmas kulturális programnak nézünk elébe. A filmművészet és a filmszemle ugyan itt sem példa nélküli, hiszen a 70-es, 80-as években a város adott otthont a Magyar Játékfilmszemlének. Örömteli, hogy ez a művészeti ág most újra Pécsre kerülhet.  

A megyeszékhelyen a külföldről – összesen több mint száz országból – nevezett 3.076 alkotásból félszáz versenyfilmet, valamint versenyen kívüli alkotásokat mutatnak be. Azokat a Ragályi Elemér vezette zsűri választotta ki. A Kossuth-, Oscar- és Emmy-díjas operatőr videóüzenetben köszöntötte a sajtótájékoztatón megjelenteket, csakúgy, mint két hollywoodi színész, Kevin Williams és Vernon Wells, akik mindketten jelen lesznek a szeptemberi fesztiválon.

A filmeket Komlón a Színház és Hangversenyteremben, Pécsett az Uránia Moziban, az Apolló Moziban és a Cinema Cityben mutatják be. Emellett számos alkotást vetítenek majd le a pécsi Király utca vendéglátóhelyein kialakítandó úgynevezett Film Kávézókban, a rövid- és werkfilmek pedig a tervek szerint közterületeken, extrém felületeken, „gerillamozikban” is helyet kapnak. A filmünnep egyébként Pécs teljes történelmi belvárosát átszövi: a városközpont és a Király utca – Széchenyi tér – Ferencesek utcája útvonal a fesztivál időtartamára izgalmas díszletekkel, rendhagyó utcaképpel, köztéri művészeti bemutatókkal és előadásokkal tarkított Nemzetközi Filmutcává alakul. A SHIFF ideje alatt számos, a filmművészetet, filmszakmát bemutató és népszerűsítő közönségtalálkozóra is sor kerül: az érdeklődők alkotókkal, főszereplőkkel, sőt, nemzetközi (európai, hollywoodi, bollywoodi) és magyar filmes szakemberekkel és sztárokkal is találkozhatnak.

A fesztivál kiemelt vendége a Bahreini Királyság lesz, ahonnan magas rangú küldöttség látogat Pécsre és Komlóra. Az arab ország már a sajtótájékoztatón is képviseltette magát. Mohammed Al Naar, a bahreini ISA Cultural Center sajtófelelőse prezentációjában kiemelte, megtiszteltetésnek veszik, hogy hazájuk nyitottságra, sokszínűségre, integrációra és békére vonatkozó misszióját Magyarországra is elhozhatják. Waheed Al Khan bahreini zeneszerző részleteket mutatott abból a zeneműből, amelyet szeptember 3-án a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok közreműködésével adnak majd elő.

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992