1 2 3

Szavazz a kedvencedre!

A Pannon Filharmonikusok Mesterek és tanítványaik hangversenye közel egy évtizede nyújt lehetőséget a fiatal tehetséges muzsikusoknak arra, hogy bemutatkozzanak nagyzenekarral. 2017. június 7-én, 19.00 órakor hét fiatal ismét kilép a reflektorfénybe a Kodály Központban.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is kíváncsiak vagyunk a közönség véleményére, hogy kit tartanak a tehetségek közül a kedvencüknek. A szavazás megkönnyítése érdekében megkértük a tanítványok mestereit, mondják el, miért gondolták azt, hogy növendéküknek is helye van a programban, valamint azt is elárulják, miért, miben tartják különleges tehetségnek művészpalántájukat a többi diákjuk mellett.

 

Ismerjétek meg a 2017. évi Mesterek és tanítványaik ifjú tehetségeit:

Bagi Flóra - furulya (10 éves)
Mestere: Szántai Csaba

„Flórát egyértelműen rátermettnek éreztem arra, hogy részt vegyünk ezen a megmérettetésen, mivel kiemelkedően jó készségekkel, magabiztos és természetes színpadi "kiállással" és korát meghazudtolóan érett gondolkozással rendelkezik. Ami talán még ennél is fontosabb, hogy nagyon szereti azt, amit csinál.
A jobbnál jobb tulajdonságok ilyen ideális kombinációját rajta kívül eddig egyik növendékemnél sem tapasztaltam. Ritka "elegy". Minden tanár álma.
Az külön öröm és nagy megtiszteltetés, hogy zenekarral együttműködve játszhat a Kodály Központ hangversenytermében.” 

Forgó Boglárka - gordonka (15 éves)
Mestere: Csányiné Imre Zsuzsanna

„Egy vonós növendéknek, aki zenei pályára készül, fontos több területen is kipróbálnia magát. Boglárka játszott már ifjúsági vonószenekarral, cselló kamara csoporttal. Most tehetségtámogató programjuknak köszönhetően profi zenekarral dolgozhat együtt. Szerintem ez pályájának meghatározó élménye lesz.
A gyerekek hangszeres teljesítményei nagyon különbözőek. Boglárka hangszeres tudása, muzikalitása, intonációs és tónushalló képessége messze kimagaslik a többiek közül. Zenei memóriája megbízható. A színpadon koncentrált, átélt, zenei elképzeléseit megvalósítani tudó produkciói győztek meg arról, hogy egy ilyen nagy horderejű programban is részt vegyen.”

Drahos Botond - harsona/euphonium (13 éves)
Mestere: Rozina Gábor

„Egyik órán említettem neki, hogy lenne-e kedve egy igazi szimfonikus zenekarral játszani és teljesen felvillanyozta a kérdés és természetesen egyből igennel válaszolt.
Akinek van szakmai tapasztalata a tanári pályán, felismeri az árulkodó jeleket a tehetségről. Boti nem csupán tehetséges, hanem őstehetség: 1000 tehetséges közül van egy ilyen. Ha az eredményeiről kérdeznétek, eddig amilyen versenyen elindult bármelyik hangszerével, abszolút győztes volt az eddigi megmérettetéseken. Ehhez már csak végtelen szorgalma és kitartása az, ami a tehetségét ilyen színvonalra emelhette. Tudnám tanítani reggeltől estig.” 

Nagy Zoltán Ferenc - klarinét (16 éves)
Mestere: Radics Miroslav

„Azért támogattam Zoli jelentkezését, mert nagyra becsülöm ezt a kezdeményezést, illetve azon kívül, hogy Zoli konkrét szándéka volt jelentkezni, úgy gondolom Zoli tehetsége, kvalitásai mindenképpen méltóak arra, hogy megmutassuk őt a közönség előtt. Követendő példává válhat így generációja számára, aki alázatával, szorgalmával, céltudatosságával folyamatosan győzi le azokat az akadályokat, nehézségeket, melyek minden kortársát érinthetik. Nevelőszülők nevelik, a gyermekotthont is megjárta, mégis határtalan ifjonti derűvel, optimizmussal éli az életét.
Zoli amellett, hogy átlagon felüli tehetség, a többiekhez képest érettebb zeneileg. Szorgalma, elhivatottsága kiemeli a többi szintén tehetséges, de talán lassabban érő társa közül.”

Szentkirályi Boldizsár - szaxofon (15 éves)
Mestere: Járemko Igor

„Boldizsár az osztályom legügyesebb és tehetségesebb növendéke  az utolsó négy évben. Bővíteném azzal, hogy ez idő alatt szerepelt számos iskolai és városi rendezvényeken, részt vett  megyei, regionális, országos és nemzetközi versenyeken, ahol kimagasló eredményeket ért el.  (Pl.: Az utolsó kettő tanévben az elért eredményeiért díjazva volt a Városközponti iskola l alapított "Oszkár" díjjal is.) Másrészt tehetséggondozás szempontjából a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola egyik tehetséges növendékének Szentkirályi Boldizsárnak úgy véltem, mindenképpen helye van a Mesterek és tanítványaik tehetségtámogató programban.
Szerencsés tanárnak tartom magam. A tanári pályafutásom során több tehetséges növendéket is volt szerencsém tanítani hangszeren játszani. Közülük ez idő alatt Szentkirályi Boldizsár egyike a legtehetségesebbnek. Igazi tehetség a zenében, egy külön kategória a gyerekek között. Boldizsárnál már a kezdetnél nem  lehetett, nem észrevenni, hogy különb, mint a többi tanítványaim. Nemcsak a játékával  tűnt ki a többiek közül, hanem a gondolkodásban, gondolata kifejtésében és  viselkedésben is.  Néha nincs egyszerű dolga a tanárnak az ilyen "csodabogarakkal", de a győzködések, viták és kitartás meghozzák a maguk gyümölcsét. Így Boldizsárral is megérte a fáradozás, hogy a gondozása és fejlődése helyes irányban tartson a tehetsége kibontakozásánál. Szereti a kihívásokat, jól érzi magát a színpadon, szeret szerepelni a közönség előtt. A szereplés miatti izgalom nem okoz gátlást a játékában, inkább  motiválja Boldizsárt a minél tökéletes  produkció előadásához. A színpadi kiállásában és játékában van egy egyedi kisugárzása, ami szerintem elér a hallgatóhoz is. Célja és minden vágya az, hogy hivatásos zenész legyen ,és szaxofon játéknak szentelje a jövőjét.” 

Horváth Apor Boldizsár - zongora (15 éves)
Mestere: Megyimóreczné Schmidt Ildikó

„Horváth Apor Boldizsárral egy pesti kurzuson ismerkedtünk össze két évvel ezelőtt. Azonnal feltűnt, hogy Apor nagy örömmel szerepel, és szereti a közönséget is. Ez a tehetségtámogató program kiváló motiváló lehetőség lehet a kamaramuzsikálás szempontjából is a számára. Boldog, hogy a Kodály Központban, a Pannon Filharmonikusokkal játszhat egy koncerten.
Apor tehetséges növendék, egyéniség, aki szenvedéllyel, a kapott talentumokkal élve, légkört teremt maga körül. Különösen a modern zene szín- és harmóniavilága vonzza őt. Gyakran ad koncerteket diáktársainak is, ilyenkor a film és jazz zene is előkerül egyéni formációban.”

Remenyik Balázs - zongora (13 éves)
Mestere: Megyimóreczné Schmidt Ildikó

„Remenyik Balázs meglepő módon kinyílt az utóbbi tanévben. Rendkívül érdeklődő, szereti kidolgozni a műveket, végigviszi a zenei és technikai megoldásokat. Elkötelezetten készül a zenei pályára. Nagy ajándék lenne a számára, ha a Pannon Filharmonikusok zenészeivel játszhatna együtt. Ez a lehetőség az előadói perspektíva örömét is megcsillogtathatná a számára.
Balázs lelkes, türelmes, tehetséges diák, akinek ünnep a szereplés. Adottságaival, hozzáállásával, zeneszeretetével kiemelkedik társai közül.” 

A nyeremények:
Hetük közül a legtöbb közönségszavazatot kapott muzsikuspalánta barátaival együtt egy nyárköszöntő fagyizásra lesz hivatalos a pécsi Trüffel cukrászdába.

Az online szavazat személyesen is megerősíthető a koncerten, ahol a jelen levő szavazók között egy Pannon Filharmonikusok csokitortát sorsolunk ki.

Legyünk részesei büszkeségeink bemutatkozásának, hiszen az elsőt soha nem felejtjük el...

Jegyek a koncertre IDE kattintva vásárolhatóak. 

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992