1 2 3

Meghosszabbítom a meglévő Pannon bérletemet / Müpa Budapest

A minőség nagykövete mindig ott van, ahol lennie kell. Pécsett a Kodály Központban, Bécsben a Musikvereinban és Budapesten a Müpában. Biztosítsa helyét bérletesként, hogy OTT LEGYEN velünk a Müpában! A bérletújítás 2023. május 31-ig tart.

 

 

PANNON BÉRLET A FŐVÁROSI ZENEBARÁTOKNAK

PÉNTEKENKÉNT 19.30 ÓRÁTÓL BUDAPESTEN A MÜPÁBAN

A péntek esti öt koncertünk gyógyír a léleknek

 

BÉRLETÚJÍTÁS 2023. MÁJUS 31-IG

 

Pannon bérlet kedvezményes bérletújító árak:

Kiemelt: 28.900 Ft

I. kategória: 25.900 Ft

II. kategória: 20.900 Ft

III. kategória: 14.900 Ft

 

 ÁTUTALÁSSAL, BANKI BEFIZETÉSSEL

Kérjük, bérlethosszabbítási szándékát jelezze a tatrai.blanka@pfz.hu e-mail címre küldött levélben, és tájékoztatjuk a részletekről.

 

 SZEMÉLYESEN KÉSZPÉNZZEL, BANK- ÉS SZÉP-KÁRTYÁVAL

A hagyományokhoz híven szeretettel várjuk Önöket a Müpa Üvegtermében!

2023. március 24-én 18.00–22.00 óráig

 

2023. május 5-én 18.00–22.00 óráig 

 

 ONLINE, BANKKÁRTYÁVAL otthonról

Az átutalásos és személyes lehetőségen kívül online a www.pfz.hu (ONLINE BÉRLETÚJÍTÁS) oldalon is megújítható a bérlet, bankkártyás fizetéssel.

 

Családbarát bérletes konstrukciónk

6-18 éves korig díjmentes
A Pannon Filharmonikusok folytatja a Pécsett nagy sikerrel futó családbarát programját a budapesti bérletesei számára! A 2023/2024-es évadban is lehetőséget biztosítunk arra, hogy bérleteseink családjának 6-18 éves gyermek tagjai díjmentesen vegyenek részt a Müpában a Pannon-bérlet hangversenyein. Az egyedi, saját helyre szóló gyerekbérletre vonatkozó igényét kérjük, hogy jelezze Tátrai Blanka számára a tatrai.blanka@pfz.hu e-mail-címen, hogy kollégánk segíteni tudjon a család számára megfelelő helyek biztosításában. A bérletek az egyeztetést követően átutalással egyenlíthetők ki, vagy 2023. május 5-én személyesen vásárolhatók meg a Müpa Üvegtermében.

 

IDE KATTINTVA megnézem a Pannon bérlet koncertsorozatának részleteit a szokásos koncertenkénti bontásban.

IDE KATTINTVA az új budapesti évad színes, lapozgatós MŰSORFÜZETÉT ajánljuk szeretettel!

 

 

A Pannon Filharmonikusok ott van Bach, Beethoven, Bartók, Bruch és az abc összes betűjével kezdődő zeneszerző verejtékes és könnyes perceiben, amikor azt a művet a papírra vetette, amit te ebben a pillanatban hallgatsz.

A PFZ együtt titkolózik Kékszakállal, versben menetelő hangyákkal tart, szirének énekét teszi hallhatóvá és csodaszarvasokkal szárnyal. Ott van a kortársainkkal a győzelemért vívott küzdelemben és a közösen kiharcolt szabadság örömében is.

A PFZ ott van a művészekkel, ahova a vágyaik vezérlik őket, ahova csak a zenén keresztül juthatnak el. Ott van a szeren a fiatalokkal, és áll a vártán az idősebbekkel. Őrzi a lángot, és nem feledi: a zenének minőségi hangzás jár mindenekelőtt.

A PFZ ott van minden ünnepen, a születéskor és elköszönéskor. Ott áll a betegek, fogyatékkal élők és szegények mellett. Lubickol a gyerekek gyűrűjében, és ott van akkor is, amikor valakinek a fülébe súgod, hogy szereted.

A PFZ otthon van a Kodály Központban, a Müpában és a Musikverein Aranytermében. Ott van Pécsett, Budapesten és Európában, de leginkább mégis ott, ahol a zene aláhull az égből, és ahol téged megtalál.

A PFZ melletted van, amikor a nap végén megpihennél, és a szimfonikus energia kimeríthetetlen töltőjére kapcsolódnál. De ott van a csendben, a sóhajodban és a kirobbanó tapsban is.

A PFZ koncertjeinek hangjai színes és mégis áttetsző üveggolyókként jelenhetnek meg a képzeletedben: a koncertről hazafelé menet tovább csörögnek a zsebedben, kincsként simulnak a markodba. Ha belenézel a mélyükbe, egyszerre tükrözik vissza a múltat és mutathatják meg a jövőt: új távlatokat nyitnak benned, hogy biztosan célba találj.

 

 

A péntek esti bérletes sorozatuk hagyományos öt koncertje gyógyír a léleknek

 

2023. SZEPTEMBER 29., péntek 19.30 | Müpa

Egyedien egyetemes

Bartók Béla: Táncszvit

Max Bruch: I. (g-moll) hegedűverseny

Szergej Rahmanyinov: III. szimfónia

Jennifer Pike - hegedű
Vezényel: Leo McFall

A Leo McFall brit dirigens által vezényelt nyitókoncerten elhangzó Bartók Táncszvit Budapest egyesítésének 50. jubileumára készült, és úgy tekint a fővárosra, mint a teljes Kárpát-medence központjára, mely egységbe foglalja minden itt élő népcsoport zenéjét és kultúráját. A koncerten elhangzik Max Bruch személyes hangú, végletesen szenvedélyes és romantikus hegedűversenye, amely születése óta lázban tartja a hegedűsöket, nemkülönben Jennifer Pike művésznőt, akitől „egyszerűen lélegzetelállító” előadást várhatunk. A koncertet záró Rahmanyinov III. szimfónia ugyancsak bővelkedik az érzelmekben és ambíciókban.

   

                                         Leo McFall karmester                                             Jennifer Pike  hegedűművész

 

2023. NOVEMBER 24., péntek 19.30 | Müpa

Háromszor három

Dohnányi Ernő: Ünnepi nyitány

Szergej Rahmanyinov: III. (d-moll) zongoraverseny

Camille Saint-Saëns: III. „Orgona” szimfónia

Balázs János – zongora

Kovács Szilárd Ferenc – orgona

Vezényel: Bogányi Tibor

A bérlet második koncertje Dohnányi Ünnepi nyitányával kezdődik, mellyel Pest, Buda és Óbuda egyesítésére adott koncerten ünnepeltek egykor. A hármasságot idéző műben két szimfonikus és egy fúvós zenekar indul el külön utakról, hogy egyesüljön egy naggyá, és három fontos dallamot szőjön egybe: a Himnuszt, a Szózatot és Dohnányi Magyar Hiszekegy című művét. A koncerten elhangzó, talán minden idők legnehezebb zongora concertoója, Rahmanyinov III. zongoraversenye Balázs János előadásában méltó kezekre talál. A koncertet záró Saint-Saëns III. szimfóniáját a szerző annyira tökéletesnek érezte, hogy kérésre sem írt többet ebben a műfajban. Az „Orgona” jelzőt arról a különlegességéről kapta, hogy két tételében is helyet kap egy orgona a zenekari hangszerek között. A koncert orgonistája Kovács Szilárd Ferenc, karmestere pedig az együttes vezető karmestere, Bogányi Tibor lesz.

 

Bogányi Tibor vezető karmester

 

2024. JANUÁR 26., péntek 19.30 | Müpa 

Imigyen szólunk

Giuseppe Verdi: A végzet hatalma – nyitány

Niccolo Paganini: I. hegedűverseny, Op. 6

Richard Strauss: Imigyen szóla Zarathustra

Kelemen Barnabás – hegedű

Vezényel: Varga Gilbert

A harmadik koncert sikerszerzőket és darabokat sorakoztat fel. Rigoletto, a Traviata és a Trubadúr sikerei után Verdi az olasz zenei élet központjává vált középpontjává vált.. A végzet hatalma című nyitó darab a Verdit övező rajongás közepette született. A koncert versenyművét jegyző Paganinit az ördög hegedűseként emlegették, és az I. hegedűversenyének már a koncepciójában is van valami boszorkányos: a mű Esz-dúrban szól, mely a zenekaron bársonyosan hangzik, de a szólista, Kelemen Barnabás hangszere minden korabeli hangzásnál fényesebben, Disz-dúrban szól majd. A koncertet záró Richard Strauss Imigyen szóla Zarathustra című műve meghatározó lett, a filmzene is sokat köszönhet neki. Az est karmestere Varga Gilbert lesz.

Varga Gilbert karmester

2024. MÁRCIUS 22. péntek 19.30 | Müpa

Sorok között

Leoš Janáček: Sinfonietta

Alekszandr Konsztantyinovics Glazunov: Szaxofonverseny

Dmitrij Dmitrijevics Sosztakovics: 12. szimfónia

Valentine Michaud – szaxofon

Vezényel: Héja Domonkos

Az utolsó előtti, márciusi koncerten Janáček Sinfoniettája „a kortárs, szabad ember lelki szépségét és örömét festi le, erejét és bátorságát a győzelemért való harcra”. A nyitóművet követő Glazunov Szaxofonversenye egycsapásra a szaxofonirodalom fontos darabjává vált. A ritkán hallható concerto előadója Valentine Michaud művésznő lesz. Sosztakovics koncertzáró 12. szimfóniájának programja az 1917-es forradalom eseményeit veszi végig – és mindazt, ami a történelmet ismerő embernek a sorok között erről eszébe jut. Az est karmestere Héja Domonkos.   

  

Héja Domonkos karmester                                                                              Valentine Michaud szaxofonművész

 

 

2024. MÁJUS 3., péntek 19.30 | Müpa 

Alfa és omega

Ludwig van Beethoven:

I. szimfónia

IX. szimfónia

Pasztircsák Polina – szoprán

Gál Erika – alt

Brickner Szabolcs – tenor

Cser Krisztián – basszus

Magyar Rádió Énekkara (karig.: Pad Zoltán)

Vezényel: Gérard Korsten

A koncertsorozat utolsó hangversenye főhajtás az európai kultúra előtt: a koncerten Beethoven első és, az Unió himnuszaként is ismert utolsó szimfóniája hangzik el. Egyesek szerint J. S. Bach az isten, Mozart az angyal és Beethoven az ember, akinek saját erejéből kell felküzdenie magát a mennybe. Beethoven életművében nyoma van ennek a küzdelemnek, mely a IX. szimfóniában éri el célját, a mennyországot. Művészetszemlélete alfája és omegája lett a későbbi szerzőknek. Beethoven csak kilenc szimfóniát írt, de naggyá tette a szimfónia műfaját. A koncert szólistái Pasztircsák Polina, Gál Erika, Brickner Szabolcs és Cser Krisztián. Kórusként a Magyar Rádió Énekkara működik közre, karigazgató Pad Zoltán, vezényel Gérard Korsten.

Gérard Korsten karmester

 

 

 

Back

Contact

jegypénztár

Ticket Office of Kodály Centre

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

Special closing days HERE.

Opening hours:
From Monday to Friday:
10 AM – 6 PM

Telephone inquiries can be made via +36 72 500 300 from Monday to Saturday from 10 AM to 6 PM.

Email inquiries are welcome at jegypenztar@pfz.hu.

cím

The Headquarters and Rehearsal Room of the Pannon Philharmonic

7622 Pécs,
Breuer Marcell sétány 4.

közönség

Public relations

Ms. Linda Potyondi
sales representative
potyondi.linda@pfz.hu 
+36 30 866 2310

info

Press relations

Ms. Csilla Szabó
communications manager
press@pfz.hu
+36 30 222 7992