1 2 3

Karácsonyi vacsora koncertjegyért

Nyerjen karácsonyi vacsorát a Pannon Filharmonikusok téli hangversenyeire szóló koncertjeggyel.

Még nem késő jól ajándékozni. A zenét sem elrejteni, sem becsomagolni nem kell, de tökéletes ajándék.

Az együttes az ünnep alkalmából ajándékkal szeretne kedveskedni közönsége azon tagjainak, akik úgy döntenek, karácsonyra zenei élménnyel lepik meg szeretteiket. Azon jegyvásárlók között, akik a Kodály Központ jegypénztárában személyesen legalább két koncertjegyet vásárolnak a PFZ január-februári, felnőtteknek szóló koncertjeinek valamelyikére, a zenekar advent minden hétfőjén kisorsol egy kétszemélyes hidegtálat, egy ünnepi Pannon Filharmonikusok-tortát és egy palackkal a társulat borából.

Az utolsó sorsolásra 2015. december 21-én kerül sor.

 

Fiesta y siesta

A koncertek között szereplő Fiesta y siesta című hangversenyen a régi századforduló francia-spanyol zenei kapcsolatai jutnak főszerephez. A fieszta izgalmát és a szieszta nyugalmát egyaránt megidéző koncerten Édouard Lalo, Joaquín Turina és Jesús Guridi művei mind a spanyol zenekultúra elemeit örökítik meg. A műsor magját adó kompozíciókat Ravel két − szintén spanyol népzenei ihletésű − műve keretezi, köztük a francia szerző jól ismert, Boleró című szerzeménye, melynek egy 18. századi, azonos nevet viselő tánc az alapja.

Bővebb információért kattintson ide!

 

 

Hebridáktól Skóciáig

Mendelssohn és Grieg kompozícióit az északi tájból és kultúrából nyert inspiráció, valamint az utazás élménye köti össze. Mendelssohn 1829-ben, a kiváló brit muzsikus, George Thomas Smart és a Royal Philharmonic Society meghívására érkezett a szigetországba, melynek északi szegletébe is eljutott. A skót természet Mendelssohnra gyakorolt elementáris hatását több zenemű is őrzi, melyek közül most kettő is előadásra kerül. Az 1829-ben vázlataiban már létező, de csak évekkel később (1832-re) kidolgozott Hebridák-nyitányt egy létező barlang, a Fingals Cave ihlette. 1829-ben fogant, bár csak 1842-ben készült el a hamburgi születésű zeneszerző legnagyobb szabású „skót” műve, az a-moll szimfónia is, melynek második és negyedik tétele már a skót népzenére történő utalásokat tartalmaz. Szintén a-moll hangnemű és népzenei elemeket is használ Edward Grieg Zongoraversenye. A norvég komponista egy dániai utazása során vetette papírra e szerzeményét, mely nemcsak az életmű egyik legfontosabb alkotása, de egyúttal a 19. század egyik legjelentősebb és legnépszerűbb zongorára írott versenyműve is.

Bővebb információért kattintson ide!

 

La Dolce Vita

Bár a Dolce Vita olasz életérzés, a világ bármely pontján szívesen azonosulunk vele. Ahhoz azonban, hogy a szerelem dolgát szenvedéllyel éljük át, nem szükséges olasz földön születni. A Pannon Filharmonikusok Valentin-napi koncertje mindenkinek szól, azoknak, akik olaszos hévvel udvarolnak szívük választottjának, vagy azoknak, akik olaszos temperamentummal fogadják mindazt, de azoknak is, akik csendesebben rajongnak egy férfiért vagy egy nőért, míg végül azoknak is, akik egyszerűen csak szeretik az életet.

Bővebb információért kattintson ide!

 

A nyereményeket a zenekar partnerei, a Szent György Fogadó és a pécsi Trüffel Cukrászda ajánlotta fel.

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992