A hét törpe közül az egyik harmonikázott, ez tetszett meg nekem

Kiss Péter egyike a 10 szólistának, akik idén bekerültek a Mesterek és Tanítványaik tehetségkutató programba. A közönség megszavazhatja kedvenc jelöltjét, melyhez egy-egy rövid interjúval igyekszünk segítséget adni. Most Péterről tudhatunk meg érdekességeket.

 

Idén 10-től indul a visszaszámlálás, ami azt jelenti, hogy a Mesterek és Tanítványaik programba 10 tehetséges növendék került be és kapott lehetőséget szólistaként bemutatkozni széles közönség előtt a Kodály Központ színpadán a június 6-i koncerten.

A jelentkezők közül a közönség megszavazhatja kedvencét. A szavazás részletei IDE kattintva olvashatók.
Ismerjük meg jobban Kiss Pétert!

- Mi inspirálta a hangszerválasztásban?
Óvodában kezdődött az egész, amikor az óvónők szóltak a szüleimnek, hogy jó a zenei hallásom és a ritmusérzékem. Ezért beajánlottak a dunaújvárosi Sándor Frigyes Zeneiskolába ének szakra. Ide viszont nem vettek fel a hangom miatt, mert nem volt még elég érett, de felajánlották, hogy válasszak egy hangszert. Sok hangszert kipróbáltam, de végül a harmonika lett az, amibe beleszerettem. Talán a harmonika szeretete egy meséből jöhetett, ha jól emlékszem a Hófehérke és a hét törpe című mesében játszott ezen a hangszeren egy törpe.

- A gyakorlás sokaknak a mumusa, Ön hogy van ezzel?
Én szeretek gyakorolni. Soha nem kényszerített senki, mindig magamtól ültem le a hangszerhez, hiszen tudtam, hogy ezzel fejlődök. Van, hogy le kell mondanom dolgokról emiatt, de azért néha megpróbálok időt szakítani a barátokra, esetleg egy mozira, edzésre vagy egyéb elfoglaltságra.

- Milyen a viszonya a mesterével?
Szeretem benne, hogy tud vicces lenni, illetve fiatal, de ennek ellenére szigorú. Kéméndi Tamással mindig mindent meg tudunk beszélni, legyen az a harmonika, a suli, vagy akár a magánélet.

- Mi a kedvenc édessége?
Régen nagyon édesszájú voltam, rengeteg édességet meg bírtam enni. Ma már nem nagyon eszek ilyeneket. Ha választanom kéne talán a Twix vagy a Kit-Kat csoki.

- Melyik a kedvenc csapata?
Imádom a focit. Aktívan követem, de komolyan nem űzöm. Kedvenc csapatomnak, az FC Barcelonának szoktam szurkolni.

- Melyik a kedvenc számítógépes elfoglaltsága?
Amikor jóval kisebb voltam, rengeteg videojátékkal játszottam. Mostanában is szoktam, de csak ha tudok rá időt szakítani. Egyébként videókat nézek (zenei előadások, zeneszámok...), cikkeket olvasok, vagy chatelek.

- Van kedvenc hangszere?
Sok hangszer van, amit kedvelek. A kedvencem egyértelműen a harmonika, de ha azon kívül választanom kéne, akkor talán a zongora, hisz közel áll a harmonikához, és szívesen játszom azon is.

- Felnőttként hogyan képzeli el magát?
Egy művészeti iskolában (remélhetőleg középfokú, de ha alsó az sem baj) tanítok, és mellette szívesen fellépek különböző formációkban. A zeneiskolában a harmonikásokból pedig egy zenekart összeállítanék.

 

Az interjút Bereczki Lajos készítette. 

 

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

Nyitvatartás:
hétfő-szombat: 10.00 - 18.00

Telefonszám:
0672/500-300

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Tátrai Blanka
értékesítési menedzser
tatraipontblankakukacpfzponthu

Szőts Dorottya
jegypénztáros
szotspontdorottyapontevakukacpfzponthu

info

Sajtó
kapcsolat

Tóth Eszter
kommunikációs munkatárs
tothponteszterkukacpfzponthu
Tel.: 20/449-8552