1 2 3

Magnificat

Szeretné, ha a hosszú hónapok, mindennapi teendők, karácsonyi listák és extra feladatok ellenére is megérintené az ünnepi hangulat? Szeretne megállni egy rövid időre, kilépve a napi teendők sűrűjéből, hogy átszellemülve gondolja át, Önnek mit jelent a szeretet ünnepe? A Pannon Filharmonikusok 2016. december 20-án a Pécsi Bazilikában adja meghitt hangulatú Magnificat című karácsonyi ünnepi hangversenyét.

A karácsony évszázadok óta meghatározó témája a zeneirodalomnak: komponisták egész sora írt alkalmi zenét a keresztény világ egyik legfontosabb ünnepére. A Pécsi Bazilikában megrendezésre kerülő ünnepi koncert műsora is ezt támasztja alá, amelyben 18. és 20. századi szerzemények is helyet kaptak. Időben közülük Johann Sebastian Bach Magnificatja a legkorábbi. A Gloria in excelsis Deo kezdetű, 191. kantáta mintegy két évtizeddel később, 1745-ben került bemutatásra. Az 1942-ben befejezett Ceremony of Carols (Karácsonyi énekek) a vérzivataros évek egyik legfontosabb alkotása, egyben a 20. századi zene egyik legtöbbet előadott darabja.

A bensőséges élmény olyan kiváló szólisták teszik még teljesebbé, mint a zenekar hárfaművésze, Lakatos Ida, valamint Kovács Ágnes, Tillai Csilla, Gavodi Zoltán, Megyesi Zoltán és Hámori Szabolcs énekművészek, akik mellett a tavaly megalakult Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus lép színpadra.

A zenekar Pécs mellett idén karácsonykor már harmadik alkalommal ad ünnepi koncertet Eszéken az eszéki Magyar Konzulátus meghívására.

Várjuk Önt is karácsonyi hangversenyünkre, hogy együtt éljük át a szeretetteljes ünnepvárás örömét.

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992