1 2 3

Energiaáramlás - Energy Flow

Március 1-jével indul a 2017/2018-as évadra a bérletek értékesítése a Müpában lévő koncertsorozatunkra! Korábbi bérleteseinket újra várjuk, az új érdeklődőket pedig szeretettel fogadjuk! Online a Jegymesteren, személyesen a Müpa jegypénztáraiban.

A Pannon Filharmonikusok 2017/2018-as évadának középpontjában az energiaáramlás, a flow-élmény, a koncerttermekben felszabaduló energia áll.

Pannon Filharmonikusok - Energiaáramlás 2017/2018

Energia. Hétköznapi fogalom, mégis mindenkinek más jut eszébe a szó hallatán. Erőforrás, kapcsolat, rezgés, hullám, megmarad, elvész, átalakul. Van, aki abból nyeri, hogy adja, van, akit az éltet, hogy kapja. A koncerttermekben felszabaduló energia a zene és az emberi lélek egymást erősítő áramlása. Benne foglaltatik a jelen sem lévő zeneszerző teremtő ereje, a karmester testén átfolyó alkotói és előadói szándékok között létrejövő szinergia, a szólisták és hangszerük egybeforrásából izzó dinamika, de a közönség feszült várakozásából, majd kicsattanó katarzisából kirobbanó energia is.

A színpad egy varázslatos hely. A karmester akár egy festő, a muzsikusokat irányítva olyan színeket és tónusokat fest a fekete-fehér kottafejek helyére, melyek a zeneszerző komponáló folyamatának valódi lényegét megragadva új világot teremtenek. A zene világát. Az alkotói energia a kottában lapulva felszínre tör, és mindannyiunk közös forrásaként él tovább. A mai modern eszközökkel a zenei hullámokat akár a koncertteremben is láthatóvá lehet tenni. Ha valóban látnánk a zenét, gyönyörű színkavalkád áramolna hol lassan, hol kicsattanóan, hömpölyögve vagy szikrázva a zenei ritmusokat és áradásokat követve. A zene valódi energiahullámként mozog a muzsikusok és a közönség között, oda és vissza.

A híres magyar származású szakember, Csíkszentmihályi Mihály a flow-élmény vizsgálatával közelebb vitt bennünket annak a jelenségnek a megfejtéséhez, hogy az átlagos hétköznapokban mitől és mikor érzi egyikünk boldogabbnak magát, míg másikunk kevésbé. Azokban a pillanatokban éljük át a szabad energiaáramlást, amikor akár önmagunkról megfeledkezve részesülünk abban az élményben, amelynek átélése során megmerítkezünk a létezés teljességében, részeseivé válunk valamiféle „nagy egésznek”.  Művészként és hallgatóként is ezek a hatások maradnak meg emlékeinkben egy-egy koncert után, ezeket visszük magunkkal haza.

A zene mind az előadók, mind a befogadók számára a teljesség téren és időn túli energiáját közvetíti. Az előadása és a befogadása is a legmagasabb színvonalon gyakorolva növeli annak az élménynek a minőségét, melyet egymásnak szerezhetünk.

Várjuk Önt továbbra is bérleteseink sorába, merítkezzünk meg a Pannon Filharmonikusok zenéjében a következő évadban is, és éljünk át számos önmagunkat feledtető, mégis felejthetetlen pillanatot együtt!

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992