1 2 3

Neked ki a kedvenced?

A Pannon Filharmonikusok Mesterek és Tanítványaik hangversenye közel egy évtizede nyújt lehetőséget a fiatal tehetséges muzsikusoknak arra, hogy bemutatkozzanak nagyzenekarral. 2018. június 6-án este 19.00 órakor tíz fiatal ismét kilép a reflektorfénybe a Kodály Központban. Te ott leszel a nézőtéren?

 

Idén 10-től indul a visszaszámlálás! A tíz jelentkező közül a legtöbb közönségszavazatot kapott muzsikuspalánta 5 barátjával együtt egy nyárköszöntő pizzázást nyer.

Az online szavazat személyesen is megerősíthető a koncerten, ahol a jelen levő szavazók között egy Pannon Filharmonikusok csokitortát sorsolunk ki a Trüffel Cukrászda jóvoltából. Legyünk részesei büszkeségeink bemutatkozásának, hiszen az elsőt soha nem felejtjük el...

 

Ismerjétek meg a 2018. évi Mesterek és Tanítványaik ifjú tehetségeit, akikről tanáraik az alábbi gondolatokat fogalmazták meg:

 

Jáni Mihály – oboa (15 éves)

Mestere: Bodnár Sándor

„Jáni Misi jövő tanévtől a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában tanul tovább. Hat szép évet töltöttünk együtt. Sok szép siker koronázta munkánkat. Úgy érzem ennek a koronának ékköve és meghatározó élménye lesz ez a koncert.
Mihály azon ritka tanítványaim közé tartozik, akinél a tehetség elszántsággal és szakma iránti elkötelezettséggel párosul.”

 

Pókai Eszter – klarinét (17 éves)
Mestere: Klenyán Csaba

„A Mesterek és Tanítványaik program egy olyan iskolapéldája a sztárallűröktől-mentes nemes megmérettetésnek, valamint egy olyan lehetőség a fiatal tehetségek számára, hogy profi zenekar közreműködésével mutathassák be, pályájuk jelenlegi szakaszában milyen erényekkel bírnak, milyen-ma már a fúvós berkekben meglehetősen ritkán felmerülő-művészi mondanivalóval rendelkeznek, amely szerintem kihagyhatatlan. Szerencsés esetben egy ilyen projekt egy életre meghatározhatja egy ifjú muzsikus életútját.
Adottság és tehetség között az a különbség, hogy a tehetség maga hajtja magát előre, keresi adottságai határait és maximálisan kiaknázza az ezekben rejlő lehetőségeket. Az állandó fejlődésre való igényt egy életre szóló útitársként éli meg, ami nélkül nincs művészet, boldogság. Ezzel szemben a CSAK adottság félúton lecövekelhet, mozdíthatatlan kilométerkőként. Pályám során korábban találkoztam már sok jó adottságú klarinétossal, de ilyen Tehetséggel, mint Eszter, talán még soha...”

 

Magyary Timót Gergely – szaxofon (14 éves)
Mestere: Kápolnás Attila

„Timót magasan kiemelkedik kortársai közül, tehetségben és szorgalomban egyaránt.
Mindemellett kiváló lelki és fizikai adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy a hangszere mesterévé váljon.”

 

Sebestyén Dorka – fuvola (13 éves)
Mestere: Arnóthné Papp Ildikó

„Dorkát igazán tehetségesnek tartom, és szerettem volna, ha lehetőséget kapna arra, hogy egy rangos szimfonikus zenekarral léphessen fel egy nagyszerű hangversenyteremben. Úgy gondoltam, hogy a zenei pályára való készülésének egy remek állomása lehetne ez a szereplés, ami további lendületet adhat neki, még inkább motiválná őt.
Dorka fogékony a finom zenei árnyalatokra, ezeket képes megjeleníteni is. Törékeny termetét meghazudtoló energiával muzsikál. Élvezi a szereplést, jól érzi magát a színpadon.”

 

Horváth András – trombita (16 éves)
Mestere: Horváth Zoltán

„Nagyszerű kezdeményezésnek tartom, hogy a Pannon Filharmonikusok lehetőséget nyújt a tehetséges fiataloknak, hogy egy ilyen életre szóló élménnyel gazdagodhassanak, ami hatalmas motivációt jelent növendékem – aki egyben gyermekem is m – további szakmai fejlődésében. Az elmúlt évek kitartó munkája, ebben a tanévben hozta meg gyümölcsét, amikor III. díjat  nyert a Lubik Imre Országos Trombitaversenyen, ezért gondoltam, hogy eljött az ideje, hogy ebben a programban részt vehessünk.
András a versenyeken és találkozókon is bizonyította tehetségét. Mindennapjaiban nagyon sok zenét hallgat, legyen az bármilyen műfajú is. Zeneiskolai szerepléseken kitűnt a hasonló korú tanítványaim közül, megbízható szereplő, amihez nagyban hozzájárul a kimagasló szorgalma, zenei elhivatottsága.”

 

Kiss Péter – harmonika (16 éves)
Mestere: Kéméndi Tamás

„Peti lassan két éve tanul nálam. Ezalatt a két év alatt rengeteget fejlődött, ami elsősorban a zenei érettségének, az alázatának, szorgalmának, valamint nyitottságának köszönhető. Úgy gondolom, ha ilyen tempóban tud fejlődni a hazai vagy akár a nemzetközi harmonikásélet kiemelkedő művésze lehet! A Mesterek és tanítványaik tehetségkutató program nagyszerű lehetőség arra, hogy ezek a tehetséges gyerekek egy ilyen nagyszerű színpadon lépjenek fel, valamint, hogy minél többen megismerjék őket!
A korához képest érettebben gondolkodik, aminek köszönhetően nem csak a felszín érdekli, hanem képes a legkisebb részletekig kielemezni a műveket. Ezen kívül nagyon fontosnak tartom, hogy motivációját képes hosszú távon megtartani, így kiegyensúlyozott teljesítményre képes. Peti mindig nyitott az újra, szereti a kihívásokat és rendre meg is oldja azokat!”

 

Károly Barna Zsolt – gordonka (18 éves)
Mestere: Agócs Márta

„Károly Barnát kicsi kora óta ismerem és mindig különleges produkciókat hallhattunk tőle, de az utóbbi években egyre komolyabban és céltudatosabban dolgozott, rendkívül gyorsan fejlődött és minden fellépése élményt nyújtott. Szólóban, kamarában és zenekarban egyaránt helytállt, sőt feltűnést keltett kiváló adottságaival. Hazai és nemzetközi versenyeken is halmozta a díjakat. Legutóbb a Várpalotai Popper Dávid Nemzetközi Gordonkaversenyen I. díjat nyert korcsoportjában.
A jó képességű növendékek közül kiemelkedik a zenéhez való viszonyával, technikai és zenei képességével, szuggesztív, színpadra termett egyéniségével, amely szólista pályára is alkalmassá teszi őt.”

 

György-Horváth Zente – hegedű (12 éves)
Mestere: Gyermán Júlia

„Zente egész egyénisége  varázslatos! Egyszerre lakik benne egy bölcs öregember lelke és egy ízig-vérig  gyermek  játékos, tiszta lelke! Aki csak megismeri a szívébe zárja! Mosolyog  a szíve, lelke, szeme, amikor muzsikál! És ilyenkor  mindenkinek, aki hallja, megmelegszik a szíve!

Zenei érzékenysége, és  a hegedűhöz kapott  készségei  rendkívüliek! Egyetlen pillantásból, gesztusból, hangból érti, érzi, tudja, mit szeretnék tőle hallani! Rendkívül okos, érdeklődő gyermek! Kottaolvasási, és zeneelméleti szempontból is messze a kora előtt jár!”


Pethő Kriszta – oboa (20 éves)
Mestere: Major László és Horváth Béla

„Pethő Kriszta tehetségével, szorgalmával és a versenyeken elért kimagasló eredményeivel kiérdemelte, hogy részt vegyen a tehetségtámogató programban.
Kriszta céltudatos, zeneileg tehetséges, nagyon értelmes, jól kezeli a stresszhelyzeteket és alázattal viszonyul a zenéhez és ezen belül a hangszeréhez is.”

 

Horváth Apor Boldizsár – zongora (16 éves)
Mestere: Megyimóreczné Schmidt Ildikó

„Horváth Apor Boldizsár növendékemmel egy pesti kurzuson ismerkedtünk össze három évvel ezelőtt. Már akkor  feltűnt, hogy Apor határozott fellépő, és élvezi a szereplést. Tehetségével, erős egyéniségével, kifejezés vágyával, a kapott talentumokkal élve, különleges légkört teremt maga körül. Különösen a modern zene szín- és harmóniavilága vonzza őt. Gyakran ad koncerteket diáktársainak is, ilyenkor a film és jazz zene is előkerül különböző egyéni formációban. Ez a tehetségtámogató program nagyszerű lehetőség, a zenekari kamaramuzsikálás rejtelmeit megtapasztalni, valamint a Kodály Központ kiváló akusztikájú hangversenytermében, a Pannon Filharmonikusok muzsikusaival együtt játszani. Boldogan készül erre a nagy lehetőségre!”

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992