1 2 3

Remélem a néptánc is az életem része marad

Magyary Timót Gergely egyike a 10 szólistának, akik idén bekerültek a Mesterek és Tanítványaik tehetségkutató programba. A közönség megszavazhatja kedvenc jelöltjét, melyhez egy-egy rövid interjúval igyekszünk segítséget adni. Most Timótról tudhatunk meg érdekességeket.

Idén 10-től indul a visszaszámlálás, ami azt jelenti, hogy a Mesterek és Tanítványaik programba 10 tehetséges növendék került be és kapott lehetőséget szólistaként bemutatkozni széles közönség előtt a Kodály Központ színpadán a június 6-i koncerten.

A jelentkezők közül a közönség megszavazhatja kedvencét. A szavazás részletei IDE kattintva olvashatók.
Ismerjük meg jobban Magyary Timót Gergelyt!

- Mindig a szaxofon volt a hangszere?
Nagycsoportos koromban kezdtem zongorázni, majd három év múlva szaxofonra váltottam. Hogy miért pont ezt a hangszert választottam, pontosan nem tudom megmondani. Van két nagyobb testvérem, akik szintén zeneiskolások voltak, és sokszor voltam velük pici koromban koncerteken, többek között a Kaposvári Fúvószenekar koncertjein is. Talán ott tetszhetett meg a szaxofon.

- Van ideje a zenetanuláson felül arra, hogy mással is foglalkozzon?
Nagyon szeretek gyakorolni, hiszen a szaxofonozás nekem a hobbim. A délutánjaim nagy részét a zeneiskolában töltöm, és ha sikerül szabad termet találnom – és általában sikerül –, akkor ott is több órán át gyakorolok. A zeneiskola mellett nyolc éve néptáncolok, négy éve az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Bakarasz csoportjában. Velük is sok versenyre járok. Legutóbb Pápán a XVII. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozón a zsűri táncos előadói díjban részesített. Ezen kívül mindig sportoltam valamit, most éppen kajakozni járok. De nagyon szívesen gördeszkázok a barátaimmal, horgászok a két bátyámmal, és játszok a kishúgommal.

- Fontos egy zenész életében a felkészítő tanár munkája?

Mesterem következetessége, a szigorúsága tiszteletreméltó. Ez sokszor átsegített engem a nehézségeken. Tudta, hogy milyen célokat tűztem ki magam elé, és mindent megtett azért, hogy én ezeket el tudjam érni. Két éve határoztam el, hogy zenei pályára szeretnék menni, és most már biztos, hogy ősztől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnáziumban folytathatom tanulmányaimat. Kápolnás Attila tanár úr hitt bennem, és keményen dolgoztunk azért, hogy elérjem ezt az álmomat.

- Ki a kedvenc színésze?
Kicsi korom óta nagy kedvencem Terence Hill. Szeretem, hogy egyfolytában jókedvű, talpraesett, erős és mindig feltalálja magát. Azt hiszem, én magam is hasonló vagyok. A Nincs kettő négy nélkül című filmet például nagyon sokszor megnéztem. A filmben hallható Mississippi Dream számot én is megtanultam, és volt olyan fellépésem, ahol elő is adhattam.

- Melyik a kedvenc telefonmárkája?
A kedvenc telefonmárkám a Xiaomi. Ez egy korszerű kínai telefontípus. Sokat tud, és közben kedvező az ára. Nagy a kijelzője, könnyen kezelhető. Nagyon jó minőségű fényképeket lehet vele készíteni. Az egyik testvéremnek már volt ilyen márkájú telefonja, és ballagásomra én is ilyet kértem.

- Mi a kedvenc hamburgere?
A kedvenc hamburgerem a McDonald’s-ban kapható sajtburger. Azért túl gyakran nem eszek ilyen ételt, de egy-egy fellépés után jól esik sajtburgerezni.

- Melyik a kedvenc pop száma?
Az „I Will Survive” a kedvenc pop számom Gloria Gaynortól. Nagyon fülbemászó a dallama. Évek óta járok a KIE (Keresztény Ifjúsági Egyesület) táboraiba, és a legutóbbi táborban a barátaimmal ezt előadtuk, én szaxofonoztam, valaki gitározott, és volt, aki énekelt. Nagy sikerünk volt.

- Ilyen fiatalon felléphet egy neves zenekarral, mit gondol erről?
Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy olyan sok gyerek közül, engem választottak be a Mesterek és Tanítványaik 2018-as koncertjének előadói közé, és játszhatok a Pannon Filharmonikusokkal. Tavaly volt már szerencsém játszani a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, az is nagyszerű érzés volt.

- Milyen a jövőképe?
Remélem, hogy 10 év múlva (24 évesen) elégedett leszek magammal. Addig még nagyon sok munka, tanulás vár rám. A vidámságomat, az optimizmusomat sosem szeretném elveszíteni.

 

Az interjút Bereczki Lajos készítette. 

 

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992