1 2 3

Győztesekkel játszunk!

A Pannon Filharmonikusok új évadában is világszínvonalú szólistákkal játszik. A Müpában több mint egy évtizede állandó bérletsorozattal rendelkező zenekar a komolyzene patinás, nemzetközi díjainak, versenygyőzelmeinek birtokosaival, többek között Akiko Suwanaival, Marie-Elisabeth Heckerrel és Andrej Gavrilovval hirdeti meg ősszel induló sorozatát. A közönség kérésére az évek óta igen kelendő bérletek már márciusban megvásárolhatók.
 

A 2016/2017. évadban a nemzetközi zenei élet hangszeres olimpiáinak emlékezetes tehetségei játszanak a Pannon Filharmonikusokkal. A Müpában regnáló bérletsorozat közönsége hazai világsztárokkal is találkozhat: például Fenyő László gordonkaművésszel, a Nemzetközi Pablo Casals Gordonkaverseny győztesével és Bogányi Gergely Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművésszel. A PFZ visszatérő vendégeként Magyarországra látogat Andrej Gavrilov, „a valaha élt legnagyobb zongoraművész”, ott lesz a Müpa színpadán Akiko Suwanai, aki minden idők legfiatalabb hegedűművészeként nyerte meg a Nemzetközi Csajkovszkij-versenyt, és Marie-Elisabeth Hecker nemzetközi sikert aratott gordonkajátékát is megismerheti a budapesti publikum.

 

„Olyan győztesekkel játszunk, akik győzelme a sportolókkal ellentétben nem végső eredmény, hanem a kezdet volt a világ legnagyobb zenei pódiumaira szóló felkérésekhez. Szólistáink ebből a prémium kategóriájú csapatból kerülnek ki, amire büszkék lehetünk!” – fogalmaz Horváth Zsolt, a PFZ újabb öt évre megválasztott igazgatója.


Az évről évre kiemelkedő szólistákkal fellépő PFZ idei műsorában a zenetörténet világválogatottjai is helyet kapnak. A műsorba bekerültek a nagy orosz szimfonikus kompozíciók: Rahmanyinov zongoraversenye és Sosztakovics Leningrád szimfóniája. Felcsendülnek korai romantikusok, mint Beethoven Fidelio nyitánya és Schumann csellóversenye, és alkotások a korstílus virágzása idejéből, például Brahms és Dvořák művei. A bérletprogram kuriózumát jelentik a 20. századi angol zene két kiemelkedő szerzője, Edward Elgar és William Walton szerzeményei. Elhangzanak különböző nemzeti zenekultúrákhoz tartozó remekművek is a Pannon Filharmonikusok jól bevált csapatkapitányai, Bogányi Tibor és Vass András karmesterek irányításával, újra találkozhatunk Olari Elts észt dirigenssel, és idén először a zenekar együtt játszik Gérard Korstennel.

 

További információk a bérletsorozatról és a bérletvásárlásról ITT olvashatók!

A bérlet online megvásárolható ITT!

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992