1 2 3

Afrika Napok

A Pécsi Tudományegyetemmel való együttműködésünk jegyében ajánljuk közönségünk figyelmébe az intézmény Nemzetközi Tavasz sorozatának záró eseményét, az Afrika Napokat 2018. május 22-25. között, melyen valamennyi program ingyenesen látogatható.

 

A Pécsi Tudományegyetem Külügyi Igazgatósága szervezésében a Nemzetközi Tavasz Afrika hete egy unikális Angola Nappal veszi kezdetét.

 

Angola első alkalommal mutatkozik be egyetem diákságának és városunk polgárainak.
Május 22-én, 17 órakor angolai fotókból nyílik kiállítás Angola: A jövő országa címmel.
17.30-kor a Konferenciateremben levetítésre kerül a Zinja, Angola királynője című film, mely az afrikai ország XVII. században élt legendás királynőjének izgalmas életútját követi nyomon (portugál nyelven, angol felirattal).
Akik végigülték a filmet és megéheztek, egy különleges angolai vacsora részesei lehetnek. Angola Nagykövetsége jóvoltából eredeti alapanyagokból, angolai szakácsok által, a filmvetítés ideje alatt elkészült finomságokat kóstolhatjuk meg. Ezt nem szabad kihagyni!

A Facebook esemény IDE kattintva érhető el. 

 

Május 23-án egy rendhagyó előadással folytatódik az Afrika Napok: a Művészetek és Irodalom Házában 17.30-tól dr. Pécsi Ágnes Az ókori Egyiptom új titkai avagy a piramisok a legújabb kutatások tükrében című előadását hallgathatjuk meg. Az ókori világ csodái, a gizai piramisok mindig is a művelt világ érdeklődésének középpontjában álltak. Számos elmélet (köztük magyar is!) született a piramisok építéséről, titkairól: állandóan harcban áll a tudomány és az un. "piramidióták". A legújabb felfedezések az un. müon-radiográfiai módszernek köszönhetőek, amely a kozmikus sugárzás egyik melléktermékét használja a kutatásokhoz. Erről és számos érdekességről lesz szó a magyar nyelvű előadásban.
A Facebook esemény IDE kattintva érhető el.

 

Május 24-én egy egyedülálló dob-show részesei lehetnek, akik a Király utcában járnak: a Nappali Kávézó teraszán a szenegáli Abdoul Camara és társulata egyedi és kevéssé ismert afrikai dobokat fognak megszólaltatni, melyeket mi magunk is kipróbálhatunk. A mintegy háromórás (!) és igen látványos táncelemekkel tarkított produkció során megismerhetjük az óriás tökedényes akrobatikus táncot vagy éppenséggel a tűzevő mágikus táncot is.

A Facebook esemény IDE kattintva érhető el.

 

Május 25-én az afrikaláz a Made in Pécs Cafeban fog a tetőfokára hágni: 21 órától a titokzatos, ám eredeti nevén és szakmájában a városunkban jól ismert DJ Director fog jobbnál jobb afrikai muzsikákat válogatni.

A Facebook esemény IDE kattintva érhető el.

És akinek ez a programkavalkád sem elegendő, annak az Afrikai Filmnapokat ajánljuk: keddtől péntekig minden este 18 órakor egy-egy különleges, Afrikáról szóló filmet tekinthetnek meg (angol nyelven) az érdeklődők.

A Facebook esemény IDE kattintva érhető el.


A rendezvények ingyenesek és nyitottak mindenki számára!

 

 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992