1 2 3

A Vasfüggöny lebontásának évfordulója alkalmából Eisenstadtban ad ünnepi hangversenyt a Pannon Filharmonikusok

A vasfüggöny lebontása és a határnyitás huszadik évfordulójának tiszteletére összeállított ünnepi program szervezői a Magyar Köztársaság Bécsi Nagykövetsége, a Burgenlandi Tartományi Kormány, az Osztrák-Magyar Társaság, valamint a Collegium Hungaricum, védnökei Barbara Prammer, az Osztrák Köztársaság Nemzeti Tanácsának elnöke, és Szili Katalin, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének elnöke.

A zenekar meghívásának előzménye egy szintén kiemelkedő ünnepi alkalommal adott hangverseny: az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulója megemlékezésének záró díszhangversenyén a Pannon Filharmonikusok a bécsi Stephansdomban játszott. A Collegium Hungaricummal ekkor kialakult kiváló partneri kapcsolatnak köszönhető a mostani együttműködés is.

Több rangos német és osztrák politikai szereplő mellett előadást tart Barbara Prammer, az Osztrák Köztársaság Nemzeti Tanácsának elnöke, Hans Niessel, Burgenland tartományának vezetője, Horst Teltschik, Helmuth Kohl kancellár politikai tanácsadója, valamint Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke Pozsgay Imre, egykori államminiszter, Draskovics Tibor, igazságügyi és rendészeti miniszter és Balázs Péter, külügyminiszter is.

A Pannon Filharmonikusok műsorán szerepel Haydn D-dúr szimfóniája és Liszt A-dúr zongoraversenye Király Csaba nagyszerű pécsi zongoraművész közreműködésével.

Király zongora és orgona művész, többek között Kocsis Zoltán tanítványa. Itthon a Magyar Rádió 1985-ös Országos Zongoraversenye tette ismerté a nevét, melyet akkor az egyik legfiatalabb résztvevőként nyert meg. 1996-ban Cagliariban, az Ennio Porrino Nemzetközi Zongoraverseny első helyezettje lett, ezt követően 1997-ben pedig New Orleans nemzetközi versenyén aratott sikert, ahol ismét felállhatott a dobogó legfelső fokára. Versenygyőzelmei a nemzetközi zenei élet vérkeringésébe emelték.

A zenekart ezen az estén a Fischer Iván asszisztenseként a Budapesti Fesztiválzenekarnál is tevékenykedő Vass András vezényli. A Marosvásárhelyen, Erdélyben született fiatal karmester a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kitüntetéssel diplomázott, 2006-tól a Pannon Filharmonikusok állandó tagja.

Vass András, karmester

A Marosvásárhelyen, Erdélyben született fiatal karmester a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kitüntetéssel diplomázott. A tehetséges karmester a Budapesti Fesztiválzenekarnál Fischer Iván asszisztenseként dolgozott, az idei évadtól a Pannon Filharmonikusok állandó karmestere.

Király Csaba, zongoraművész

Zongorán közreműködik Király Csaba zongora és orgona művész, többek között Kocsis Zoltán tanítványa. 1985-ben az egyik legfiatalabb résztvevőként nyerte meg a Magyar Rádió Országos Zongoraversenyét, ami Magyarországon ismertté tette a nevét. 1996-ban Cagliariban lett első helyezett az Ennio Porrino Nemzetközi Zongoraversenyen, 1997-ben pedig New Orleansban lett a nemzetközi verseny győztese. Versenygyőzelmei a nemzetközi zenei élet vérkeringésébe emelték.

További információk az Esterházy-kastélyról Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992