1 2 3

Igazgatói köszöntő

Tisztelt Hölgyem/Uram, Kedves Zenebarátok!

"Csak tiszta forrásból" fogalmazta meg Bartók Béla - lassan száz évvel ezelőtt - ars poetica-ját.

Vajon mi, a XXI. század gyermekei, mit tudunk ebből saját korunk számára átörökíteni? Rohanó, elgépiesedett, automatizálódó világunkban hol találjuk meg a képzeletbeli erdőt, hol csodaszarvasokká változhatunk? Hol és mikor leszünk képesek a játszó gyermek csodálkozásával felfedezni a "tiszta forrást", melyből azután lelkileg - sőt talán testileg is - megerősödve folytathatjuk utunkat életünk ösvényén?

Hiszem, hogy a Zene az, mely hivatott kézen fogni és bevezetni egy olyan varázslatos birodalomba, hol mindannyian a tiszta forrásból ihatunk.

Tudjuk azonban, hogy a legszebb igazság is csupán pusztába kiáltott szó, ha az interpretáció nem hiteles. A leggyönyörűbb dallam is csupán üres frázis, ha hamis a hang, ha csak félig van eljátszva a futam.

Mi mégis azt merjük állítani, hogy a Pannon Filharmonikusok Pécs hivatott Önöket elkalauzolni ebben a csodálatos világban!

Együttesünk 1984 óta működik hivatásos, professzionális művészeti intézményként. Az elmúlt évtizedek tudatos zenekarépítő munkájának eredményeként Közép-Európa meghatározó művészeti együttesévé vált.

A töretlen fejlődés érdekében a 20. jubileumi évadban a zenekar muzsikusai nehéz út végigjárása mellett tettek hitet: vállalva a belső megújulás gyötrelmes megpróbáltatásait, kizárólag a minőség magasrendű követelményét szem előtt tartva új zenekar építését határozták el, megtartva a hagyományokat, de új értékekkel gazdagítva azokat.

2004. január 1-jétől zenekarunk megújult arculattal, új néven lép a közönség elé.

Vissza

Hírlevél
feliratkozás

Kapcsolat

jegypénztár

A Kodály Központ Jegypénztára

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Különleges zárvatartási napok IDE kattintva.

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 
10.00–18.00 óráig

A telefonos érdeklődéseket a +36 72 500 300-as telefonszámon tudjuk fogadni hétfőtől péntekig 10.00 és 18.00 óra között.

Az e-mailes megkereséseket a jegypenztar@pfz.hu címen fogadjuk.

cím

A Pannon Filharmonikusok székháza és próbaterme

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.
közönség

Közönség
kapcsolat

Potyondi Linda
értékesítési menedzser
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Sajtó
kapcsolat

Szabó Csilla
kommunikációs menedzser
press@pfz.hu
+36 30 222 7992