1 2 3

Számokban mérhető siker

Megerősítette pozícióját a Pannon Filharmonikusok. A zenekar 2017-es évi sikeri számokban is jól mérhetők. 

 

Az elmúlt év során a Pannon Filharmonikusok közel félszáz nagyzenekari hangversenyt adott a Kodály Központ színpadán, megtartva valamennyi bérletsorozatát további két új koncertsorozatot indított, három magyarországi nemzetközi fesztiválon vett részt, folytatta tizenöt éve töretlen népszerűségű sorozatát Budapesten a Müpában, valamint közel 20 koprodukciós együttműködés során valósított meg nagysikerű produkciókat, melyekkel megerősítette szakmai pozícióit a régióban, Magyarországon és külföldön egyaránt.

A Pannon Filharmonikusok 2017-ben összesen 126 hangversenyt adott és 79 színházi előadásban közreműködött, fellépéseit több mint 100.000 látogató élvezte, melyek során többek között olyan nemzetközi rangú magyar és külföldi művészekkel dolgozott együtt, mint Benjamin Schmid, Andrej Gavrilov, Balog József, Christian Schumann, Olari Elts, Akiko Suwanai, Howard Williams, Gilbert Varga, Marie-Elisabeth Hecker, Kobajasi Kenicsiró, Alexey Markov, Riccardo Frizza, Jessica Pratt, Francesco Demuro, Aleszja Popova, Bretz Gábor, Kolonits Klára, Olli Mustonen, Alföldi Róbert, Plácido Domingo, , Bogányi Gergely, Cristian Mandeal és Bogányi Bence.

Meghívottként az együttes ismét fellépett a Budapesti Fesztiválzenekar Maraton sorozatában, a Pécsi Nemzeti Színházzal vendégszerepelt az Erkel Színházban Budapesten. A közel 20 koprodukciós együttműködés közül kiemelkedik a Müpával színpadra állított Bellini A puritánok három előadása, a Kerek Világ Alapítvánnyal és a Nekem nincs ebédem kezdeményezéssel közös jótékonysági hangversenyek, a Filharmónia Magyarország Solti Karmesterversenyének döntőjében és gáláján történő közreműködés, valamint a Pécsi Balettel közös Bartók előadások a Kodály Központ színpadán. Novemberben a Pannon Filharmonikusok kezdeményezésére a Kodály Központban található nagyzenekari próbatermet Kocsis Zoltánról nevezték el.

Két új sorozatot indított az együttes. A tavasz folyamán Művészbejáró címmel a zenekar tagjaiból álló kamaraformációk adnak bensőséges koncerteket a Kocsis Zoltán teremben, valamint #NoBabel címmel a 14-18 éves korosztály számára hirdetett interaktív sorozatot a zenekar Bősze Ádám vezetésével. Mindkét sorozat nagy közönségsikert aratott.

2017 nyarán három magyarországi nemzetközi fesztiválon is fellépett az együttes. Az I. Pécsi Nemzetközi Domingo Fesztiválon szabadtéri gálakoncertet adott és operaelőadásban közreműködött Plácido Domingo partnereként, az Armel Operafesztiválon első alkalommal saját produkcióval nevezett be a versenybe és elnyerte az Arte Televízió közönségdíját, valamint a BartókPlusz Operafesztiválon vendégszerepelt az együttes. 2017 őszén a korábbi év versenygyőztes Armel produkciójával állt színpadra Londonban Eötvös Péter vezényletével, és a Déli Kulturális Övezetben fennálló kötelezettsége mentén három koncertet adott Zágrábban, valamint a 47. Varasdi Barokk Esték vendégeként elnyerte a rangos fesztivál díjnyertes produkciójának járó elismerést.

A 2017-es év legfontosabb mérföldköveit végignézve jól látható, hogy a zenekar fejlődés és sikere számokban is mérhető, azonban emellett elmondható, hogy kultúrateremtő, –őrző és –közvetítő, valamint közönségnevelő tevékenységének egyaránt eleget tesz.

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992